REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiajai koalicijai ir opozicijai priklausantys parlamentarai Darbo partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo Vytauto Gapšio sprendimą trauktis iš Seimo vadina teisingu, bet pavėluotu žingsniu.

Valdančiajai koalicijai ir opozicijai priklausantys parlamentarai Darbo partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo Vytauto Gapšio sprendimą trauktis iš Seimo vadina teisingu, bet pavėluotu žingsniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Kęstutis Bartkevičius BNS pirmadienį sakė pasigendantis aiškesnių V.Gapšio pasitraukimo iš parlamento priežasčių.

REKLAMA

„Jis teigė, kad yra nekaltas... Buvo toks pasitikintis, o dabar palieka Seimą. Sudaro dar kažkokių tokių galvosūkių,“ - kalbėjo „tvarkietis“ parlamentaras.

Seimo pirmininkės pavaduotojas socialdemokratas Gediminas Kirkilas svarstė, jog atsisakyti mandato V.Gapšį greičiausiai privertė partija.

„Vertinu pozityviai. Šioje situacijoje, manau, reikia trauktis. Nors tų detalių nežinau... Manau, kad jis teisingai daro. Bet pati partija privertė - aš taip įsivaizduoju“, - BNS sakė G.Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato manymu, šis V.Gapšio žingsnis yra pavėluotas.

A.Kubilius: tai taktika prieš rinkimus

Pasak Seimo opozicijos lyderio konservatorių frakcijos seniūno Andriaus Kubiliaus, V.Gapšys traukiasi, nes supranta, kad prokurorų jam pateikti kaltinimai yra „tiek rimti, kad viešas svarstymas Seime jam ir jo politinei karjerai bus nepozityvūs“.

„Čia toks bėgimas nuo tų viešų svarstymų. Bet aš tokį sprendimą jo vertinu pozityviai, kad politikas galų gale supranta ir savo atsakomybę - vis tik iki rinkimų liko keli mėnesiai“, - BNS tvirtino A.Kubilius, pridūręs, jog V.Gapšio pasitraukimas - taktinis manevras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, po tokio V.Gapšio žingsnio Seime nebereikės nagrinėti „visų jo darytų nusižengimų, dėl kurių jam įtarimus ya pareiškusi prokuratūra, dabar jis galės aiškintis tik su prokurorais“.

Opozicinių Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas pareiškė, kad V.Gapšys jau seniai turėjo pasekti buvusio Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio pavyzdžiu.

„Seniai tai turėjo padaryti. Galėjo iš E.Masiulio pavyzdį paimti. Teisingas žingsnis, bet dabar bus pripažinta (rinkėjų - BNS) kaip klaida, nes pavėluotai pasitraukė. Bet kaip dabar jaustis L.Graužinienei (Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė - BNS), kuri dangstė jį per procedūras (Seime dėl neliečiamybės panaikinimo - BNS)“, - kalbėjo E.Gentvilas.

REKLAMA

V.Gapšys apie sprendimą trauktis iš Seimo narių pranešė pirmadienį Darbo partijos tarybos posėdyje. Jis teigė neturįs ko slėpti nuo teisėsaugos, kuri jį įtaria paėmus 25 tūkst. eurų kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

V.Gapšys lieka vadovauti Darbo partijos rinkimų štabui ir kandidatuos į Seimą šios partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje trečiu numeriu.

Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų