REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulietei Romualdai neramios dienos. Abu moters vaikus prieš kelias savaites taip sugėlė vabzdžiai, kad netrukus teko atverti nuo įgėlimo iškilusius pūlinius.

Šiaulietei Romualdai neramios dienos. Abu moters vaikus prieš kelias savaites taip sugėlė vabzdžiai, kad netrukus teko atverti nuo įgėlimo iškilusius pūlinius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romualda sako, negana to, kad tenka matyti vaikų skausmą, pirkti nepigius vaistus, tai dar tenka kovoti ir su gydymo įstaiga, kurioje buvo atliktos operacijos. Paaiškėjo, kad čia kiekvieną dieną terorizuojami į perrišimus atėję vaikai. Iš jų reikalaujama atsinešti savo tvarsliavą.

REKLAMA

„Gražioje formoje pareikalavo atsinešti savo pleistrus. Perrišimams. Nelabai suprantu, kam mes tada ligonių kasoms mokam nemažus pinigus, jeigu net ir pleistrus nešamės patys. Jau švirkštus, vaistus nešamės, tai taip išeina, kad mes už savo sumokėtus pinigus tik išlaikom didžiulį gydymo įstaigų aparatą“, – sakė paauglių mama Romualda Strazdienė.

Gydymas dar tęsiamas. Romualda nenusileidžia ir vaikams tvarsliavos neperka. Poliklinikos darbuotojai taip pat laikosi savo ir, kaip sako moteris, spaudžia ligonius. Romualdai trūko kantrybė ir ji kreipėsi į gydymo įstaigos vadovą. Tačiau šis sako, esą iš mokesčių mokėtojų pinigų šeimai priklauso tik pirmoji pagalba, visą kitą pacientai turi apmokėti patys.

REKLAMA
REKLAMA

„Direktorius pasakė labai aiškiai ir labai grubiai, kad jūs privalote, privalote prisidėti prie gydymo, kadangi mes neturime galimybės pirkti visiems pleistrų. Jis pasitaisė, kad klaida buvo padaryta ta, kad paprašyta buvo iš vaiko. O šiaip absoliučiai visi privalo neštis pleistrus“, – kalbėjo Romualda.

Ligonių kasos mamą užtikrino – pleistrai vaikams turėjo būti užklijuoti gydymo įstaigos sąskaita ir pirkti jų žmonės neprivalo. O štai poliklinikos vadovas, sutapimas ar ne, iškilus skandalui, nutarė išeiti atostogų. Gintis liko pavaldiniai. Jie teigė, esą iš šeimos nebuvo reikalauta pleistrų. Neva šeima ne taip suprato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ateinu, ta mergaitė pradėjo va šitaip plėšyti tą pleistrą, sako skauda. Aš jai eteriu paėmiau patepiau, kad neskaudėtų, o paskui sakau, gal jūs turit savo pleistrą? Yra gi visokių pleistrų, kurie prikimba ir neprikimba. Kiti atsineša savo pleistrą ir sako norintys būtent savo. Tai ir viskas“, – sakė Dainų poliklinikos slaugytoja Stanislava Pipirienė.

„Kiekvienas turim savo supratimą. Ir turim savo subjektyvią nuomonę. Kaip jie suprato, aš tiesiog negaliu komentuoti. Mes tikrai užtikrinam paslaugos teikimą, ir ta paslauga apmokama PSDF lėšomis. Mes užtikriname tą paslaugos tiekimą“, – sakė Dainų poliklinikos direktoriaus pavaduotoja Aurika Koncienė.

Valstybinė ligonių kasa sako gaunanti vis daugiau skundų dėl nesąžiningų gydytojų, iš pacientų reikalaujančių pirkti ne tik tvarsliavą, bet ir vienkartines pirštines. Tad šis incidentas ne vienintelis. O štai tokių gydymo įstaigų, po tyrimų gali laukti ir baudos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų