REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Finansų ministrė pareiškė, kad valdantieji kol kas neketina svarstyti naujų mokesčių, nors pramonininkai norėtų, kad būtų įteisintas naujas nekilnojamo turto (NT) mokestis. Tačiau Rasa Budbergytė žada diskutuoti apie pelno mokesčio lengvatą reinvestuojamam pelnui.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Naujų mokesčių Lietuvoje tikrai nereikia, neketiname ir neplanuojame. Valstybėje yra pakankamai pinigų, klausimas, ar mes juos panaudojime taip, kad galėtume patenkinti prioritetinius dalykus - socialinės atskirties sumažinimas ir gynybos biudžeto įsipareigojimo vykdymas“, - po susitikimo su Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentu Robertu Dargiu žurnalistams sakė socialdemokratė

REKLAMA

Pasak jos, vienas svarbiausių klausimų šiuo metu - finansavimas smulkioms ir vidutinėms įmonėms. R.Dargis tikino, kad čia jų nuomonės iš esmės sutapo.

„Galvojant, kaip galima padėti ekonomikai augti ir būti konkurencingai, yra labai svarbu sudaryti sąlygas naujoms alternatyvoms, kad smulkus verslas gautų finansavimą. Mes esame pateikę sutelktinio finansavimo įstatymą, kuris įgalins smulkų ir vidutinį verslą prieiti prie finansavimo“, - kalbėjo R.Budbergytė.

REKLAMA
REKLAMA

R.Dargis žurnalistams tvirtino, kad buvo aptartas eksporto garantijų draudimas, kuriam ministrė iš esmės pritarė. Vis dėlto R.Dargio ir R.Budbergytės nuomonės išsiskyrė dėl pelno mokesčio netaikymo reinvestuojamam pelnui.

„Mūsų nuomonės ties reinvestuojamu pelnu išsiskyrė, tačiau toliau diskutuojame. Tai nebūtinai turi būti 100 proc. Galbūt galėtume taikyti reinvestuojamam pelnui 50 proc. lengvatą“, - kalbėjo R.Dargis.

Ministrė teigė, kad svarstant bet kokias lengvatas, svarbu pasverti, kokią naudą jos suteiks visoms šalims, todėl apie reinvestuojamo pelno lengvatą dar bus diskutuojama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Budbergytė tik atėjusi į naują postą birželį teigė, kad nekilnojamojo turto bei automobilių mokesčiai Lietuvoje anksčiau ar vėliau turės būti įvesti, tačiau kitą dieną patikslino, jog dabartinė Vyriausybė neplanuoja įvesti jokių naujų mokesčių.

Gegužę paskelbtose Europos Komisijos rekomendacijose Lietuvai siūloma mažinti mokestinę naštą mažai uždirbantiems asmenims, perkeliant ją kitiems šaltiniams, pavyzdžiui NT ir automobilių mokesčiams. Įvesti juos Lietuvą ne vienerius metus ragina ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF).

REKLAMA

Finansų ir Ūkio ministerijos neranda bendro sutarimo dėl galimybės grąžinti verslui šimtaprocentinę reinvesticijų lengvatą. Lietuva nulinį tarifą reinvesticijoms turėjo iki 2004 metų, šiuo metu galioja vadinamojo investicinio projekto (IP) lengvata. Bendrovė, vykdanti IP, gali sumažinti apmokestinamąjį pelną per mokestinį laikotarpį faktiškai patirtų išlaidų ilgalaikiam turtui įsigyti dydžiu ne daugiau kaip 50 proc., tačiau toks turtas turi būti nenaudotas ir pagamintas ne anksčiau kaip prieš 2 metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų