REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio pradžioje į šiaudų smulkintuvą įkritęs vaikinas išrašomas iš Kauno klinikų, prognozuojama, kad rugsėjį jis eis į mokyklą.

Birželio pradžioje į šiaudų smulkintuvą įkritęs vaikinas išrašomas iš Kauno klinikų, prognozuojama, kad rugsėjį jis eis į mokyklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį jis išvyksta į sanatoriją Kačerginėje, kur daugiau nei tris savaites truks reabilitacija, vėliau medikai dar spręs, ar reikia papildomo gydymo.

REKLAMA

„Jeigu trūksta vieno piršto, tai niekada ranka nebus tokia, kokia buvo, bet manau, kad pieštuką rankose laikyti galės, darbus dirbti galės, mokyklą lankys, svarbu nusiteikimas, noras ir valia, ko jam tikrai netrūksta“, - spaudos konferencijoje Kauno klinikose pirmadienį sakė vaikiną gydžiusi plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoja Loreta Pilipaitytė.

Birželio 8-ąją į šiaudų smulkintuvą malūne Kauno rajone, Boniškių kaime, įkritęs Edgaras pats spaudos konferencijoje sakė nelaimės aplinkybes prisimenantis miglotai, o dabar teigė esąs laimingas.

REKLAMA
REKLAMA

„Laimingas, gerai jaučiuosi“, - sakė 1999 metais gimęs vaikinas.

Gydytoja L.Pilipaitytė sakė, kad iš ligoninės išrašomam Egdarui didesnių apribojimų nėra, o reabilitacija bus skirta stiprinti raumenims, geresniam randų gijimui.

„Viską leidžiame, tik dar ranka bus imobilizuota langetėje dvi savaites, o šiaip jis pagal savo galimybes, kiek leidžia jam sveikata šiandien, su kineziterapeutų pagalba jisai gali daryti viską“, - pasakojo medikė.

Vaikino mama spaudos konferencijoje dėkojo medikams ir sakė, kad su ūkininku, kurio malūne susižalojo jos vaikas, sutaria gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darbininkai gerai, kad buvo, tai pamatė, išjungė (smulkintuvą), jei ne, tai išeitų granulėmis vaikas“, - kalbėjo mama.

Vaikino būklę iš karto po nelaimės komentavę medikai teigė, kad tokie sužalojimai nebūdingi taikos metui – jie neprisiminė kito panašaus atvejo, kai vienas žmogus buvo patyręs tiek daug skirtingų sužalojimų.

Vaikinui nelaimės metu buvo sužalota krūtinės ląsta, jis neteko daug audinių juosmens srityje, dalies abiejų rankų pirštų, patyrė plėštines žaizdas rankose ir šlaunyse.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų