REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmonės visame pasaulyje vis labiau nerimauja dėl imigracijos, pasiekusios didžiausią mastą nuo Antrojo pasaulinio karo, sakoma pirmadienį paskelbtoje naujoje studijoje.

Žmonės visame pasaulyje vis labiau nerimauja dėl imigracijos, pasiekusios didžiausią mastą nuo Antrojo pasaulinio karo, sakoma pirmadienį paskelbtoje naujoje studijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažiausiai šeši dešimtadaliai apklaustųjų Prancūzijoje ir Belgijoje, neseniai nukentėjusiose nuo pražūtingų džihadistų atakų, yra įsitikinę, kad imigracija daro „neigiamą poveikį“, rašo viešosios nuomonės tyrimo institutas „Ipsos“.

REKLAMA

Panašios nuotaikos buvo užfiksuotos Rusijoje, Vengrijoje ir Italijoje. Pastarajai tenka neproporcingai didelė migrantų, plūstančių iš Artimųjų Rytų ir Afrikos su viltimi susikurti geresnį gyvenimą Europoje, našta.

Atlikus tyrimą 22 šalyse paaiškėjo, kad iš viso 49 proc. respondentų įsitikinę, kad „imigrantų yra per daug“, o 46 proc. atrodo, jog „imigracija verčia jų šalis keistis nepageidaujama linkme“, sakoma „Ipsos“ pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Japonai buvo mažiausiai linkę teigti, kad jų šalyje yra per daug imigrantų – tokių respondentų tebuvo 12 procentų. Brazilai savo ruožtu buvo mažiausiai susirūpinę dėl imigracijos poveikio jų šaliai – nuogąstavimų reiškė tik 23 proc. apklaustųjų, sakoma studijoje.

Apklausos organizatoriai taip pat atkreipė dėmesį, kad Didžiojoje Britanijoje padaugėjo manančių, jog imigracija yra naudinga jų šaliai. Dabar tokių respondentų buvo 35 proc., o 2011 metais jų užfiksuota gerokai mažiau – 19 procentų.

Nors beveik pusei apklaustų britų atrodė, kad jų šalyje imigrantų per daug, prieš penkerius metus tokių respondentų buvo daug daugiau (71 procentas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Britanija iš tikrųjų pradėjo daug palankiau vertinti daugelį imigracijos aspektų. Tai gali atrodyti keista, nes troškimas sumažinti imigracija neabejotinai buvo viena svarbiausių priežasčių, lėmusių balsavimą už „Brexit“ (pasitraukimą iš Europos Sąjungos)“, – sakė „Ipsos“ atstovas Bobby Duffy.

Vis dėlto B.Duffy pridūrė, kad referendume priimtas sprendimas trauktis iš Bendrijos „poliarizavo nuomones“.

„Ipsos“ Prancūzijos padalinio direktorius Yves'as Bardonas sakė, kad žiniasklaidos dažnai skelbiamos nuotraukos, vaizduojančios į Europą plūstančius migrantus ir pabėgėlius, „padidino baimę dėl nekontroliuojamos migracijos didžiojoje Europos dalyje, o pagrindinė problema – jų gebėjimas integruotis“.

REKLAMA

Šeši dešimtadaliai apklaustųjų per šį tyrimą sakė nerimaujantys, kad tarp pabėgėlių gali būti jais apsimetusių teroristų, o apie 40 proc. respondentų pageidavo, kad jų šalys visiškai uždarytų savo sienas.

Šis tyrimas buvo vykdomas nuo birželio 24-osios iki liepos 8 dienos Argentinoje, Australijoje, Belgijoje, Brazilijoje, Kanadoje, Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Indijoje, Italijoje, Japonijoje, Meksikoje, Lenkijoje, Rusijoje, Saudo Arabijoje, Pietų Afrikos Respublikoje, Pietų Korėjoje, Ispanijoje, Švedijoje, Turkijoje ir Jungtinėse Valstijose.

Apklausta iš viso 16 040 žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų