REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) paskelbus deklaruotą politikų turtą, akys nukrypo į įtakingiausiuosius. Tačiau ne tik ministrų ar prezidentės nuosavybė skaičiuojamas keliais šimtais tūkstančių. Kai kurie Seimo nariai gali pasigirti dar didesniais – milijoniniais turtais.

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) paskelbus deklaruotą politikų turtą, akys nukrypo į įtakingiausiuosius. Tačiau ne tik ministrų ar prezidentės nuosavybė skaičiuojamas keliais šimtais tūkstančių. Kai kurie Seimo nariai gali pasigirti dar didesniais – milijoniniais turtais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai prezidentės Dalios Grybauskaitės turtas pernai siekė 809 tūkst. eurų, o premjero Algirdo Butkevičiaus šeimos santaupos ir turtas išaugo iki 249 tūkst. eurų.

REKLAMA

Lentelėje pateikiamas 2015 metų bendras Seimo narių ir jų sutuoktinių deklaruotas turtas. 

Premjero ir prezidentės turtai nublanksta prieš socialdemokrato Broniaus Bradausko šeimos turtą. Jo ir jo žmonos turtas kartu siekia beveik 8,5 mln. eurų. Daugiausia turto – 3,4 mln. eurų seimūnas deklaravo turįs iš akcijų vertės. Jis yra vienintelis draudimo įmonės UAB „Lamantinas“ akcininkas.Pagrindinė kompanijos vykdoma veikla - atsakomybės atliekant muitinės procedūras draudimas. Nemažiau vertas ir turimas nekilnojamasis turtas (NT), jis įvertinas beveik 2,5 mln. eurų. Politikas taip pat turi 386,4 tūkst. eurų vertės žemės sklypų, 38,5 tūkst. eurų vertės automobilių, 8,3 tūkst. eurų vertinamo meno ir juvelyrinių dirbinių, daugiau kaip 1 mln. deklaruota kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma ir 275 tūkst eurų paskolintos, bet nesusigrąžintos lėšos.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaro turtas išaugo įvertinus ir jo žmonos deklaraciją: 566 tūkst. eurų vertės NT, 12,6 tūkst. eurų - žemės sklypų, 1,4 tūkst. – akcijų, 2,9 tūkst. eurų - meno dirbinių ir juvelyrikos, ir 287 tūkst. eurų - piniginių lėšų.

Antras pagal deklaruotą turtą – socialdemokratas Stasys Brunzda. Daugiausia įvertintas jo turimas nekilnojamasis turtas – beveik 1,4 mln. eurų. Deklaruota, kad tokios pačios vertės turtas priklauso ir jo žmonai – Audrutei Brundzienei. Tad iš vis bendro šeimos NT deklaruota vertė – 2,6 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praeityje žinomas lenktynininkas praeitais metais pardavė įspūdingą automobilių kolekciją. Už 75 transporto priemones seimūnas susižėrė apie 1,5 mln. eurų. Tačiau šie pinigai išleisti NT įsigyti ir paskoloms padengti.

Parlamentaras deklaravo turintis žemės sklypų už 330 tūkst. vertę, akcijų už –45 tūkst eurų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių už 3 tūkst. eurų. Kredito įstaigose ir ne jose turimų piniginių lėšų suma – 619 tūkst, eurų, o paskolintų ir nesugrąžintų lėšų suma siekia 690 tūkst.. eurų.

REKLAMA

Aukštą vietą pagal deklaruotą turtą užima liberalas Kęstutis Glaveckas. Jo deklaruoto turto vertė siekia šiek tiek virš 4 mln. eurų. Deklaruota, kad politikas turi NT už 848 tūkst. eurų. Tačiau bendra turto suma nebūtų tokia įspūdinga jei ne politiko žmonos, verslininkės Rūtos Rutkelytės deklaruotas turtas. Ji deklaravo turinti 2,25 mln. vertės NT, 1,8 tūkst. eurų vertės žemės sklypų ir 213 tūkst. eurų piniginių lėšų.

Ketvirtoji pagal deklaruotą turtą – darbietė Vilija Filipovičienė. Jos turtas siekia 2,4 mln. eurų. Daugiausia deklaruota žemės sklypų. Jų vertė – beveik 1,5 mln. eurų. Sutuoktinio Ivano Filipovič deklaruotas turtas menkesnis, viso – beveik 22 tūkst. eurų.

REKLAMA

Į penketuką taip pat patenka liberalas Arminas Lydeka. Deklaruota turto už 1,5 mln. eurų. Didžiausia deklaruota vertė – NT. Jo turima už beveik 649 tūkst. eurų. Tokios pat vertės NT nurodė turinti ir jo sutuoktinė - Olga Brigita Lydekienė.

Visgi ne visi parlamentarai skaičiuoja milijoninius ar šimtatūkstantinius turtus. Kai kurių parlamentarų turtai nesiekia nė 25 tūkst. eurų.

Pavyzdžiui, socialdemokratas Domas Petrulis nurodė turintis turto už 24 tūkst. eurų. Visas turtas – kredito įstaigose ir ne jose turimos piniginės lėšos. Dar mažesnį turtą deklaravo Audrius Nakas. Jis deklaravo 9829 eurų pasiskolintų ir negrąžintų lėšų.

O štai Jonas Varkala nurodė turinti turto, kurio bendra vertė 6147 eurų.

Mažiausiai turinti turto yra deklaravusi darbietė Vitalija Vonžutaitė – 4 tūkst. eurų. Tačiau jos vyras Sergejus Fedotovas yra deklaravęs turto už 293 tūkst. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų