REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

AB „Jonavos grūdai“ jau pasiruošė naujam grūdų supirkimo sezonui: grūdų priėmimas pagreitės, supirkimo kaina bus konkurencinga, didės paslaugų pasiūla, bet ne jų kainos.

AB „Jonavos grūdai“ jau pasiruošė naujam grūdų supirkimo sezonui: grūdų priėmimas pagreitės, supirkimo kaina bus konkurencinga, didės paslaugų pasiūla, bet ne jų kainos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Grūdų priėmimo lyderiai

Augalininkystės ekspertai atsargiai prognozuoja dar vienus rekordinius metus. Taip pat didėja ir grūdų augintojų plotai, taigi tikėtina, kad grūdų pasiūla bus didelė, ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės ieškos ne tik didesnių supirkimo kainų, bet ir geresnių supirkimo sąlygų, o vienas iš svarbiausių veiksnių – greitas grūdų priėmimas. Šiuo požiūriu vidaus rinkoje AB „Jonavos grūdai“ – lyderė.

REKLAMA

„Pernai pasiekėme grūdų priėmimo rekordą – per 16 darbo valandų priėmėme beveik 6 tūkst. t įvairių grūdų“, – sakė AB „Jonavos grūdai“ generalinis direktorius Paulius Kaselis. Pasak bendrovės vadovo, anksčiau įmonė teikdavo sandėliavimo paslaugas kitiems grūdų supirkėjams, o per pastaruosius ketverius metus grūdų supirkimo mastas pasikeitė radikaliai – „Jonavos grūdai“ gerokai padidino grūdų supirkimą. Vienas didžiausių elevatorių šalyje jau yra sudaręs išankstinių sandorių du kartus daugiau nei prieš metus. Ir tai – tik pradžia.

REKLAMA
REKLAMA

Atsiskaito nedelsdami

„Jonavos grūdai“ niekada nepažeidžia valstybės nustatytų atsiskaitymo terminų. „Mes sau nusistatėme griežtesnius standartus – atsiskaitymas trunka iki 15 dienų, o tam tikrais atvejais – ir per tris dienas“, – sakė „Jonavos grūdų“ Komercijos ir inovacijų skyriaus vadovas Mantas Butas.

Be kita ko, nuo šio sezono „Jonavos grūdai“ jau siūlo ūkininkams bendrovėje įsigyti trąšų ir augalų apsaugos priemonių. Jų galima nusipirkti arba mainyti į parduodamus grūdus. Profesionalai pasirinks patys, o jei prireiks patarimo, tai atliks Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) specialistai. Su šia institucija „Jonavos grūdai“ artimiausiu metu pasirašys bendradarbiavimo sutartį. Bendrovės patalpose Jonavoje bus numatytos patalpos kartu su LŽŪKT organizuojamiems renginiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastangos išlaikyti priėmimo efektyvumą nepaisant lietingo oro

Šių metų sezoną „Jonavos grūdai“ pasitiko su techninėmis naujovėmis ir ketinimais padidinti grūdų priėmimo efektyvumą - dar greičiau priimti kviečius, miežius, rapsus bei žirnius ir pupas. Iš viso Jonavos elevatoriuje yra septynios grūdų išpylimo vietos.

„Atnaujinome grūdų išpylimo duobę, turėjusią automatinę transporto pakėlimo funkciją. Šia galimybe pasinaudodavo labai nedaug grūdų augintojų ir jų vis mažėjo. Dėl techninių ypatumų į šią duobę buvo neįmanoma pilti grūdų iš šiuolaikinių transporto priemonių, todėl ši derliaus priėmimo vieta, palyginti su kitomis, buvo išnaudojama tik 30 proc. Todėl ir nusprendėme ją rekonstruoti“, – aiškino „Jonavos grūdų“ Komercijos ir inovacijų skyriaus vadovas M.Butas.

REKLAMA

Ką daryti grūdų augintojams, kurie vis dar turi senas transporto priemones, kurios pačios negali išversti grūdų? „Išeitis yra. Mes galime pasiūlyti savo transporto priemones – turime tris grūdvežius“, – priminė P.Kaselis. Svarbi pastaba – 50 km atstumu iki elevatoriaus bendrovė grūdus transportuos be papildomo mokesčio.

Visgi, nepaisant visų pastangų, reikia pastebėti, kad lietingas oras šiemet daro savo įtaką grūdų priėmimo efektyvumui. „Pastangas priimti grūdus greičiau apsunkina didelis grūdų drėgnis ir vidutinė kokybė. Priežastis – ilgesnis laboratorinis tyrimas. Esant dideliam grūdų drėgniui ir šiukšlėtumui, reikia daugiau laiko išsamesniam grūdų kokybės tyrimo atlikimui. Be to, dėl beveik kas dieną iškrentančio lietaus, sudėtinga išnaudoti lauko aikšteles, kurios efektingai pagreitiną grūdų priėmimą“, - dalinosi šių metų tendencijomis M.Butas ir kartu pabrėžė, kad, nepaisant to, dedamos visos pastangos užtikrinti kuo trumpesnį grūdų priėmimo laiką.

REKLAMA

Paslaugų kainos nedidėjo

Bendrovė specialiai pasirengė pagreitinti rapsų priėmimą. „Būdavo sutapimų, kai tą pačią dieną grūdų augintojai atveždavo daugiau rapsų, o juos galėdavome pilti tik į vieną duobę. Dabar radome galimybių rapsus priimti iš karto į dvi grūdų priėmimo elevatorių duobes“, –pasakojo P.Kaselis. Kita naujovė – bendrovė efektyviau galės grūdus iškrauti šalia geležinkelio linijos.

„Prie šios grūdų išpylimo duobės įrengėme papildomą kelią, taigi dirbti bus patogiau“, – patikslino M.Butas. Ir svarbiausias akcentas – pastebėta, kad tiek dėl euro įvedimo, tiek dėl kitų priežasčių per pastaruosius metus daugelis paslaugų pabrango, o AB „Jonavos grūdai“ paslaugų kainų nepadidino nuo lito laikų.

Užsakymo numeris: 60517

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų