REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Prekyba paveikslais ir suvenyrais Palangoje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Itin specifinė, bet gana populiari verslo niša Palangoje – prekyba paveikslais – išgyvena sunkius laikus. Bent taip tvirtina Basanavičiaus gatvės prieigose įsikūrę prekeiviai.

12

Itin specifinė, bet gana populiari verslo niša Palangoje – prekyba paveikslais – išgyvena sunkius laikus. Bent taip tvirtina Basanavičiaus gatvės prieigose įsikūrę prekeiviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už galvos juos griebtis verčia ne tik sumenkę poilsiautojų srautai, bet ir beatodairiškas taupumas. Žmonės linkę itin stipriai derėtis, o nesulaukę pardavėjų palankumo tik numoja ranka ir dar vieną kitą riebų žodį lepteli.

REKLAMA

Susimąstė apie emigraciją

16 vasarų iš eilės, tiek suskaičiuoja 62 metų prekeivė Liudmila. Būtent tiek laiko moteris paveikslais bei suvenyrais prekiauja Palangoje. Tad ir palyginti, kaip keitėsi prekyba per šį laiką gali nesunkiai. „Šiemet – labai sunku. Visa vasara yra itin vangi. Ji jau įpusėjo, o dar net nepavyko sukaupti metinio mokesčio savivaldybei atseikėto už prekybos vietą“, - pasakoja Liudmila. Pasirodo, kad už galimybę prekiauti ištįsus metus prekeivė susimoka 1,5 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris prasitarė, kad labai abejoja, ar kitais metais dar imsis prekybos. Juolab, kad pensininkės galvoje jau sukasi ambicingi planai: „Jeigu apsispręsiu nebeprekiauti, išvyksiu į Vokietiją – prižiūrėsiu senyvo amžiaus žmones ir, greičiausia, vargo nematysiu.“

Prekeivė prasitarė, kad nors šią vasarą paveikslų šiek tiek daugiau nuperka lietuviai nei užsieniečiai, bet tautiečiai pasidarė itin taupūs. „Džiugina tik jauni emigrantai. Jie turi pinigų ir perka tai, kas patinka, o ne tai, kas pigiau. Įprastai lietuviai derasi dėl kiekvieno cento, jiems ir 9 eurai yra per brangu“, - guodėsi moteris. Todėl paklausiausios prekės tarp lietuvių yra tos, kurios kainuoja nuo 1 iki 3 ar 5 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumažėjo išlaidaujančių rusų

Problema, pasirodo, ne tik bendras poilsiautojų skaičiaus sumažėjimas. Kalbinti prekeiviai vieningai sutaria, anksčiau aukso gysla buvę rusai, šiais metais aplenkia Palangą, o ir tie, kurie užsuka, vis rečiau ieško kažko nusipirkti.

„Prekiauju jau trejus metus ir galiu pasakyti, jog ši vasara – pati blogiausia. Akivaizdžiai jaučiasi, kad sumažėjo turistų iš Rusijos. Nors kažkiek padaugėjo anglakalbių poilsiautojų, bet jie taip daug neperka, kad kompensuotų nuostolius“, - pasakojo jauna prekeivė Gabija.

Nors prekeiviai nelinkę dalintis informacija apie pelną, bet ši pašnekovė prasitarė, jog sėkminga diena būna, kai pavyksta parduoti paveikslų bent už 200 eurų. O paveikslų kainos iš tiesų gali lengvai šokiruoti. Kai kurie jų įvertinti net 250-350 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų