REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Rio de Žaneiras (nuotr. Einiaus Petkaus)

Į Rio de Žaneirą atvyko pirmieji Lietuvos delegacijos nariai – misijos vadovas Einius Petkus, jo pavaduotojas Kazys Steponavičius ir vadybininkė Lina Vaisetaitė trečiadienį įsikūrė olimpiniame kaimelyje ir ruošiasi sportininkų atvykimui.

7

Į Rio de Žaneirą atvyko pirmieji Lietuvos delegacijos nariai – misijos vadovas Einius Petkus, jo pavaduotojas Kazys Steponavičius ir vadybininkė Lina Vaisetaitė trečiadienį įsikūrė olimpiniame kaimelyje ir ruošiasi sportininkų atvykimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį vykusiame pirmajame misijos vadovų pasitarime, kuriame dalyvavo E. Petkus, misijų vadovai buvo supažindinti su kaimelio transporto sistema, valgyklos darbo valandomis, delegacijų asistentų darbo grafiku ir net artimiausių dienų orų prognoze. Didelis dėmesys buvo skirtas olimpinių žaidynių dalyvių saugumui.

REKLAMA

Olimpinio kaimelio prieigų saugumą užtikrins CCTV kameros, sraigtasparniais ir automobiliais patruliuojantys pareigūnai. Visas į kaimelį įvažiuojantis transportas bus tikrinamas, kaimelis aptvertas dviguba tvora, jame dirba policininkai, kariškiai, žvalgybininkai, išminuotojai, gaisrininkai, kovos su terorizmu pareigūnai ir greito reagavimo būrys. Kaimelyje ir sporto objektuose nuolat vyksta pratybos, modeliuojamos įvairios ekstremalios situacijos, kasdien didinamas saugumo pareigūnų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 žinių komanda pasikalbėjo su E. Petkumi:

– Kokie pirmi įspūdžiai, atvykus į olimpinį miestelį? – Namai stovi, gatvės nutiestos, fontanai veikia, gėlės žydi.

– Ar jaučiasi olimpinė dvasia? – Kol kas žmonių nėra daug, tad miestelis – pustuštis, todėl miestelis ko kas dar toks negyvas. Atrodo kaip naujas gyvenamasis rajonas.

– Ar yra kažko, kas kliūva į akis? – Yra visokių smulkmenų, bet neverta į tai kreipti dėmesį. Kiek randame trūkumų, pranešame, jie bando tvarkyti.

– Ar patogūs bus mūsiškių kambariai? – Manau, kad visų rinktinių kambariai bus panašūs, jie nėra labai dideli, bet lovos ir čiužiniai yra patogūs. Beveik visi kambariai turi tualetus, dušus, o jei neturi, jie yra visai šalia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar krepšininkai turės kažkokių privilegijų, kaip pailgintos lovos ar panašiai? – Kambariai bus tokie patys, tik aukštesni sportininkai, ne tik krepšininkai, turės lovų pailginimus.

– Pranešama, kad buvo sulaikyti įtariamieji, kurie galimai ruošėsi teroro išpuoliams. Ar teko apie tai girdėti ir kokia situacija saugumo atžvilgiu? – Visi stengiasi i visų jėgų: ir policija, ir kariuomenė, ir aviacija. Kažkur sulaikė. Gerai, geriau, kai sulaikė nei kai nesulaikė (juokiasi). O kaimelyje žmonės budi su ginklais per visą perimetrą. Mums valandą laiko pasakojo, kad visos pajėgos yra metamos tam, kad viskas būtų gerai.

REKLAMA

– Pats jau esate Rio de Žaneire, ar smagu? – Darbo turiu nemažai, tad laiko pramogoms nėra. Sporto bazių apžiūrėti nespėjome, bet artimiausiomis dienomis bandysime.

– Vienas buriuotojas jau yra Brazilijoje, kada pasirodys kiti sportininkai? – Taip, buriuotojas jau čia, bet gyvena viešbutyje, nes į kaimelį jo dar nepriima. Net jei ir priimtų, jis turėtų važinėti per visą miestą įprastomis sąlygomis, be olimpinių leidimų, dėl to jis ir gyvena viešbutyje, netoliese buriavimo įlankos.

– Koks oras dabar Rio de Žaneire? – Vėsoka, čia dabar žiema, palyja, apsiniaukę. Aš vaikštau su marškinėliais, kolegos su striukėmis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų