REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus Rio de Žaneiro olimpiadai tv3.lt skaitytojams pateikime tikrą gardėsį - gražiausius, įspūdingiausius, beprotiškiausius ir nuviliančius momentus iš vasaros žaidynių Brazilijoje.

Pasibaigus Rio de Žaneiro olimpiadai tv3.lt skaitytojams pateikime tikrą gardėsį - gražiausius, įspūdingiausius, beprotiškiausius ir nuviliančius momentus iš vasaros žaidynių Brazilijoje.

REKLAMA

Vienas pirmųjų olimpinių momentų, pasklidusių po žiniasklaidos priemones visame pasaulyje – per olimpiados atidarymo ceremoniją Tongos vėliavnešio pasirodymas. Taekvondo atstovas Pita Taufatofua žengė į stadioną apsinuoginęs, vilkintis tradicinę Tongo aprangą ir kūną išsitrynęs aliejumi. Neįmanoma nepastebėti.

Keturi JAV plaukikai, tarp kurių ir šešiskart olimpinis čempionas Ryanas Lochte, prisišventė. Paveikti alkoholio jie siautėjo degalinėje, šlapinosi, o paprašyti sumokėti 45 eurų baudą išsisukinėjo. Tuomet jie tikino, kad juos užpuolė. Galiausiai melas išlindo iš maišo ir jiems teko atsiprašinėti.

34 metų dziudo atstovas iš Egipto Islamas El Shehaby po pralaimėjimo varžovui iš Izraelio Orui Sassonui atsisakė paspausti ranką. Egiptiečių olimpinė delegacija išsiuntė jį namo.

REKLAMA
REKLAMA

Prancūzų šuolių su kartimi žvaigždė 29 metų Renaud Lavillenie buvo nušvilptas vietinės publikos. Sidabro medalį iškovojęs atletas nusileido brazilui 22 metų Thiago Braz da Silvai, tačiau pastarojo kiečiausią varžovą sirgaliai ant prizininkų pakylos dar labiau nušvilpė. Prancūzas nesulaikė ašarų. TOK ir organizatoriai pareiškė, kad toks žeminantis elgesys per žaidynes nepriimtinas.

REKLAMA

Vokiečių dvynės maratonininkės Anna ir Lisa Hahner švytinčios įveikė 42 km 195 m distanciją ir finišo liniją kirto susiėmusios už rankų. 81 ir 82-ą vietas užėmusios bėgikės sulaukė kritikos lavinos. Jos vadintos olimpinėmis turistėmis, mestos replikos, kad olimpiada nėra kokio kaimo jubiliejinės lenktynės.

Žiūrovai stebėjosi, o atletams degė akys – žalia spalva nusidažęs olimpinis baseinas smirdėjo. Kaip jūros dumbliai per tokį trumpą laiką išplito šuolių nuo tramplino ir vandensvydžio baseinuose, vis dar nėra atsakymo.

REKLAMA
REKLAMA

Sekso skandalas brazilų olimpinėje delegacijoje – sinchroninių šuolių į vandenį dueto atstovė 20 metų Ingrid Oliveira tenkino savo kūniškus geidulius su kanojininku Pedro Goncalves. Tuo tarpu jos kambariokė ir partnerė plaukime 17 metų Giovanna Pedroso negalėjo į kambarį įeiti. Po kelių valandų vykusiose varžybose brazilės liko paskutinės. Oliveira pašalinta iš olimpinės delegacijos.

Airių boksininkas 24 metų Michaelas Conlanas po pralaimėjimo taškais 26 metų rusui Vladimirui Nikitinui pratrūko – juk jis daugybę kartų pataikė varžovui ir net gerokai sukruvino, tačiau pergalė skirta ne jam. Anot airio, federacijos vadovai – „apgavikai ir padugnės, o mėgėjų boksas smirdi nuo šaknų iki viršūnių“. Po kiek laiko M. Conlanas socialiniame tinkle klausė Rusijos prezidento, kiek šis sumokėjęs, kad rusas patektų į kitą raundą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Fantastiškas momentas mažai tautai. Fidžio regbio septyneto rinktinė pradėjo giedoti, kai šventė pirmąjį olimpinį medalį šalies istorijoje. Fidžio regbininkai finale įveikė britus 43-7.

19 metų JAV gimnastė Simone Biles sužavėjo visa pasaulį, kaip uraganas užkariavusi olimpines žaidynes. Ji į gimtinę parsivežė keturis aukso ir vieną bronzos medalį. Jos pasirodymą stebėjo ir Buzzas Aldrinas, žmogus vaikščiojęs mėnulyje.

Nardanti žuvis ar desperatiškas mėginimas išvengti skaudesnių kritimo pasekmių? Akrobatinis šuolis prieš pat 400 m bėgimo finalo finišo liniją garantavo Bahamų sportininkei Shaunae Miller aukso medalį, nors juo jau buvo pradėjusi džiaugtis amerikietė Allyson Felix. Toks veiksmas legalus, jei ne galūnės, o kūnas pirmas kerta finišo liniją. Sh. Miller teigė, kad šuolio neplanavo.

REKLAMA

Olimpinėse žaidynėse besivaržančius dvynukus pamatyti sudėtinga, o čia „Trio to Rio“ iš Estijos sudrebino olimpinį pasaulį. Maratonininkės trynės Lily, Leila ir Liina Luik stojo prie starto linijos. Lily užėmė 97-ą vietą, Leila – 114-ą, o Liina nefinišavo. Įdomu, kad trisdešimtmetės prieš šešerius metus dar net nebėgiojo.

Internete daugybę peržiūrų surinkęs epizodas – Egipto paplūdimio tinklininkė Doaa Elghobashy varžybose dalyvavo vilkėdama hidžabą. Toks kultūrų skirtumas.

Rio de Žaneirą nustebino ir maloniai pradžiugino triumfuojantis Lietuvos sunkiaatletis Aurimas Didžbalis. Bronzą iškovojęs sportininkas atliko savo taip mėgiamą nugalėtojo salto ir privertė pasaulį aikčioti iš nuostabos.

REKLAMA

Jamaikos perlas ir greičiausias žmogus planetoje Usainas Boltas trečią kartą iš eilės savo karjeroje iškovojo tris aukso medalius 100, 200 ir 4 po 100 m bėimuose. Nemirtingasis pareiškė baigiąs karjerą, tačiau jo tėvynainiai tikina, kad įkalbės jį grįžti prieš Tokijaus olimpiadą.

Britų auksinei porai – auksinis momentas. Laura Trott iš pradžių laimėjo dviračių treko komandinio persekiojimo rungties ir omniumo auksą, o jos sužadėtinis Jasonas Kenny netrukus iškovojo trečią auksą keirino rungtyje ir šeštą karjeroje. Neblogai. Viena pora, 10 auksinių olimpinių medalių.

Tikra olimpinė dvasia: Naujosios Zelandijos Nikki Hamblin ir JAV Abbey D‘Agostino tapo viso pasaulio numylėtinėmis, kai padėjo viena kitai pasiekti finišą po griuvimo 5000 m bėgime. Amerikietė gavo rimtą kelio trauma, tačiau padedama tęsė lenktynes. Abiems buvo skirta vieta finale, tačiau A. D‘Agostino negalėjo dalyvauti dėl traumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Brazilų futbolininkai išvaikė demonus, apnikusius jų dievinamą sporto šaką. Po 2014 metais pasaulio čempionato pusfinalyje patirto gėdingo pralaimėjimo vokiečiams 1:7, jie reabilitavosi olimpinio turnyro finale. Neymaro vedami brazilai pagrindinį rungtynių laiką baigė žaisti 1:1, o po pratęsimo laimėjo 11 m baudinių seriją.

Fenomenalusis Michaelas Phelpsas laimėjo 23-ią aukso medalį Rio de Žaneire. Jis parodė, ko vertas pasaulyje ir su 28 įvairių spalvų medaliais pasakė didžiajam sportui „Viso Geriausio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų