REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasarą, siaučiant vestuvių karštinei, artimieji ir draugai suka galvas, kaip nustebinti jaunuosius. Tikru iššūkiu tampa vestuvinė dovana, kuri turi ir patikti jaunavedžiams, ir atitikti dovanojančiojo finansines galimybes.

Vasarą, siaučiant vestuvių karštinei, artimieji ir draugai suka galvas, kaip nustebinti jaunuosius. Tikru iššūkiu tampa vestuvinė dovana, kuri turi ir patikti jaunavedžiams, ir atitikti dovanojančiojo finansines galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vedybų planuotoja, „Pūsta suknelė“ įkūrėja Laima Griciūtė atskleidžia, kad dovana priklauso nuo daugelio faktorių: šventės ištaigumo, jaunųjų pageidavimų, svečių kūrybingumo ir net nuo jų amžiaus.

REKLAMA

Kuo vestuvės prabangesnės, tuo ir vokelis „storesnis“

 L.Griciūtė pastebi, kad populiariausia dovana jaunavedžiams išlieka pinigai vokeliuose.

„Nors jau po truputį sugrįžta originalios, labiau asmeniškos ir netradicinės dovanos, dažniausiai pasitaikanti pasveikinimo forma vis dar yra pinigai. Tačiau pastebėjau, kad kinta jų įteikimo forma – vokelius bandoma pakeisti tiesioginiu pinigų pervedimų į jaunavedžių atskirą sąskaitą, skirtą povestuvinei kelionei, būsto įsigijimui ar namų apstatymui, įrengimui“, – sako ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, pagrindinis kriterijus, pagal kurį vestuvių svečiai nusprendžia, kokią pinigų sumą dovanoti yra šventės prašmatnumas. Mat kuo vestuvės prabangesnės, tuo ir vokelis „storesnis“. „Žmonės dažnai bando nuspėti, kiek kainuotų jų vieta vestuvėse. Pagal tai sprendžia, kokią sumą pinigų reikėtų dovanoti, kad padengtų savo išlaidas. Žinoma, daugiau pinigų jaunavedžiams linkę skirti šeimos nariai arba artimiausi draugai“, – įžvalgomis dalinasi L.Griciūtė.

Svarbu įsivertinti ir savo finansines galimybes

Kompanijos „Provident Finansai“ korporatyvinių reikalų departamento vadovė Laura Ligutė sako, kad svarstant, ką padovanoti jaunavedžiams, svarbu įsivertinti ir savo finansines galimybes bei vestuvėms pradėti ruoštis iš anksto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, dažnai į šią šventę jaunieji kviečia prieš kelis mėnesius, o kartais net prieš metus, tad finansų planavimui laiko turėtų pakakti ir pasiruošimo nereikėtų palikti paskutinei minutei.

„Tik gavus kvietimą, vertėtų apsvarstyti visas galimas vestuvių išlaidas ir atidžiai susiplanuoti biudžetą. Kuo anksčiau pradedama taupyti, tuo mažesnė finansinė našta jaučiama atėjus šventei.

Dažniausiai vestuvių išlaidos susideda ne vien tik iš dovanų. Papildomų pinigų reikia proginiams rūbams, šukuosenai ir kitoms smulkmenoms, o kur dar įvairūs netikėtumai“, – į finansinį pasiruošimą vestuvėms dėmesį atkreipia L.Ligutė.

REKLAMA

Nors šios šventės proga dažniausiai dovanojami pinigai, vestuvių planuotoja taip pat pripažįsta, kad išlaidos tuo nesibaigia – svečiai visuomet dar kažką prideda prie vokelio. Anot jos, šiuolaikinėse vestuvėse vis dažniau jaunieji net ir patys pasako ar nurodo kvietime, kokių dovanų tikisi.

Pavyzdžiui, kartais prašoma nedovanoti gėlių, jas pakeisti knygomis, vyno buteliu arba kažkam paaukoti.

Vestuvių planuotoją labiausiai nustebino tėvų dovana

Be to, L.Griciūtė pastebi ir išryškėjusius pasveikinimo skirtumus tarp jaunosios kartos atstovų ir vyresnių – tai labiausiai atsiskleidžia dovanojant gėles.

REKLAMA

„Jei jaunavedžiai kvietime nurodo, kokių gėlių norėtų, ar kokia turėtų būti jų spalva, į tai dažniausiai atižvelgia tik jaunesnio amžiaus svečiai. Štai vyresnieji retai paiso nurodymų. Jie linkę gėles išrinkti savo nuožiūra ir lyg taisyklė, tai būna didelės, įvairių rūšių žiedų puokštės, apvyniotos popieriumi ar permatoma plėvele“, – pasakoja vestuvių planuotoja.

Jaunavedžių draugai dažniau stengiasi padovanoti kažką neįprasto, pagaminti dovanas patys, jie sugalvoja netikėčiausių idėjų. Artimieji renkasi labiau asmeniškas dovanas. Įkūrėja sako, kad įsimintiniausią dovaną, kurią jai teko matyti, įteikė tėvai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo didžiulė medinė skrynia, kurią vos galėjo panešti du vyrai. Ji buvo atrestauruota, išmarginta gražiausiais raštais. Atidarius skrynią jaunieji išvydo lininius rankšluosčius, paklodes – viskas buvo labai modernu ir stilizuota. Nuotaka net apsiverkė, pamačiusi vaikystės nuotraukas, pirmąsias savo kojinytes bei kitas sentimentus sukeliančias dovanas“, – apie senovinį kraitį primenančią staigmeną pasakoja L.Griciūtė.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų