REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV prezidentas Barackas Obama sakė, jog respublikonų kandidato į prezidentus Donaldo Trumpo neseniai išsakyta užuomina, kad JAV gali ir neginti NATO sąjungininkų, yra dar vienas D.Trumpo „pasiruošimo trūkumo“ užsienio politikos srityje ženklas.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu, kuris buvo paskelbtas sekmadienį ryte, B.Obama sakė, jog neseni D.Trumpo komentarai įtakingam Niujorko laikraščiui, kai jis užsiminė, kad savo įsipareigojimų Aljansui nevykdantys sąjungininkai neturės garantijų Rusijos įsiveržimo atveju, yra pripažinimas, kad JAV galėtų nesilaikyti NATO „centrinio principo“.

REKLAMA

Pasak B.Obamos, D.Trumpo praėjusios savaitės komentarai dėl NATO yra „pasiruošimo trūkumo, kurį jis demonstruoja kalbant apie užsienio politiką, požymis“.

Kai dienraštis „The New York Times“ paklausė D.Trumpo apie grėsmingus Rusijos veiksmus, keliančius nerimą NATO sąjungininkėms Baltijos šalims, respublikonų kandidatas atsakė, kad tuo atveju, jeigu Rusija jas užpultų, jis spręstų, ar reikia suteikti joms pagalbą, tik išnagrinėjęs tai, ar tos šalys „vykdė savo įsipareigojimus mūsų atžvilgiu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu jos vykdė savo įsipareigojimus mums – tuomet atsakymas yra „Taip“, – pridūrė jis, duodamas interviu trečiadienį.

B.Obama atsakė: „Yra didelis skirtumas tarp reikalavimo iš mūsų sąjungininkų Europoje tesėti savo išlaidas gynybai, ypač kai Rusija yra agresyvesnė, ir sakymo jiems: „Žinot ką? Mes galėtume nesilaikyti svarbiausio aljanso per pasaulio istoriją centrinio principo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų