REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seksualios merginos, savimi pasitikintys vaikinai, svaiginantis jūros alsavimas ir beprotiškas šėlsmas populiariausiame Lietuvos kurorte. Tokią Palangą regi daugelis poilsiautojų, bet...

Seksualios merginos, savimi pasitikintys vaikinai, svaiginantis jūros alsavimas ir beprotiškas šėlsmas populiariausiame Lietuvos kurorte. Tokią Palangą regi daugelis poilsiautojų, bet...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visko, naktinis Palangos gyvenimas gali sukelti ir itin dviprasmiškų minčių. Kurorto širdyje, Basanavičiaus gatvėje, per naktį galima pamatyti tokių vaizdų, kurie stipriai pakeis nuomonę apie Palangą ir čia ilsėtis atvykstančius žmones.

REKLAMA

Portalo tv3.lt komanda kartu su Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnais visą naktį praleido patruliuodami minėtoje Basanavičiaus gatvėje. Įspūdis toks, kokio lengvai žodžiais nenusakysi, bet apie viską iš eilės.

Laiko riba, kai viskas pasikeičia

Daugelis iš mūsų žino pelenės istoriją, kuriai buvo pasakyta, kad ši pokylį paliktų iki vidurnakčio, mat vėliau jos laukianti karieta pavirs neišvaizdžiu ir gėdingu moliūgu. Gilios prasmės šioje asociacijoje ieškoti tikrai neverta. Tiesiog Palangos naktinis gyvenimas iš tiesų primena „pelenės istoriją“, tik joje iki vidurnakčio „pokylį“ palieka nebent šeimos su vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Patruliavimą Palangos gatvėmis pradėjome 22 valandą. Iš tikrųjų, nieko ypatingo tokiu metu nevyksta – sutinkamas tik vienas kitas viešoje vietoje alkoholį vartojantis poilsiautojas. Jiems užtenka perspėjimo ir problema išsprendžiama gražiuoju.

Ir taip iki pat vidurnakčio. Būtent nuo to laiko patruliavimas persikelia į Basanavičiaus gatvę. Lėtai judantis VST automobilis patraukia praeivių žvilgsnius. Vieni tiesiog palydi pareigūnus akimis, tuo tarpu kiti nevengia ir prieiti arba leptelti kokią nors repliką.

„Gal pavešite iki viešbučio?“, - klausia vienas akivaizdžiai girtas jaunas vyras. „Galime iki komisariato“, - atkerta pareigūnas ir pasirodyti prieš draugus norėjęs „erelis“ nudelbęs akis traukiasi į šoną. Tokių norinčių „pasivažinėti“ per naktį pasitaikė ne vienas ir ne du.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ramus, kaip belgas“

Pareigūnai pasakoja, kad dažniausiai neramumai pagrindinėje Palangos gatvėje prasideda 2-3 val. nakties. Tuomet alkoholio padauginusiems žmonėms kyla noras išlieti susikaupusią „energiją“. Prognozės išsipildo net šiek tiek anksčiau.

Apie pirmą valandą prie klubo „Laukinių vakarų salūnas“ kyla sąmyšis. Netrukus jau matyti, kaip ant žemės krenta vyras. Tiek jis, tiek jo draugas tokie girti, kad nesugeba paaiškinti, kas įvyko. Kritusį vyrą nusprendžiama vežti į komisariatą.

REKLAMA

Jis įsodinamas į autobusiuką ir prisegamas saugos diržu. Bet toks suvaržymas jam akivaizdžiai nepatinka. Vyras pradeda muistytis, spjaudytis ir jo tonas pareigūnų atžvilgiu vis piktėja. Galiausiai jis atsisega saugos diržą ir užsimoja. Panaudoję kovinius veiksmus, pareigūnai agresyviam vyrui uždeda antrankius.

„Eikit ******. Aš ramus, kaip belgas. Nieko nepadariau. Dėl visko kaltas aš“, - keikiasi ir pats sau prieštarauja sulaikytasis. Į komisariatą atvežtam vyrui patikrinamas girtumas. Alkotesteris parodo 2,35 promilės. Tiesa, patikrinti jo girtumą taip pat pavyksta tik iš penkto karto. Antrankiais surakintas vyras dar įspiria girtumą tikrinusiai pareigūnei. Ant suoliuko sėdintis ir į šonus siūbuojantis vyras džiaugiasi nugirdęs repliką apie pokemonus. Akimirką pasijuokęs, jis pradeda visiems grasinti. Vėliau kartoja sau jau įprastą tą vakarą tapusią frazę, kad jis yra „ramus, kaip belgas“.

REKLAMA

„Pats prisidarė sau bėdų. Niekas pretenzijų jam dėl incidento naktiniame klube neturėjo. Jam grėsė tik bauda už viešosios tvarkos drumstimą. Dabar teks atsakyti ir už pasipriešinimą pareigūnams“, - sulaikytojo situaciją įvertino vienas VST pareigūnas.

Konfliktas tarsi iš niekur

Vėliau su pareigūnais grįžtame į Basanavičiaus gatvę. Tenka reaguoti į kelis pranešimus apie per didelį triukšmą. Taip pat per raciją pranešama net apie kelis smurto artimoje aplinkoje atvejus. Į juos reaguoja Palangoje dirbantys policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu VST pareigūnams tenka vykti į kiek netikėtą iškvietimą. Užsieniečiai pranešė, kad nuomojamame name sprogus vandentiekiui, jiems yra reikalinga pagalba. Paaiškėja, kad 12 latvių niekaip nesusitaria su namo šeimininkais, kurie nėra linkę grąžinti bent dalies staiga nebeturinčių kur gyventi poilsiautojų sumokėtos pinigų sumos. Po ilgai užtrukusių diskusijų kompromiso rasti nepavyksta. Latviai nusprendžia rašyti pareiškimą policijai.

Grįžus į Basanavičiaus gatvę pareigūnams vėl tenka auklėti viešoje vietoje geriančius poilsiautojus. Apie 5 val. prie lėtai judančio autobusiuko prilekia jaunas vaikinas, kuris paprašo atkreipti dėmesį į netoliese esančią agresyviai nusiteikusių trijų jaunuolių grupelę.

REKLAMA

Kelios akimirkos ir pareigūnai prisistato į nurodytą vietą. Kaip tik tuo metu vienas iš jaunuolių papurškia ašarinių dujų. Jų tenka tiek konflikto dalyviams, tiek pareigūnams. Keturi jaunuoliai sulaukus pastiprino atremiami į autobusiuką. Daugelis jų, akivaizdu, neblaivūs. Vienas per kitą pradeda reikšti pretenzijas.

Bet vos tik pareigūnai prabyla apie kelionę į komisariatą, aršiai nusiteikusių jaunuolių tonas atlyžta. Akimirksniu konflikto dalyviai susitaiko. Taip ir nepaaiškėja, kas ir ko nepasidalijo. Tiesa, tada jaunuoliams prabunda dar ir gėdos jausmas, todėl jie prašo neviešinti konflikto akimirkų, pradeda grasinti žurnalistui ir fotografui. Žada, kad susiras.

Naktinis reidas baigiasi kelių ant suoliukų prisnūdusių poilsiautojų pažadinimu. Kaip sako pareigūnai, tokie „miegaliai“ yra lengvas grobis vagims, tad, kad ir kaip nesinori žadinti bei trikdyti saldaus jų miego, tenka atlikti pareigą. Kartais net ištariamas tas stebuklingas ir taip retai vartojamas žodis – „Ačiū“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų