REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje pirmą kartą Lietuvos vėliavą bus patikėta nešti moteriai. Priekyje mūsų šalies delegacijos eis tituluočiausia šalies buriuotoja 34-erių Gintarė Volungevičiūtė-Scheid.

Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje pirmą kartą Lietuvos vėliavą bus patikėta nešti moteriai. Priekyje mūsų šalies delegacijos eis tituluočiausia šalies buriuotoja 34-erių Gintarė Volungevičiūtė-Scheid.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Londono olimpinių žaidynių atidarymo iškilmėse Lietuvos trispalvę nešė Virgilijus Alekna. Pekine ši garbinga misija buvo patikėta krepšininkui Šarūnui Jasikevičiui, o Atėnuose dar vienam oranžinio kamuolio virtuozui Sauliui Štombergui.

REKLAMA

Sidabrą prieš aštuonerius metus Pekino olimpiadoje iškovojusi 34-erių kaunietė šiuo metu treniruojasi maždaug toje vietoje, kur jau po daugiau nė mėnesio dėl apdovanojimų kovos geriausi pasaulio buriuotojai.


Rio de Žaneiro olimpiada vyks rugpjūčio 5–21 dienomis. Oficialus Rio 2016 olimpinių žaidynių transliuotojas „Viasat“ rodys visas žaidynes nuo pradžios iki pabaigos per „Viasat Sport Baltic“ ir 6 papildomus olimpinius kanalus, o olimpinį krepšinio turnyrą bus galima stebėti per TV3 ir tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiai olimpiadai tikrai reikia daugiau laiko skirti buriuojant pačiam Rio de Žaneire, kadangi bus 5 skirtingos distancijos ir visos yra labai skirtingos. Tiesiog praktiškai nerasi kitos vietos kur tam pasirengti, kaip tik būnant čia – pačiame Rio de Žaneire.Tai dauguma buriuotojų tai ir daro. Tiesiog čia gyvena, čia turi išnuomotus namus jau pora metų“, - tv3.lt komentavo G. Volungevičiūtė-Scheidt.

Du vaikus su brazilu, taip pat buriuotoju auginanti moteris sako negalinti skirti tiek laiko treniruotėms, kiek norėtųsi, ir labiau koncentruojasi ne į stovyklų kiekybę, bet kokybę, o varžybas renkasi ypač kruopščiai. Nepaisant to olimpinėse žaidynėse lietuvė norėtų pagerinti praėjusių žaidynių rezultatą. Londone ji buvo šešta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai bus daug plaukimų, kuriuos nulems ir laimės faktorius, taip kad galima tikėtis tikrai daug netikėtumų. Ir manau šiuo metu yra apie 10 merginų, kurios tikrai gali laimėti medalius šioje olimpiadoje. Mano pagrindinis tikslas – būti tarp tų 10 ir dalyvauti medalių plaukime“, - teigė ji.

Iki Rio de Žaneiro olimpiados lieka 36-ios dienos. Jei žaidynės vyktų šiandien Lietuvos olimpinėje rinktinėje būtų 67 nariai. Jie varžysis 16-oje sporto šakų. Prizinių vietų tikimasi iš 9 sporto šakų atstovų.

Lietuvos olimpiniame rinktinės narių sąraše 67 sportininkai, atstovaujantys 16 sporto šakų. Prizinių vietų (1-8) tikimasi iš 9 sporto šakų atstovų: baidarių ir kanojų irkluotojų, boksininkų, buriuotojos, dviračių treko ir dziudo atstovių, irkluotojų, krepšininkų, plaukikų, penkiakovininkų.

REKLAMA

Olimpiečių pasirengimas bus labai skirtingas. Pristatome jų planus iki žaidynių:

Baidarių ir kanojų irkluotojai iki žaidynių varžybose nedalyvaus ir rengsis Lietuvoje, Trakuose bei Šiauliuose.

Gimnastas Robertas Tvorogalas iki žaidynių nesivaržys, sportininkas stovyklaus Baltarusijoje ir Italijoje.

Į Rio de Žaneirą pirmasis Lietuvos tenisininkas, iškovojęs kelialapį į žaidynes, Ričardas Berankis iš Kanados vyks rugpjūčio 1 d.

Edgaras Vecnkaitis imsis Dortmunde (Vokietija), žaidynėms rengsis Baltarusijoje ir Vengrijoje, o į Rio vyks iš Vilniaus rugpjūčio 8 d.

REKLAMA

Dviratininkas Ramūnas Navardauskas prieš išvykdamas į žaidynės startuos „Tour de France“ lenktynėse, Ignatas Konovalovas dalyvaus varžybose Lenkijoje ir Belgijoje, abu sportininkai iš Ispanijos kartu į Rio išvyks liepos 31 d. Daiva Tušlaitė dalyvaus „Giro d‘Italia“ varžybose ir į žaidynes vyks rugpjūčio 4 d. iš stovyklos Bogotoje (Kolumbija). Dviračių treko atstovė Simona Krupeckaitė taip pat stovyklaus Kolumbijoje, prieš išvykdama į žaidynes dviratininkė dalyvaus varžybose Lenkijoje.

Stendinio šaudymo atstovas Ronaldas Račinskas prieš žaidynes dalyvaus Europos čempionate Italijoje, rengsis Lietuvoje ir stovykloje Rio de Žaneire.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Europos čempionate Sofijoje (Bulgarija) dalyvaus Justinas Kinderis ir Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė. Ieva Serapinaitė čempionate nedalyvaus, nes dalyvavo jaunimo varžybose. I.Serapinaitė rengsis Lietuvoje, L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir J.Kinderis stovyklaus Paryžiuje, visi penkiakovininkai į žaidynes iš Lietuvos išvyks rugpjūčio 15 d.

Buriuotojas Juozas Bernotas iki starto olimpinėse žaidynėse dalyvaus Europos čempionate Helsinkyje ir vėliau stovyklaus Rio de Žaneire, todėl iš Lietuvos išvyks jau liepos 20. Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt treniruosis Italijoje, prieš žaidynes grįš į Lietuvą ir 23 d. iš Vilniaus vyks į stovyklą Rio de Žaneire.

REKLAMA

Dziudo imtynininkė Santa Pakenytė liepos mėn. stovyklaus Lenkijoje ir Baltarusijoje, vėliau kovos varžybose Slovakijoje ir į Braziliją iš Vilniaus išvyks rugpjūčio 8 d.

Badmintonininkė Akvilė Stapušaitytė dalyvaus varžybose Rusijoje, rengsis Olandijoje, Škotijoje ir Vokietijoje, į žaidynes rugpjūčio 4 d. vyks iš Amsterdamo.

Boksininkai Eimantas Stanionis ir Evaldas Petrauskas iki žaidynių varžybose nedalyvaus. E.Stanionis žaidynėms rengsis Anglijoje ir Vokietijoje, o E.Petrauskas stovyklaus Italijoje. Sportininkai į olimpinį kaimelį atvyks liepos pabaigoje.

REKLAMA

Visa irkluotojų komanda žaidynėms rengiasi kartu Trakuose, į Braziliją iš Vilniaus išvyks liepos 24 d.

Aurimas Didžbalis taip pat žaidynėms rengiasi Lietuvoje, Klaipėdoje ir Trakuose. Sunkiaatletis į Rio de Žaneirą išvyks rugpjūčio 9 d.

Plaukikė Rūta Meilutytė nuo liepos 21 d. stovyklaus Tenerifėje (Ispanija), kiek ankščiau į Tenerifę atvyks ir Giedrius Titenis. Abu sportininkai iš Ispanijos į Braziliją išvyks liepos 31 d. Plaukimo komandos narys Simonas Bilis žaidynėms rengiasi JAV iš kur ir atvyks į Rio de Žaneirą. Danas Rapšys ir Deividas Margevičius iki liepos 27 d. rengsis Lietuvoje. Olimpinį normatyvą įveikti dar bandys Andrius Šidlauskas, Tadas Duškinas, Mindaugas Sadauskas ir Povilas Strazdas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lengvaatlečiai į stovyklas ir žaidynes vyks skirtingu metu. LOSC direktorius tikisi, kad dar keliems sportininkams pavyks įveikti olimpinių normatyvų barjerus ir iškovoti kelialapius į žaidynes.

Iki liepos 6 d. Lietuvos krepšinio rinktinė stovyklaus Palangoje, vėliau Kaune. Liepos 19 d. krepšinio rinktinė išskris į Malagą (Ispaniją), vėliau į stovyklaus Argentinoje ir San Paule (Brazilija). Olimpiniame kaimelyje krepšinio rinktinė įsikurs rugpjūčio 1 d. Galutinį rinktinės sąrašą Lietuvos krepšinio federacija LTOK pateiks liepos 19 d., sąrašas bus tvirtinamas liepos 20 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų