REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasideda pirmasis šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas.

Prasideda pirmasis šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas etapas.

REKLAMA

Gavusieji pakvietimus studijuoti universitetuose bei kolegijose, prašymus gali pateikti nuo pirmadienio ryto iki ketvirtadienio 17 valandos.

REKLAMA
REKLAMA

Kvietimų studijuoti aukštosiose mokyklose šiemet sulaukė beveik 25 tūkst. asmenų iš beveik 30 tūkst. pateikusiųjų prašymus - lyginant su pernai metais, tiek stojančiųjų, tiek pakviestųjų studijuoti mažėja.

REKLAMA

Studijuoti valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose pakviesti 14 146 asmenys - tai yra 3 proc. mažiau nei pernai, kuomet jų buvo 14 516. Į valstybės nefinansuojamas vietas pakviesta 14 proc. mažiau – 10 685 stojantieji (2015 metais buvo 12 443).

61 proc. stojančiųjų aukščiausiu prioritetu rinkosi universitetų studijų programas, 39 proc. – kolegijų.

Iš aukštųjų mokyklų pasiūlytų 837 studijų programų priėmimas nutrauktas į 82, jas rinkosi per mažas skaičius stojančiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo liepos 29 dienos 16 val. iki liepos 31 d. 17 val. vyks antrasis pagrindinio priėmimo etapas, kurio metu Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) informacinėje sistemoje stojantieji gali atnaujinti savo prašymą keisdami pirmojo etapo prašyme nurodytų pageidavimų eiliškumą, tačiau nebegalės įtraukti naujų pageidavimų ar keisti finansavimo pobūdžio.

Taip pat antruoju etapu stojantieji dar gali teikti prašymus į tiksliniu būdu valstybės finansuojamas studijų vietas. Šiemet į jas pretenduoja 1 586, pareiške 1 949 pageidavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų