REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Gražus įdegis (nuotr. Fotolia.com)

Vasara. Karšta. Kuri gi mergina nenori lygaus, gražaus, švelniai bronzinio įdegio? Tačiau dažnai noras būti gražiai virsta vėžio raudonumu ir nusilupusia oda. Specialistai ir žvaigždės atskleidžia naudingų patarimų, kaip tapti saulės pabučiuota, o ne susvilinta.

48

Vasara. Karšta. Kuri gi mergina nenori lygaus, gražaus, švelniai bronzinio įdegio? Tačiau dažnai noras būti gražiai virsta vėžio raudonumu ir nusilupusia oda. Specialistai ir žvaigždės atskleidžia naudingų patarimų, kaip tapti saulės pabučiuota, o ne susvilinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja dermatologė Daiva Samulėnienė sako, kad svarbiausia, kad ir kaip banaliai nuskambėtų, visgi yra tepimasis apsauginiais kremais:

REKLAMA

„Kad įdegis ilgai išliktų, būtų gražus ir nepakenktų odai, tam ir yra apsauginiai kremai. Taip pat yra ir kremai po deginimosi, kad oda nenusiluptų.

Renkantis kremą, reikia atkreipti dėmesį į odos tipą ir alergiją saulei. Jeigu alergijos saulei nėra, užtenka kremo su iki 30 SPF, o jeigu jautrumas yra padidėjęs (būna alergijos, dilgėlinės) – reikia 50 SPF ir daugiau“, -kalbėjo dermatologė.

D. Samulėnienė sako, kad deginantis labai svarbus yra saikas – norint gražiai įdegti, nepaskubėsi.

REKLAMA
REKLAMA

„Merginoms patarčiau turėti kantrybės, nesistengti labai staigiai įdegti, nes tai iš karto nusilups – degintis reikia palaipsniui. Visą dieną būti ant saulės negalima jokiais būdais, net ir išsitepus kremais – net ir penkių valandų jau per daug. Geriausia deginti iki 10 val. arba po 15 val. dienos. Vidurdienio saulė yra pati stipriausia, tuo metu degintis išvis nerekomenduojama, bet žmogui juk neuždrausi“,– kalbėjo specialistė.

Visgi ar tikrai taip pavojinga pabūti valandėlę saulėje vidurdienį? Dermatologė sako, kad svarbiausia nenusvilti odos iki pūslių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Samulėnienė taip pat pastebi, kad, norint įdegti, nereikia valgyti morkų ar petražolių, kaip kai kurie mano – šie produktai, anot jos, kaip tik įjautrina odą.

Saikas ir apsauga

Dainininkė Oksana Pikul-Jasaitienė taip pat atkreipė dėmesį į saiką bei deginimosi kremus. Juos, pažymi žymi Lietuvos moteris, ji naudoja visada.

„Žmogus privalo saikingai būti ant saulės, o jei labai norisi šilumos, būtina naudotis apsauga . Aš pati visuomet ja naudojuosi: veidą tepu didesnės apsaugos kremu, o visą kūną – mažesnės. Kartais net ir mažylio kremą pasiimu, su 50 SPF apsauga: mielai juo pasinaudoju, nes sudegti labai nesveika. Gerai saugoma oda ilgiau išlieka jauna ir graži, o mamoms čia ypač didelis šauktukas, nes kūdikių oda labai jautri saulei“,– sakė dainininkė.

REKLAMA

O. Pikul taip pat pastebėjo, kad prieš deginimąsi labai naudinga atlikti viso kūno pilingą – taip įdegama tolygiau.

„Ne be reikalo siūlomos pilingo procedūros prieš deginimąsi. Pilingas apskritai reikalingas vieną kartą per savaitę – tiek dėl viso kūno grožio, tiek dėl deginimosi. Pilingas nebūtinai turi būti brangus – kavos tirščių pilingas yra nepaprastai geras ir stiprus“,– kalbėjo O. Pikul.

Visados gražiai atrodanti dainininkė pastebėjo, kad po deginimosi taip pat svarbu išsitepti drėkinamuoju kremu ir taip pamaloninti odą.

REKLAMA

Šviesi ir tamsi oda

Soliarumų studijos Gargžduose savininkė Laima Juodiškienė tv3.lt atkreipė dėmesį į šviesios odos savininkes, ragindami jas saulėje būti ypač atsargiomis:

„Labai trumpai ir aiškiai pasakysiu: su saule reikia neperlenkti lazdos. Degintis geriausia nuo 10 iki 12 val., vengti vidurdienio saulės. Apsauginiai kremukai yra būtini: jei odelė šviesi – apsaugos faktorius turi būti kuo didesnis, saulėje reikėtų stengtis ilgai neužsibūti.

Jeigu oda jau paraudusi, reiškia, laiko saulėje jau praleidote per daug ir turėtumėte eiti į pavėsį. Be to, turėkit omenyje, kad gerai įdega ir tada, kai būna apsiniaukę, todėl tikrai nereikia valandomis toje saulėje kepti“,– sakė L. Juodiškienė. Tad, panašu, jog stebuklingos piliulės, kaip greitai, lygiai ir gražiai įdegti nėra. Visgi geriau neskubėti, nes nusilupusi ar vėžio raudonumo oda niekieno nepuošia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų