REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Labai daug kalbama apie moteris, kurios gyvena darnoje su savimi, nes gauna pakankamai vyriškos energijos iš savo gyvenimo partnerių. Neveltui yra sakoma, kad moteris yra lyg upė, o vyras yra jos krantai. O kaip gi moterys, kurios šiuo metu neturi partnerio? Ar jos pasmerktos išgyventi vidinę nedarną?

Labai daug kalbama apie moteris, kurios gyvena darnoje su savimi, nes gauna pakankamai vyriškos energijos iš savo gyvenimo partnerių. Neveltui yra sakoma, kad moteris yra lyg upė, o vyras yra jos krantai. O kaip gi moterys, kurios šiuo metu neturi partnerio? Ar jos pasmerktos išgyventi vidinę nedarną?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteriška prisipildymo prigimtis

Kai moteris turi partnerį, vieną iš jos vidinių indų gali pripildyti ir vyras. Bet nebūtinai. Labai dažnai akcentuoju, kad vyras negali pripildyti viso moters vidinio pasaulio nuostabiu turiniu. Moterims verta mokytis rūpintis savimi iš sveikos meilės sau.

REKLAMA

Moteris yra labiau duodanti, o vyras yra labiau imantis. Tačiau moterys ne veltui mokomos taip gyventi su vyru, kad ir iš jo gautų savo laimės dalį. Retą moterį reikėtų mokyti duoti, tas mokėjimas yra dažnos moters prigimtyje. Dažną moterį verta mokyti imti iš kitų, ypač vyresnių, prašyti pagalbos.

Moters vidiniai indai

Kiekviena moteris turi savo viduje daug indų, kuriuos gali užpildyti ir be vyro. Kokie tai indai? Ryšys su Dievu, ryšys su gamta, santykiai su tėvais, santykiai su draugėmis, savirealizacija, įvairūs pomėgiai ir pan. Kai moteris rūpinasi visų šių indų pripildymu, jai negresia vyro deficito patyrimas. Ji jaučiasi pilna. Pasirodo, štai tokia patenkinta gyvenimu ir savimi moteris natūraliai gali daugiau gauti iš aplinkinių, net kai ji neturi vyro.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia moteris pritraukia ir vyrą, nors ji nekelia tokio tikslo. Svarbu atkreipti dėmesį, kad vyro turėjimas šiais laikais yra labai išpūstas. Moterims iliuziškai diegiamos mintys, kad jei neturi vyro, esi nepilnavertė. Taip nėra. Moteris be vyro yra arba gali tapti pilnaverte. Vyras negali būti moters gyvenimo ašimi, svarbiausia centrine figūra.

Tai viena iš priežasčių, kodėl tiek daug moterų, aktyviai ieškančių vyrų, patiria nesėkmę po nesėkmės.

Vienišumo priežastys

Psichologė Marina Targakova aiškina bent kelias moters vienišumo priežastis. Siūlyčiau kiekvienai moteriai ieškoti savo vienišumo priežasčių ir jas įsisąmoninti, ne todėl, kad būtinai kiekviena moteris turėtų vyrą, o tam, kad kiekviena moteris gerai save pažintų, priimtų save ir pamiltų tokią, kokia ji yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena iš vienišumo priežasčių – nusivylimas santykiais su vyrais iš esmės. Tai reiškia, kad moteris tiesiog netiki, kad egzistuoja sėkmingi santykiai su vyrais arba netiki, kad jai lemta patirti sėkmę santykiuose su vyrais. Tokia moters būsena yra liguista ir rekomenduojama imtis tinkamų priemonių išgijimui.

Šią būseną svarbu pripažinti, nes išgijimas be pripažinimo neįvyks. Dažnai moterys neigia tikrą priežastį. Gali atsirasti tam tikra priešiška nuostata į visus vyrus. Ir tai tik būtų patvirtinimas, kad moteris neišsigydė savo žaizdų. Dar viena moters vienišumo priežastis - tam tikras etapas, likimo vingis. Tai laikinas etapas, praeinantis, rekomenduojama jį tiesiog pragyventi, skiriant daugiau dėmesio sau, savo artimiesiems, saviraiškai ir pan. Trečioji priežastis - vidinis vyriško pasaulio išsižadėjimas.

REKLAMA

Puikus to pavyzdys - tai Motina Teresė. Tokių moterų išskirtiniai bruožai yra pasitenkinimas gyvenimu ir vidinė darna, susitaikymas, ramybė.

Kaip padėti sau?

Kai kalbame apie moterį, stokojančią susitaikymo, ramybės ir pasitenkinimo gyvenimu, tai dar nereiškia, kad ji serga. Kiekviena moteris gali padėti pati sau. Dažnai tokios moterys yra įsižeidusios, susierzinusios, piktos ir tam tikra prasme atsiskyrusios.

Tokiai moteriai svarbu ieškoti pagalbos sau: pirma, galima kreiptis į konsultantą, psichologą; antra, labai svarbu bendrauti su kitomis moterimis, išgyvenančiomis vidinę darną, sėkmingus santykius su vyru ar ramiai priimančios savo vienatvę. Svarbu įsisąmoninti, kad moterys keičiasi energija, norais, todėl ieškoti pagalbos geriausia ne pas tokio paties likimo draugę, o pas sėkmingą moterį, kuri jau įveikė tam tikras savo gyvenimo pamokas.

REKLAMA

Taip moteris viena kitai daro gerąjį poveikį. Neburkime nusivylusių moterų klubų, ieškokime galimybių susitikti su moterimis, kurioms pavyko sukurti sėkmingus santykius su vyru. Priešingu atveju stiprinsime kritiką vyrų atžvilgiu, kuri silpnins pačias moteris.

Atraskime Dievą

Nekalbėkime apie religiją, kalbėkime apie tikėjimą. Svarbu priimti svarbią žinią: svarbiausias vyras moters gyvenime galėtų būti Dievas. Išminčiai moko, kad moters malda yra labai galinga. Dievas visada atsišaukia į moterų maldas.

Žinoma, Dievas nesuorganizuos, kad konkretus Petras ateitų prie konkrečios Marytės namų durų ir jai pasipirštų. Tačiau Dievas gali atvesti konkrečiai Marytei tą vyrą į jos gyvenimą, kurio jai reikia. Dievas gali padėti konkrečiai Marytei patirti svarbius pokyčius, kad ji būtų pajėgi ramiai priimti visa, kas ateina į jos gyvenimą, nes viskam yra Dievo valia. Kai kalbame apie vyrišką ir moterišką pradą, kalbame apie Aukščiausiąjį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moterys pasmerkia save nelaimingumui, kai pradeda išsižadėti vyriško prado, kai pradeda neigti vyriškos prigimties šioje Žemėje svarbą. Galime sakyti, kad tokios moterys išsižada pačio Dievo. Svarbu pripažinti, kodėl taip nutiko. Dažna priežastis - nesėkmingos patirtys. Tačiau prikeliant savo tikėjimą atsiranda tikėjimas kitokia patirtimi. Atminkime: mes galime patirti viską. Ar leidžiame sau tai?

Vyriška energija aplinkoje

Labai daug vienišų moterų įsitikinusios, kad bendravimas su draugių vyrais, su vedusiais kaimynais ar bendradarbiais joms gali suteikti vyriškos energijos, proto ramybės, kompensuoti tai, ko jos pačios neturi. Tai yra mitas. Pasirodo, kad moteris, nuolat bendraujanti su vedusiais vyrais, kai šalia nėra jų antrų pusių, įsileidžia į save labai daug proto neramybės.

REKLAMA

Net pavydas gali būti stiprinamas. Išmintingos senolės pataria, kad vieniša moteris gali sulaukti iš vedusio vyro pagalbos, bet tik su jo žmonos ar draugės pritarimu ir dalyvavimu. Tai reiškia, kad save gerbianti ir mylinti moteris draugų vyrų turėti gali tik tuomet, kai tų vyrų antrosios pusės pritaria tokiam bendravimui ir pačios bendrauja su vieniša moterimi.

Negalvokime, kad vienišos moterys skleidžia kažkokią neigiamą energiją, tačiau verta suprasti, kad bendraudami žmonės visada keičiasi tam tikra energija. Tai viena iš priežasčių, kodėl ne taip jau ir retai išsiskiria šeimos, kai tarp vyro ir žmonos įsiterpia ta vieniša draugė.

Taigi, jei esate vieniša, geriau bendraukite su kokiu nors šventuoju, Aukščiausiuoju, jam patikėkite savo vargus, kančias, didinkite pasitikėjimą juo, prašykite globos per kitus žmones, net nebūtinai vyrus. Moteriai svarbu kuo nors tikėti. Ir jei tai nėra Dievas, tai gali būti tėvai, draugai. Tikėjimas iš esmės yra moters sveikatos šaltinis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų