REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijoninius turtus Lietuvoje sukaupę ne vien politikai ar verslininkai. Tokios vertės nuosavybę deklaravo ir Lietuvos teisėjai. Tiesa, įvestas euras atsiliepė ir milijonieriams – jų sumažėjo.

Milijoninius turtus Lietuvoje sukaupę ne vien politikai ar verslininkai. Tokios vertės nuosavybę deklaravo ir Lietuvos teisėjai. Tiesa, įvestas euras atsiliepė ir milijonieriams – jų sumažėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, 2015 metais turintys virš 1 mln. eurų turto deklaravo 4 teisėjų šeimos. Lentelėje pateikiama bendra deklaruota sutuoktinių turto vertė.

REKLAMA

Pirmojoje vietoje Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja Jolanta Malijauskienė. Verta pastebėti, kad teisėja jau trečius metus iš eilės deklaruoja tą patį turtą. Tikėtina, kad vertė galėjo būti nenurodyta eurais.

Treti metai iš eilės teisėja nurodo turinti NT už 1,2 mln. eurų, žemės sklypų už 120 tūkst. eurų., kelių transporto priemonių už 10 tūkst. eurų, kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų – 120 tūkst. eurų. Pagal deklaraciją išeina taip, kad teisėja jau treti metai yra pasiskolinusi ir negrąžinusi tos pačios sumos – 272 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Su teisėja tv3.lt portalui susisiekti nepavyko.

Antrojoje vietoje Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Diana Butrimienė, kurios bendras turtas su sutuoktiniu siekia 1,6 mln. eurų. Nors pačios teisėjos deklaruotas turtas – 158 tūkst. eurų, jos sutuoktinis verslininkas Tomas Butrimas deklaravo beveik 1,5 mln. eurų turto. Didžiausią turtą sutuoktiniai deklaravo kaip kredito įstaigose ir ne jose laikomas lėšas, iš viso per abu – beveik 870 tūkst. eurų. NT vertė – 481 tūkst. eurų. Žemės sklypų vertė – 197 tūkst. eurų. Jų turtas per metus padidėjo beveik 80 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Milijoninį turtą sukaupusi ir Vilniaus apygardos teismo teisėjos Laimos Gerasičkinienės šeima. Bendras turtas – 1,5 mln. eurų. Pati teisėja deklaravo turinti 803 tūkst. eurų vertės turto, o jos vyras advokatas Vladas Gerasičkinas – 741 tūkst. eurų. Teisėja deklaravo turinti – 305 tūkst. eurų vertės NT, beveik 156 tūkst. eurų vertės žemės sklypų, 116 tūkst. eurų vertės transporto priemonių ir 226 tūkst. eurų lėšų.

Per metus L. Gerasičkinienės šeimos turtas sumažėjo 196 tūkst. eurų.

Kitas milijonierius – Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerij Paškevič, kurio bendras šeimos turtas – beveik 1,3 mln. eurų. Jis deklaravo turinti beveik 655 tūkst. eurų vertės turto, o jo žmona Jelena Romanova-Paškevič, anksčiau dirbusi plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja – 614 tūkst. eurų. Vis dėlto, reikia pastebėti, kad tokia pati suma buvo deklaruota ir už 2014 metus. Didžiąją dalį turto teisėjas deklaravo turįs iš NT – beveik 346 tūkst. eurų vertės, tačiau nemažai yra pasiskolinęs – beveik 259 tūkst. eurų. Deklaruota, kad tiek pat pasiskolinusi ir jo sutuoktinė.

REKLAMA

Beveik 985 tūkst. eurų turto deklaravo Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjos Rasos Ragulskytės – Markovienės šeima. Pati teisėja deklaravo turinti beveik 342 tūkst. eurų vertės turto, o jos vyras advokatas Paulius Markovas – beveik 643 tūkst. eurų vertės turto. Didžiausią vertę turi teisėjos deklaruotas NT turtas – 234 tūkst. eurų bei žemės sklypai – 100 tūkst. eurų. Dalį šeimos turto sudaro ir pasiskolintos bet negrąžintos lėšos. P. Markovas deklaravo beveik 347 tūkst. eurų vertės tokio turto. Per metus jų turtas sumažėjo 32 tūkst. eurų.

REKLAMA

Tarp turtingiausių teisėjų patenka Kauno apylinkės teismo teisėja Eglė Kriaučiūnienė. Jos šeimos deklaruotas turtas – 854 tūkst. eurų. Ji deklaravo turinti beveik 573 tūkst. eurų, didžiausia vertė NT – 300 tūkst. eurų. Jos vyro Tomo Kriaučiūno deklaruotas turtas – 282 tūkst. eurų. Verta paminėti, kad teisėja taip pat kaip ir J. Malijauskienė tris metus iš eilės deklaruoja visiškai tokios pačios vertės turtą. Alytaus rajono apylinkės teismo teisėja Inga Liubinienė kartu su vyru verslininku Sauliu Liubinu deklaravo turto už beveik 825 tūkst. eurų. Tačiau pati teisėja deklaravo turinti beveik 90 tūkst. eurų vertės turto, o jos sutuoktinis – beveik 735 tūkst. eurų. Didžiausią jo deklaruoto turto dalį sudaro turimų akcijų vertė – 573 tūkst. eurų. Per metus Liubinų šeimos deklaruotas turtas išaugo beveik 14 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

733 tūkst. eurų vertės turto deklaravo Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys. Jis deklaravo turto už 634 tūkst. eurų, o jo sutuoktinė Inga Kažienė – 99 tūkst. eurų. Didžiausią dalį turto sudaro V. Kažio deklaruota NT vertė – beveik 321 tūkst. eurų. Nurodyta ir turimos 101 tūks. eurų lėšos. Per metus šios šeimos turtas padidėjo beveik 184 tūkst. eurų.

Kauno apylinkės teismo teisėja Milda Remeikienė deklaravo turinti turto už 703 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sudaro NT – 359 tūkst. eurų, tačiau nemaža dalis yra ir pasiskolintų bet negrąžintų lėšų – beveik 206 tūkst. eurų. Ši teisėja taip pat trečius metus iš eilės deklaruoja tos pačios vertės turtą. Dešimtuką užbaigia Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja Egidija Puzinskaitė. Ji deklaravo turto už 498 tūkst. eurų. Didžiąją dalį sudaro turimas NT – 305 tūkst. eurų. Per metus jos turtas sumažėjo beveik 6 tūkst. eurų.

REKLAMA

Žinoma, yra ir ženkliai mažesnius turtus deklaravusių teisėjų. Pavyzdžiui, Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėja Janina Zaržeckienė kartu su sutuoktiniu deklaravo turintys turto už beveik 12 tūkst. eurų, o Kauno apygardos administracinio teismo teisėjas Algis Markevičius – turto už beveik 24 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų