REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Vokietijos policija: siras su mačete – ne teroristas (nuotr. SCANPIX)

Vokietijos policija: siras su mačete – ne teroristas

„Susidūrėme su nusikaltimu iš aistros“

Siro pabėgėlio, kuris buvo suimtas po to, kai užkapojo mačete vieną moterį Vokietijos mieste Roitlingene, išpuolis neturi „teroristinės atakos“ požymių ir veikiausiai buvo nusikaltimas iš aistros, nurodė policija.

7

Siro pabėgėlio, kuris buvo suimtas po to, kai užkapojo mačete vieną moterį Vokietijos mieste Roitlingene, išpuolis neturi „teroristinės atakos“ požymių ir veikiausiai buvo nusikaltimas iš aistros, nurodė policija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar trys žmonės buvo sužeisti per ataką, kuri baigėsi, kai 21 metų užpuolikas buvo parblokštas automobilio.

REKLAMA

„Šiuo tyrimo etapu neturime nieko, kas rodytų, jog tai buvo teroristinė ataka, – sakoma vietos policijos pranešime. – Kai vyras ir moteris susibara, manome, kad susidūrėme su nusikaltimu iš aistros.“

Vis dėlto ši drama dar labiau pakurstė nuogąstavimus šalyje, sukrėstoje kitų mirtinų atakų prieš civilius, įvykdytų pastarosiomis dienomis.

Policija nurodė, kad užpuolikas pradėjo švaistytis mačete po to, kai „susibarė“ su viena 45 metų lenke. Ją nužudęs įtariamasis spruko, bet buvo parblokštas automobilio BMW, todėl policininkai galėjo jį sučiupti.

REKLAMA
REKLAMA

Šis incidentas įvyko apie 16 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku netoli pagrindinės autobusų stoties apie 100 tūkst. gyventojų turinčio Roitlingeno centre. Šis pietvakarinis miestas yra Badeno-Viurtemburgo žemėje netoli Štutgarto.

Užpuolikas jau anksčiau buvo žinomas policijai kaip linkęs smurtauti žmogus, sakė vienas policijos šaltinis.

Vokietijos naujienų agentūra DPA citavo policijos atstovą, kuris sakė, kad pareigūnai tiria šį incidentą kaip „nusikaltimą iš aistros“.

Vokietijos žiniasklaida nurodė, kad užpuolikas nužudė moterį, su kuria dirbo viename turkų restoranėlyje, kur ir įsiplieskė konfliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas negalėjo patvirtinti dienraščio „Bild“ pranešimo, kad mačete užkapota lenkė laukėsi.

Vienas tos turkiškos užeigos darbuotojas sakė dienraščiui „Stuttgarter Zeitung“, kad minėtas siras prieglobsčio ieškotojas atvyko į Vokietiją prieš maždaug pusantrų metų.

Televizijos NTV parodytame vieno įvykio liudininko nufilmuotame vaizdo įraše matomas iš įvykio vietos bėgantis įtariamasis. Po pauzės tas vyras matomas gulintis ant žemės sukruvintu veidu, policijos surakintomis rankomis.

Mėgindamas pabėgti jis mačete sudaužė vieno automobilio priekinį stiklą ir sužeidė jį vairavusią moterį. Užpuolikas taip pat sužeidė veidą vienam jaunuoliui. Kita moteris lengvai susižeidė galvą, kai buvo parblokšta sprunkančio užpuoliko, sakoma pranešimuose.

REKLAMA

Vienas policijos atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad ta drama baigėsi, kai vyras buvo „kliudytas BMW, kai mėgino pabėgti“, bet negalėjo pasakyti, ar tos mašinos vairuotojas sąmoningai partrenkė vyrą, kaip pranešė kai kurie žiniasklaidos kanalai, ar tai tebuvo atsitiktinumas.

Nuotraukose iš įvykio vietos matėsi policijos tyrėjai, aptvėrę juostomis įvykio vietą ir pastatę palapinę virš balto BMW. Taip pat matėsi ant šaligatvio gulintis moters kūnas.

„Laimei, užpuolikas buvo suimtas ir nebekelia pavojaus“, – sakė regiono vidaus reikalų ministras Thomas Stroblis.

REKLAMA

Pastarasis incidentas neatrodo kaip nors susijęs su terorizmu, bet faktas, kad užpuolikas yra neseniai atvykęs iš Sirijos, gali padidinti spaudimą Vokietijos kanclerei Angelai Merkel dėl jos atvirų durų politikos pabėgėlių atžvilgiu.

Vokietija per praeitus metus įsileido daugiau negu milijoną prieglobsčio ieškotojų, bet visuomenės nuomonė apie naujuosius atvykėlius pablogėjo, kai migrantai buvo apkaltinti dėl virtinės lytinių užpuolimų per Naujųjų metų sutiktuves šiauriniame Kelno mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų