REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūros šventės Skonių gatvės gale iš toli matyti milžiniškas mėsainis: nuo pat ryto kepėjai kibo į darbus siekti rekordo: kol vieni kepa mėsą, kiti dėlioja daržoves ir stato pustrečio metro aukščio mėsainių pilį. Po šešių su puse valandos triūso rekordas pasiektas.

Jūros šventės Skonių gatvės gale iš toli matyti milžiniškas mėsainis: nuo pat ryto kepėjai kibo į darbus siekti rekordo: kol vieni kepa mėsą, kiti dėlioja daržoves ir stato pustrečio metro aukščio mėsainių pilį. Po šešių su puse valandos triūso rekordas pasiektas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis rekordas – iššūkis ir Lietuvos berbekiu kepėjų asociacijai – iki šiol yra tekę ruošti tris kartus mažiau mėsos kepsniukų. Mėsainiams naudota sausai brandinta jautiena. Vyriausias šventės kepėjas išduoda paslaptį, kaip išsikepti skanų mėsainį.

REKLAMA

„Pirmiausia turi būti kokybiška mėsa, o iškepti labai paprasta, kaip aš sakau, reikia turėti tik keptuvę ir ugnies, kepama yra tiek minučių, koks yra burgerio storis, jeigu burgerio storis yra 2 cm, reiškia, 2 min, kai yra keptuvės temperatūra 210 laipsnių“, - sako barbekiu meistras Jonas Ramanauskas.

Kai rekordas buvo užfiksuotas, mėsainiais pavaišinti Jūros šventės svečiai.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų