REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomistai socialiniame tinkle sukilo prieš finansų ministrę Rasą Budbergytę. Jai pasidalinus nuotrauka, kurioje perka mokyklines prekes labdarai, ekonomistai pastebėjo, kad reikėtų imtis ne reklamos prieš rinkimus, o rimto darbo Seime.

Ekonomistai socialiniame tinkle sukilo prieš finansų ministrę Rasą Budbergytę. Jai pasidalinus nuotrauka, kurioje perka mokyklines prekes labdarai, ekonomistai pastebėjo, kad reikėtų imtis ne reklamos prieš rinkimus, o rimto darbo Seime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad ministrai turėtų ne išmalda girtis, bet daryti, kad jos nereikėtų. Šiuo atveju – jeigu valstybė garantuoja nemokamą mokymą, ta garantija turėtų apimti ir mokymo priemones. "Mokymas valstybinėse ir savivaldybių bendrojo lavinimo, profesinėse bei aukštesniosiose mokyklose yra nemokamas." (41 str.). Ką reiškia "mokymas" be mokymo priemonių? Ar nemokamas tik iš privačios ministro malonės? Baisiai liūdna“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė sociologas ir ekonomistas Romas Lazutka.

REKLAMA

Jo nuomone, nors labdara ir geras krikščioniškas darbas, taip yra iki tol, kol nepradedama girtis. Tuo labiau tai nepridera finansų ministrei.

„Labdaros viešinimas, kvietimas jai ir gal net savo pvz. rodymas gal dera NVP aktyvistei "namų šeimininkei", kuri neturi kitų galių spręsti socialines problemas. Nesu nieko prieš "namų šeimininkes", tačiau Finansų ministras turi galias, kuriomis privalo naudotis ir nešvaistyti laiko, dėmesio, energijos tam, ką gali kiekvienas. Ar didieji politikai, ministrai užsiims niekais ar rimtu darbu, priklauso, kaip mes į tokius dalykus žiūrėsim – toleruosim, sveikinsim, ar neleisim bent viešai girtis niekais”, – rašė ekonomistas.

REKLAMA
REKLAMA

Tokios pat pozicijos laikosi ir ekonomistė Aušra Maldeikienė. Jos nuomone labdara užsiimti galima ir „nevaidinant“ prieš rinkimus, o jos kaip ministrės darbas – sutvarkyti sistemą.

„Mane šokiruoja, kad tai ministrės įrašas. Arba ministrė labai nekompetentinga, nesupranta ir tai yra tipinis pigus biurokratės įrašėlis. Man ta ministrė asocijuojasi su labai gražiais kostiumėliais. Ministrė atvirai ir naiviai aiškina, kaip ji padės ir duos tušinukų. Jos darbas padaryti tokią ekonominę sistemą, kad nereikėtų tušinukų dalinti. Visos tarptautinės organizacijos: Tarptautinis valiutos fondas (TVF), Europos Komisija ataskaitose nurodo susitvarkyti socialinę paramą, jos jau sako sugrįžkit į žemę ir tvarkykit reikalus. Ministrė sako: aš jums iš savo algos duosiu kelis litus ir padėsiu“, – tv3.lt portalui pasakoja A. Maldeikienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji taip pat pastebi, kad ministrė pati nesusipažinusi su savo partijos programa.

„Jos įrašas prieštarauja jos partijos programai. Partija nerašo, kad spręs socialines problemas labdara. Socialines problemas filantropija siūlo spręsti kraštutiniai dešinieji, kurie sako, kad turtingi žmonės patys savanoriškai dalinasi, nes jiems tai yra malonu. Nežinau nei vienos pasaulio socialdemokratų vyriausybės, kuri šitaip spręstų problemas. Be to, aš beveik šimtu proc. manau, kad ministrė darbo metu tų įrašų nerašo, o rašo jos samdomi berniukai ir mergaitės be išsilavinimo“, – komentuoja ekonomistė.

REKLAMA

Ji taip pat prideda, kad stebėtina ministrės reakcija dėl plastilino kainos. Mat patikrinus parduotuvėje, jis kainuoja tikrai mažiau nei 5 eurus.

Tuo tarpu R. Budbergytė tikina, kad jokios reklamos čia nėra, o labdara yra stiprios pilietinės visuomenės atspindys, todėl tokias iniciatyvas reikia tik sveikinti.

„Liuksemburge dirbdama dalyvaudavau įvairiausiose labai dažnose labdaros akcijose. Liuksemburgas labai turtinga šalis, bet pareiga padėti vargingesniam ir nuskriaustam visiems buvo kilnus reikalas, jokios pompastikos, jokios reklamos, tiesiog krikščioniškai, o gal atsakingai pasielgti buvo tiesiog būtina pareiga, ir tikrai ne ciniška reklama. Akcija vyko savaitgalio metu. (...) O darbų jau ėmiausi, tik gaila, kad tenka matyti daug neūkiškumo savivaldybėse ir kai kuriuose sektoriuose. Valstybės biudžeto lėšos turi būti leidžiamos efektyviau, kad tai pajustų visi Lietuvos žmonės”, – socialiniame tinkle komentavo ji.

REKLAMA

Ažiotažą sukėlęs ministrės įrašas:

„Jau liepos mėnesį prekybos centrų lentynas užpildė mokyklinės prekės. Kiekviena šeima, kurioje yra besimokančių ir studijuojančių vaikų, žino, kad šios vasaros pabaigos išlaidos yra išties nemenkos. Mokyklinių prekių skyriuje praleidus daugiau laiko aiktelėjau ir aš - dėžutė plastilino kainuoja 5 eurus, akcijas pastebėjau tik kuprinėms ir penalams. Asmeniškai prisijungiau prie akcijos ‪#‎BūkPirmūnas‬, tikėdamasi, kad nupirktos mokyklinės priemonės rugsėjo 1-ąją papildys bent kelių vaikų kuprines ir jų tėveliams tai bus maža padėka už Lietuvai auginamus mažuosius pirmūnus ir pirmūnes. ‪#‎Mokykla‬ ‪#‎Išlaidos‬ ‪#‎RugsėjoPirmoji‬“, - rašoma R. Bubergytės „Facebook“ profilyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų