REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad vaikų darželiuose bei priešmokyklinėse grupėse yra likusios 700 laisvų vietų, tad laukiančius eilėje tėvus kviečia peržiūrėti laisvų vietų sąrašą.

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia, kad vaikų darželiuose bei priešmokyklinėse grupėse yra likusios 700 laisvų vietų, tad laukiančius eilėje tėvus kviečia peržiūrėti laisvų vietų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pasibaigus pagrindiniam priėmimui į darželius vis dar liko vietų priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kurias tėveliai prašymuose žymėjo ne taip dažnai. Į maždaug 700 vietų lopšeliuose-darželiuose bei mokyklose šiuo metu nėra jokios eilės, todėl skelbiame jas, kad tėveliai galėtų peržiūrėti ir pasirinkti galimai jiems tinkamą variantą“, – savivaldybės pranešime cituojamas už švietimą atsakingas Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

REKLAMA

Pasak savivaldybės pranešimo, daugiausiai laisvų vietų šiuo metu yra 5-7 ir 6-7 m. grupėse, įsikūrusiose mokyklų patalpose, bet yra vietų 3-4 m. ir 4-6 m. vaikams. Kol kas laisvų vietų darželiuose yra šiose seniūnijose: Antakalnyje, Fabijoniškėse, Grigiškėse, Justiniškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Naujamiestyje, Naujininkuose, Naujojoje Vilnioje, Paneriuose, Pašilaičiuose, Rasose, Senamiestyje, Šeškinėje, Šnipiškėse, Verkiuose, Vilkpėdėje, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Žvėryne.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos darželyje savo atžalai negavusius tėvus savivaldybė kviečia „įvertinti naujas galimybes, pasverti galimas rizikas“, o priėmus sprendimą redaguoti savo prašymus elektroninėje informacinėje sistemoje.

Savivaldybė pažymi, jog tėvai, registravęsi dar pagal senąją (iki 2015 metų) priėmimo į ikimokyklines įstaigas tvarką, turėtų nepamiršti, jog naujas ar pakoreguotas prašymas panaikins senesnįjį, todėl tokiu atveju būtų rizikuojama iškristi iš eilės į anksčiau pasirinktus darželius. Tėvams, savo atžalas registravusiems pagal naująją tvarką, šios grėsmės nebus – jiems tiesiog reikės pakoreguoti kažkurią (-ias) iš penkių prašyme įvardintų įstaigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo rugsėjo į sostinės valstybinius darželius pakviesti 7198 vaikai. Savivaldybė atkreipia dėmesį, kad 1897 vaikai iš visų užsiregistravusių 2016 metams jau lanko privačius darželius ir gauna 100 eurų kompensacijas, tačiau tuo pat metu laukia eilėje ir į valstybinius darželius.

Iš viso eilėje į darželius sostinėje šiuo metu laukia daugiau nei 12 tūkst. vaikų: vilniečiai, registruodami vaikus, iki gegužės 1-osios šiemet pateikė 7246 naujus prašymus, dar beveik 5 tūkst. vaikų laukia eilėje nuo praeitų ir užpraeitų metų (1,9 tūkst. iš jų lanko privačius darželius). Iš naujai pateiktų prašymų, 1,9 tūkst. vyresnių vaikų pereis į priešmokyklines grupes - priešingai nei ikimokyklines, jas lankyti yra privaloma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų