REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
20
Vestuvės (nuotr. Fotolia.com)

Socialiniai tinklai, miesto aikštės, gražiausi miestų ir gamtos kampeliai sezono metu mirga nuo jaunavedžių ir įvairių detalių, susijusių su vestuvėmis. Gausybė tokių pat nuotraukų, žaidimų, papuošimų ar kitų detalių galima atrasti beveik kiekvienoje šventėje.

20

Socialiniai tinklai, miesto aikštės, gražiausi miestų ir gamtos kampeliai sezono metu mirga nuo jaunavedžių ir įvairių detalių, susijusių su vestuvėmis. Gausybė tokių pat nuotraukų, žaidimų, papuošimų ar kitų detalių galima atrasti beveik kiekvienoje šventėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, kodėl keliaraiščius dėvinčios nuotakos turėtų atkreipti dėmesį į šio aksesuaro istoriją? Kaip svarbiausią vestuvių dieną padaryti jaukia? Sakoma, kad dėl skonio nesiginčijama, tad organizacines idėjas paliekame nuotakoms, bet siūlome jums kai kurias detales įprasminti ir žinoti, ką darote bei kodėl, o ne vien tik dėl to, kad taip daro kiti.

REKLAMA

Kada mažiau yra daugiau

Vakarų pasaulis jau seniai diktuoja įvairias madas visoms mūsų šventėms, ne tik vestuvėms. Ir puiku – naujovės dar niekam nepakenkė, tik žinokite, ką renkatės. Pavyzdžiui, populiarusis keliaraištis, pasirodo, siejamas su kurtizanėmis, kurios dėdavo už jo pinigus. Tad jei tikrai nepakanka tik puokštės metimo, ar nepaprasčiau pakeisti keliaraištį, kad ir jaunikio butonjere?

REKLAMA
REKLAMA

Nebijokite savo idėjų – kurkite tradicijas patys. Sena, nauja ir skolinta – ryšys su praeitimi, ateitimi ir artimųjų pagalba - vis dažniau nuotakos Lietuvoje laikosi šios simbolinės trijulės, tačiau prisijaukinkite ją dar labiau. Gal vertėtų nudžiuginti močiutę prisiminus jos dovanotus jaunystės papuošalus ar pasiskolinus jos sagę? Taip ne tik priartinsite tradicijas, bet ir jausite, ką iš tiesų tai reiškia.

Dovana, kurios verta prašyti Tėvelių

Dalyvaujant vestuvėse galvos skausmas užpuola tuomet, kai reikia rinkti dovanas jauniesiems. Svečius šį kartą palikime nuošaliau – jie dažniausiai renkasi vokelį, nes neretai tokios dovanos pageidauja ir patys jaunavedžiai. Tačiau kokią dovaną gali padovanoti tėveliai, kad tai būtų ir naudinga, ir simboliška? Piniginių dovanų taip pat nesiūlysime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Duona, druska ir vanduo – trys svarbūs elementai, kurių kiekvienas yra savaip brangus. Tai ir jaunųjų pasitikimo tradicija vestuvėse. Nors šviežiai tėvelių iškepta duona skamba prabangiai (ypač laiko prasme), tačiau galima rasti variantą, kuris nesugaišins Jūsų laiko. 

Duona – nuo seno sotumą, turtingumą ir materialinę gerovę reiškiantis simbolis. Druska, savo ruožtu, ilgaamžiškumo įprasminimas, o vanduo – gyvybės pradas. Tad duoną leiskite iškepti tėveliams, vandens pasemkite, iš šulinio ar šaltinio, o druskos „pasiskolinkite“ iš senelių.

REKLAMA

Atrodo, tradicija ta pati, bet pateikta per Jums brangią prizmę. Drąsiai paprašykite šios dovanos - tėvai apsidžiaugs galėdami jus nudžiuginti.

Dovanos sau ir svečiams

Visų pirma, atsakykite į klausimą – ar tikrai jų norite. Padėkoti atvykusiems, žinoma, visada gražu, tačiau genialumas slypi paprastume, tad nebūtina išleisti milijonų, kad padarytumėte įspūdį. Paprastas, gražiausias lietuviškas žodis AČIŪ ant plytelės šokolado kur kas originaliau nei krūvos statulėlių su tekstu iš interneto. O gal turite jums patiems kažką reiškiantį skanumyną? Dalinkitės juo ir papasakokit apie tai svečiams!

REKLAMA

Ar svarstote apie dovanas vienas kitam? Vėlgi – materialumą palikime atokiau. Parašykite vienas kitam laišką. Jautrų ir nuoširdų. Nustebtumėte, kiek daug visko turite vienas kitam pasakyti. O kur dar didžiulis malonumas skaitant kito laišką ramumoje, prieš miegą.

Dovanos svečiams taip pat gali kartu būti kortelėmis, nurodančiomis kur atsisėsti. Kad būtų ir prasminga ir gražu ir dar skanu – pasigaminkite keksiukus, o juos padekoruokite juostele su vardu, o kitoje pusėje parašykite padėką svečiams, kad ir elementarų AČIŪ. Ir paprasta, ir skanu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patarimų jauniesiems ir idėjų šiandien pilnas internetas. Šventę kuriate tokią, kokią norite matyti. Tačiau nepamirškite, kad svarbiausia, jeigu kažką darote, žinoti, kodėl tai darote. Netapkite savo pačių ar kitų svajonių pildytojais. Kad ir ką pasirinksite, tai turi būti Jūsų šventė su brangiausiais žmonėmis aplink.

Dalinamės keksiukų ir duonos receptais bei keliais pagardinimo būdais – kad visuomet būtų galima rinktis.

Duona

Jums reikės: 1 pakuotės miltinio mišinio duonai 810 ml drungno vandens Šlakelio aliejaus (formos ištepimui) Pasirinktinai: Norimų pagardų (pasirinktinai – džiovinti vaisiai, chia sėklos, saulėgrąžos, riešutai) Šaukštas medaus (duona bus saldesnė ir labai kvapni) Ajerai – dedami į formos dugną, jie priduos ypatingo aromato ir skonio Kviečio ar rugio varpa – įspausti ant kepinio viršaus (ypatingai gražu vestuvių ar kitų reikšmingų švenčių proga)

REKLAMA

Gaminimas:

Supilkite mišinį į dubenį. Įpilkite 750-810 ml drungno vandens, išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės ir palikite pastovėti 10 min. Perdėkite tešlą į aliejumi išteptą formą, patepkite paviršių vandeniu ir kildinkite 45-60 min. kambario temperatūroje. Kepkite 50-60 min. iki 200⁰C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusios duonos paviršių patepkite vandeniu (galima saldintu), kad suminkštėtų ir įgautų blizgesio. Uždengę audeklu palikite ataušti, paskui išimkite iš formelės.

Pagal naudojamus pasirinktinus priedus prieš kepant galite paįvairinti pasirinktais pagardais – tiek džiovintais vaisiais, sėklomis ar net medumi. Taip pat įdėdami ajero į kepimo formos dugną arba įspaudę kviečio ar rugio varpą ant kepinio viršaus. Skanaus!

REKLAMA

Keksiukai

Jums reikės: 1 pakuotės miltinio mišinio keksiukams arba keksui 225 ml drungno vandens 175 ml aliejaus Dekoracijoms (pasirinktinai): Pabarstukų, šviežių uogų, cukraus pudros

Gaminimas:

Supilkite mišinį į dubenį. Įpilkite 200-225 ml drungno vandens ir 175 ml aliejaus. Gerai išmaišykite tešlą iki vienalytės masės (tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos). Pilkite į aliejumi išteptas formeles. Užpikdykite tik 2/3 formelės, kad tešla turėtų, kur kilti. Kepkite 20-30 min. iki 170-180°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusius keksiukus išimkite iš formelių ir palikite ataušti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dekoravimas:

Keksiukus galite apibarstyti cukraus pudra, šviežiomis uogomis papuošti ar tiesiog dekoruoti pabarstukais. Nerekomenduotumėme naudoti purškiamos grietinėlės, greitai tirpstančių šokolado plytelių – jeigu bus karšta diena, visa tai gali greitai sutirpti ir nebeatrodys taip gražiai.

Jeigu nenorite perkrauti – galite tiesiog įdėti į permatomą popierių ir perrišti gražia juostele. Juk genialumas slypi paprastume!

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų