REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareškė užuojautą Vokietijos Prezidentui Joachimui Gauckui dėl brutalaus išpuolio Miunchene, nusinešusio nekaltų žmonių gyvybes.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareškė užuojautą Vokietijos Prezidentui Joachimui Gauckui dėl brutalaus išpuolio Miunchene, nusinešusio nekaltų žmonių gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užuojautoje savo ir visų Lietuvos žmonių D.Grybauskaitė sako, kad aukų nesirenkantis smurtas yra „niekaip nepateisinamas ir privalo sulaukti paties griežčiausio pasmerkimo“.

REKLAMA

Šalies vadovė palinkėjo didžiausios stiprybės aukų šeimoms ir artimiesiems, o Miuncheno žmonėms ir visai Vokietijai – vienybės ir susitelkimo.

Sunkiu šaliai metu Prezidentė pareiškė Lietuvos solidarumą su Vokietijos tauta.

Mažiausiai 9 žmonės buvo nužudyti ir dar per 20 sužeista penktadienį per ginkluotą išpuolį Miunchene, prekybos centro „Olympia“. Vokietijos policija skelbia, jog žudikas buvo vienas, jis rastas nusižudęs netoli prekybos centro. Policijos duomenimis, tai - 18-metis Irano kilmės jaunuolis, gyvenęs bent dvejus metus Miunchene.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat reiškia užuojautą dėl žmonių gyvybių pareikalavusio ir sužeistųjų palikusio negailestingo išpuolio Miuncheno prekybos centre.

„Esame sukrėsti dėl tragiškų įvykių Miuncheno mieste, pareikalavusių nekaltų žmonių gyvybių. Vyriausybės vardu reiškiu gilią užuojautą aukų šeimoms ir artimiesiems, linkiu sveikatos ir stiprybės sužeistiesiems, vienybės ir susitelkimo visiems Vokietijos žmonėms“, – sako Vyriausybės vadovas.

Premjeras reiškia palaikymą ir solidarumą su Vokietijos žmonėmis ir pabrėžia, kad smurtas prieš visuomenę, taikius žmones yra nepateisinamas ir smerktinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė Lietuvos Respublikos Seimo ir savo vardu taip pat pareiškė nuoširdžią užuojautą Vokietijos Bundestago vadovui prof. Norbertui Lamertui ir visos Vokietijos žmonėms dėl žiauraus išpuolio Miunchene, per kurį žuvo nekalti žmones.

„Esame be galo sukrėsti žiaurumo, pareikalavusio taikių žmonių gyvybių. Šis brutalus nusikaltimas yra nepateisinamas ir turi būti griežtai pasmerktas. Liūdime kartu su Jumis bei žuvusiųjų artimaisiais, šiuo sunkiu metu linkime tvirtybės ir susitelkimo Miuncheno ir visos Vokietijos žmonėms“, – teigiama išsiųstoje Lietuvos Respublikos parlamento vadovės užuojautoje.

Reikšdama solidarumą Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė pabrėžė, kad žmonių saugumas ir taika privalo būti svarbiausia šiuolaikinės visuomenės vertybinė orientacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų