REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Telšiuose prisistatys Lietuvos kariuomenė, bus atidengtas Durbės mūšiui skirtas paminklas.

Šeštadienį Telšiuose prisistatys Lietuvos kariuomenė, bus atidengtas Durbės mūšiui skirtas paminklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mūšiui, kuriame 1260 metų liepą buvo sumušti kryžiuočiai, skirtas paminklas bus atidengtas greta Telšių miesto amfiteatro.

REKLAMA

„Sunku pervertinti žemaičių iškovotos pergalės Durbės mūšyje reikšmę. Tai viena garbingiausių mūsų ginklo pergalių Lietuvos istorijoje, todėl mes labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad telšiečiai gerbia, puoselėja istorinę atmintį ir būtent čia, gražioje vietoje miesto centre, pastatytas puikus paminklas šiam istoriniam įvykiui įamžinti“, – sako krašto apsaugos viceministras Antanas Valys.

Kaip Krašto apsaugos ministerijos pranešime pažymi A.Valys, dabar šio krašto karybos tradicijas tęsia naujai įkurta Lietuvos kariuomenės motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“.

REKLAMA
REKLAMA

Telšiuose šeštadienį bus galima apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ginkluotės ir technikos ekspoziciją – susipažinti su Sausumos pajėgų „Žemaitijos“ brigados karinių vienetų, Karinių oro pajėgų Oros gynybos bataliono, Karo policijos karių naudojama ginkluote ir technika. Kariai savanoriai surengs įvairių karinių žaidimų.

Numatoma ir Lietuvos Garbės sargybos kuopos parodomoji programa, taip pat parodomoji Lietuvos kariuomenės operacija. Miesto gyventojus ir svečius skrydžiu pasveikins Lietuvos karinės oro pajėgos. Karinių jūrų pajėgų orkestras ryte papuoš eiseną miesto pagrindine gatve, o vakare surengs koncertą Telšių miesto amfiteatre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, vyks susitikimas su partizanais – rekonstruktoriais, pasirodys viduramžių istorijos rekonstruktoriai.

1260 metų liepos 13 dieną per Durbės mūšį žemaičiai ir iš Ordino kariuomenės persimetę kuršiai bei estai sumušė kryžiuočius.

Šeštadienio renginiai Telšiuose - šių metų Lietuvos kultūros sostinės programos dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų