REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sportuoti sveika, sportuoti gerai“, - šią frazę tikrai kiekvienas mūsų esame girdėję. Kas sportuoja, kas ne, tačiau pastebiu vis daugiau žmonių dalyvaujančių įvairiose gausėjančiuose su sportu susijusiuose renginiuose.

„Sportuoti sveika, sportuoti gerai“, - šią frazę tikrai kiekvienas mūsų esame girdėję. Kas sportuoja, kas ne, tačiau pastebiu vis daugiau žmonių dalyvaujančių įvairiose gausėjančiuose su sportu susijusiuose renginiuose.

REKLAMA

Kas bėga maratoną, kas penkis kilometrus, o kas draugų kompanijoje drauge su tūkstantine minia dviračiais važiuoja. Krepšinis... Kaip gi be jo? Dirbdama mokyklos salėje vakarais kaskart matau išeinančius vyrus - žaidžia krepšinį. Draugės vyras, dirbantis banke, žaidžia tenisą. Iš to, ką girdėjau, tenisas tarp banko darbuotojų itin populiarus.

Sportas kone tapo mada ir aš labai sveikinu tokią madą, nes aktyvus gyvenimo būdas tik į gera. Džiugu, kad esame aktyvūs bei smalsūs naujoms patirtims. Pratęsiant smalsumo temą, kviesiu pasmalsauti ir į jogos pamoką, kuri skirta būtent po Jūsų mėgstamos sporto veiklos, tačiau apie tai kiek vėliau.

Nepamirštu ir tų žmonių, kurie sportu užsiima profesionaliai. Galbūt šiandien sportininkai ir atlieka pilnavertį fizinį pasirengimą, priešingai nei mes, 2000-ųjų metų šokėjai, kurie paspyruokliuoja (taip ir vadindavom), pasilankstom į dešinę ir į kairė ir skubėdavom tiesiai ant parketo špagatus rodyti. Ką jau kalbėti apie žemesnio „bėgio“ įjungimą po treniruotės. Nekukliai palyginsiu aistringa naktimi, po kurios iš karto užmiegama. Taip ir po sporto treniruotės, kuomet esame įjungę aukščiausią pavarą, tiesiog sustojame ir einame reikalų tvarkyti, nesusijusių su fiziniu aktyvumu.

REKLAMA
REKLAMA

Tad nieko keisto, kad vieną dieną vienas iš varikliukų - mūsų kūno dalių - tiesiog „nutrūksta“. Šių dviejų palyginimų priežastys gal kiek skiriasi. Pirmojo, matyt, dėl nelabai įdomių santykių, o antrojo - dėl nežinojimo, ar nenoro skirti tam laiko. Auksinis jogos sekos trejetukas susideda iš apšilimo („warm up“, - angl.k.), kelias į pikinę pozą („pathaway to the peak“, - angl.k.) ir švelnėjančios bei atpalaiduojančios dalies („peak release“, - angl.k.). Visiškai tą patį rekomenduoju ir su Jūsų mėgstamo sporto praktika. Rekomenduoju ir net labai prašau - visuomet apšilkite prieš treniruotę, tuomet treniruokitės, kaip Jums įprasta ir švelniai sumažinę tempą atpalaiduokite ir pratempkite kūną.

REKLAMA

Būtent trečią dalį šiandien Jums ir siūlau. Jogos seka po sporto sukurta sulėtinti tempą išliekant judesyje, pratempti kūno raumenis, kurie dažnu atveju sutvirtėja, bet tuo pačiu sustingsta, ir sukurti erdvę. Ką reiškia erdvus kūnas? Lengvas, tačiau tvirtas. Sugrįžtu prie smalsumo temos. Kviečiu Jus pasmalsauti ir susipažinti su joga. Padarykite šią seką bent kartą po savo sportinės treniruotės. Norėsite dar. Ir Jūsų smalsumas augs, kas gi ta joga ir kodėl taip gerai po jos jaučiuosi. Čia ir slypi visa mistika apie jogą - po jos jaučiamės gerai. Pasmalsaukite ir būkite sveiki. Namaste.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų