REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią vasarą jau susidraugavome su nuolat aplankančiu lietumi, todėl nereiktų nustebti, kad šią savaitę jo irgi neišvengsime. Šiokiadieniais vyraus debesuoti, lietingi orai, o penktadienį laukia maloni staigmena.

Šią vasarą jau susidraugavome su nuolat aplankančiu lietumi, todėl nereiktų nustebti, kad šią savaitę jo irgi neišvengsime. Šiokiadieniais vyraus debesuoti, lietingi orai, o penktadienį laukia maloni staigmena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienis lietingiausias šią savaitę

Vilniuje antradienį numatomas lietus, bus debesuota su pragiedruliais, šils iki 22 laipsnių šilumos. Dieną, tiek Vilniuje, tiek ir kituose miestuose galima perkūnija. Naktį visoje Lietuvoje 14 - 16 laipsnių šilumos. Kaune numatoma panaši temperatūra, bus apie 21 laipsnis šilumos, taip pat tikėtinas trumpas lietus, bet ir saulė pasirodys. Naktį bus 15 laipsnių šilumos, lis. Pajūryje taip pat pils lietus ir temperatūra kils iki 20 laipsnių. Naktį bus 16 laipsnių šilumos, tikėtinas trumpas lietus.

REKLAMA

Trečiadienio naktį galimas rūkas

Trečiadienį Vilniuje galima tikėtis debesuotos dienos, gali ir palyti, bus iki 22 laipsnių šilumos. Lietus tikėtinas ir Šiauliuose bei Panevėžyje, juose šils iki 21 laipsnio šilumos. kituose miestuose padėtis malonesnė. Kaune ir Klaipėdoje numatoma giedra diena, Kaune iki 22, o Klaipėdoje iki 20 laipsnių šilumos. Naktį visoje Lietuvoje vyraus 12 laipsnių šiluma, bus debesuota, galimas rūkas.

Ketvirtadienis debesuotas

Ketvirtadienį Vilniuje bus iki 22 laipsnių šilumos, debesuota, gali iškristi ir trumpas lietus. Bet bus šilčiau, pasirodys saulė. Debesuoti orai vyraus ir Šiauliuose ir Panevėžyje. Kaune numatoma giedra diena, šils, kaip ir Vilniuje, iki 22 laipsnių šilumos, Klaipėdoje taip pat tikėtina giedra diena, bet šils tik iki 19.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienis – šilčiausias

Penktadienį Vilniuje bus šilta, galima tikėtis giedros dienos, bus iki 25 laipsnių šilumos. Naktį taip pat tikėtinas giedras ir gaivus oras, bus iki +15. Kaune situacija bus panaši, šils iki 26 laipsnių šilumos. Pajūryje šils iki 22 laipsnių šilumos. Naktimis bus apie 18 laipsnių šilumos. Visoje Lietuvoje be lietaus.

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 18 – 20 laipsniai šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos 18 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 20 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – 20 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 20 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 19 laipsnių šilumos, Nemune (Druskininkuose) – 19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 18 laipsnių, Kuršių mariose – 18 – 19 laipsni šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Temperatūra vidutiniška

Kaip ir visa vasara, taip ir paskutinės jos savaitės bus pakankamai vidutiniškos.

„Temperatūra rugpjūčio pabaigoje, rugsėjo pradžioje bus artima klimatinei normai. Vieną dieną ji gali kilti kiek aukščiau, kitą dieną kiek žemiau, bet apibendrinant, savaitės bus labai arti mūsų klimato normos. Viena diena gali būti sausesnė, kita lietingesnė, šiltesnė, bet oras bus labai netolimas klimato normai ir temperatūros, ir kritulių atžvilgiu. Galima išeiti į lauką ir pasakyti - lietuviška vasara, štai ji”, – mini sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų