REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Miunchene penktadienio vakarą – šūviai  (nuotr. SCANPIX)

Vokietijos pietiniame Miuncheno mieste mažiausiai 9 žmonės žuvo penktadienį per šaudynes viename prekybos centre, pranešė vietos policija. Kiek vėliau policija pranešė, jog užpuolikas buvo vienas ir jis nusižudė.

18

Vokietijos pietiniame Miuncheno mieste mažiausiai 9 žmonės žuvo penktadienį per šaudynes viename prekybos centre, pranešė vietos policija. Kiek vėliau policija pranešė, jog užpuolikas buvo vienas ir jis nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ankstesniuose žiniasklaidos ir pareigūnų pranešimuose buvo nurodoma, kad per šaudynes prekybos centre "Olympia", esančiame netoli olimpinio stadiono, žuvo arba buvo sužeisti keliolika žmonių.

REKLAMA

Svarbiausi šiuo metu žinomi faktai:

  • Ginkluotas vyras šaudė prekybos centre, netoli olimpinio stadiono;
  • Vyksta didelė policijos operacija prekybos centre;
  • Po šūvių šį centrą apsupo policininkai, kurie persekioja šaulį;
  • Šiame išpuolyje dalyvavo trys ginkluoti užpuolikai;
  • Kiek vėliau patikslinta, kad užpuolikas buvo vienas.

Atnaujinta 09.25 val.

Policija taip pat vėliau pranešė, kad įtariamasis užpuolikas buvo 18 metų, turėjo dvigubą Vokietijos-Irano pilietybę ir pats gyveno Miunchene. Manoma, kad jis galėjo veikti vienas. Jaunuolis nužudė 9 žmones, 16 sužeidė.

Atnaujinta 08.00 val.

Miuncheno policija po intensyvių paskelbė suradę užpuoliką. Teigiama, kad jis buvo vienas ir kad jis nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA

Atnaujinta 23.37 val. 

Vokietijos pietiniame Miuncheno mieste mažiausiai aštuoni žmonės žuvo penktadienį per „teroristines“ šaudynes prie vieno prekybos centro, patvirtino policija.

„Liūdna žinia: žuvusiųjų skaičius padidėjo iki aštuonių“, – sakoma Miuncheno policijos „Twitter“ žinutėje

Atnaujinta 21.16 val.

Policija perspėjo gyventojus likti namuose ir vengti viešųjų erdvių, o miesto metropolitenas buvo sustabdytas.

Pareigūnai taip pat paprašė gyventojų ir žiniasklaidos neskelbti jokių nuotraukų ir vaizdo įrašų, kol nesibaigė policijos operacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dienraščio "Bild" portale paskelbtame vieno incidento liudininko mobiliuoju telefonu nufilmuotame vaizdo įraše matoma, kaip juodus marškinėlius ir mėlynas kelnes vilkintis vyras, užsimaukšlinęs juodą kepurę, išeina į gatvę iš greitojo maisto restorano "McDonalds" tame prekybos centre ir pradeda šaudyti į nieko neįtariančius praivius, kurie apimti panikos išsilakstė.

Atnaujinta 20.54 val.

Tame prekybos centre įsikūrusioje laisvalaikio prekių parduotuvėje „Jack Wolfskin“ dirbanti Lynn Stein sakė televizijai CNN, kad šaulys buvo pastato viduje.

REKLAMA

„Girdėjau kelis šūvius, – aiškino ji. – Kaip tik ketinau šį tą nusipirkti, o mano bendradarbė tebebuvo parduotuvėje.“

Policija skubiai atvyko, gavusi pranešimą apie šaudymą.

„Žmonės pradėjo bėgti. Irgi išėjau į lauką; laike buvo daugiau bėgiojančių žmonių. Manau, išgirdau daugiau šūvių. Tada atrodė, kad jie sklinda iš daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės šalia pastato – ten (pasigirdo) keli šūviai“, – pridūrė L.Stein, kuri po to sugrįžo į prekybos centrą.

„Pamačiau... kažkokius žmones, gulinčius ant grindų, galbūt mirusius, nežinau. Arba sunkiai sužeistus. Prie jų buvo pasilenkusi moteris, kuri verkė“, – sakė parduotuvės darbuotoja.

REKLAMA

Pasak L.Stein, policija galiausiai „visiems pasakė iš ten pasitraukti ir pereiti į kitą gatvės pusę“.

„Kurį laiką ten laukėme, kol policija liepė mums pasitraukti toliau“, – nurodė ji.

Atnaujinta 20.47 val.

Pasak laikraščio „Bild“, ginkluotas vyras bėgo per prekybos centrą ir šaudė; iš pastato išėję keliolika žmonių nubėgo gretimos metropoliteno stoties link.

Naujienų agentūra DPA, remdamasi policijos pareigūnu, taip pat nurodė, kad keliolika žmonių yra negyvi.

Dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ nurodė, per incidentą Miuncheno prekybos centre „Olympia“ žuvo keletas žmonių, bet tikslaus skaičiaus neįvardijo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis „Muencher Abendzeitung“ praneša, kad per incidentą galėjo žūti apie 15 žmonių, o televizija NTV minėjo 10 aukų.

Socialiniuose tinkluose transliuojamame tiesioginiame vaizdo įraše matėsi bent šeši greitosios pagalbos automobiliai, stovintys prie pastato, kuriame įsikūrusios per 100 krautuvių ir trys didelės parduotuvės.

Gatvėje matėsi žmonės, bėgantys iškėlę rankas, o daug kitų, kaip pranešama, yra pasislėpę prekybos centre.

Pasak neoficialių šaltinių, užpuolikas pasitraukė iš prekybos centro, ir pasuko traukinių stoties link.

REKLAMA

Atnaujinta 20.41 val.

Žmogus, kuris dirba netoliese esančioje degalinėje BBC sakė, kad gatvės netoli šaudynių šiuo metu yra evakuojamos. Įvykio vietoje galima pamatyti tik greitosios pagalbos automobilius ir ugniagesių mašinas.

„Visi žmonės bijo. Nėra jokių mašinų, gatvės yra blokuojamos“, - sakė degalinėje dirbantis vyras.

 

Ne pirmas incidentas

Primename, kad tai ne pirmas baisus incidentas Vokietijoje šią savaitę. Vokietijos policija pirmadienį nušovė 17-metį afganą, ginkluotą kirviu ir peiliu, kuris užpuolė keleivius viename traukinyje ir sunkiai sužalojo keturis žmones per „tikėtiną“ islamistinę ataką, nurodė vienas pareigūnas.

Dar keli žmonės nukentėjo per išpuolį regioninio reiso traukinyje netoli pietinio Viurcbergo miesto, pranešė policija, pridūrusi, kad paauglys buvo nušautas, kai mėgino pasprukti.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų