REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
100
Lietuvos krepšininkai sutrypė Naująją Zelandiją (nuotr. Fotodiena.lt)

Po vakarykščių Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynių su Naująja Zelandija kilo dvejopų minčių. Atrodytų, kad reikia džiaugtis dėl to, kad lietuviai Klaipėdoje nušlavė varžovus (88:58), bet kita vertus tapo šiek tiek neramu, ar mūsų komanda ne per anksti pasieks optimalią sportinę formą prieš artėjančias olimpines žaidynes.

100

Po vakarykščių Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynių su Naująja Zelandija kilo dvejopų minčių. Atrodytų, kad reikia džiaugtis dėl to, kad lietuviai Klaipėdoje nušlavė varžovus (88:58), bet kita vertus tapo šiek tiek neramu, ar mūsų komanda ne per anksti pasieks optimalią sportinę formą prieš artėjančias olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visiškai nesijautė, kad Lietuvos krepšininkai iki dvikovos su zelandais salėje treniravosi labai trumpai. Žaidėjai nebėgiojo medinėmis kojomis, kamuolys nekrito iš rankų. Na, ir pataikymas buvo neblogas. Krito į akis kone visų rinktinės narių, tarp jų ir debiutantų, laisvumas ir užtikrintumas aikštėje. Tiesa, reikia pripažinti, jog varžovai atrodė labai silpnai, nors Naujoji Zelandija nėra bloga komanda. Gal juos neigiamai veikė aklimatizacija, bet vakar zelandai buvo lyg kosmonutai.

REKLAMA

Krito į akis, kad lietuviai teisėjai baudos aikštelėje fiksavo ir menkus kontaktus. Tai prie kieto krepšinio įpratusius zelandus kiek išmušė iš balno. Mūsų rinktinės krepšininkams būtų naudingiau, kad kontroliniuose mūšiuose arbitrai leistų pasigrumti įnirtingiau.

Portalas tv3.lt mūsų šalies nacionalinės komandos žaidėjų pasirodymą su Naująja Zelandija įvertino balais.

Mindaugas Girdžiūnas (9 balai). Pirmose savo rungtynėse vilkėdamas rinktinės aprangą klaipėdietis neprileido į kelnes ir tapo ekipos puolimo lyderiu. Ne tik taikliai atakavo, sumaniai žaidė pikenrolą, bet ir išprovokavo 9 pražangas, surinko net 25 naudingumo balus. Tai akivaizdžiai geriausias rodiklis komandoje. Keletą kartų turėjo problemėlių gindamasis prieš atletiškesnį varžovą.

REKLAMA
REKLAMA

Adas Juškevičius (8). Atakuojančiojo gynėjo pozicijoje žaidė drąsiai, nebijojo imtis iniciatyvos ir tuo pačiu visiškai neklydo. Atliko 4 perdavimus, atkovojo tiek pat kamuolių. Bendrą vaizdą šiek tiek sugadino prastas tritaškių procentas (1/5).

Artūras Milaknis (6). Nežaidė labai blogai, bet šįkart buvo vienas prasčiausių komandos žaidėjų. Pataikė tik kartą iš keturių bandymų. Visose kitose statistikos grafose puikavosi nuliai (išskyrus vieną pražangą).

Mindaugas Kuzminskas (8). Rungtyniaudamas sau neįprastoje sunkiojo puolėjo pozicijoje solidžiai puolė (per 13 min. pelnė 12 taškų), bet gindamasis prieš aukštesnį oponentą nekaip grūmėsi dėl kamuolių po savuoju krepšiu – atkovojo tik vieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antanas Kavaliauskas (9). Atkovojo net 12 kamuolių, tik vieno taškelio pritrūko iki dvigubo dublio. Efektyviai stumdėsi su kietą, kontaktinį krepšinį propaguojančiais oponentais.

Edgaras Ulanovas (9). Naujokas rungtyniavo lyg būtų rinktinės senbuvis, nors žaidė ne lengvuoju puolėju, kaip „Žalgiryje“, o sunkiuoju. Jo visiškai neslėgė įtampa. Kartu su M. Girdžiūnu buvo rezultatyviausi žaidėjai. Keliose situacijose pristigo centimetrų kovojant dėl kamuolių.

Marius Grigonis (8). Patvirtino kaip krepšininko, kuriam „išoperuoti nervai“, reputaciją. Tai labai jaunas, bet psichologiškai itin tvirtas gynėjas. Tikslą pasiekė 3 iš 4 jo tritaškių. Įsiminė tikslus ir savalaikis jo perdavimas Robertui Javtokui, kuris ataką baigė efektingu dėjimu. Norėjosi pamatyti daugiau prasiveržimų. Jei nepradės tinginiauti, gynėjo laukia šviesi ateitis.

REKLAMA

Robertas Javtokas (7). Jaučiasi, kad kapitonas atsigauna po traumos ir aikštėje turi vis daugiau kvapo. Jo fizinės kondicijos vis geresnės. Tiesa, per 15 min. atkovoti 3 kamuoliai truputį per mažai.

Deividas Gailius (7). Puolėjas gimtajame mieste neperdegė. Tryško pasitikėjimu savo jėgomis. Kita vertus, daugiausia išsiskyrė tik pelnytais taškais.

Vaidas Kariniauskas (7). Vaizdo aikštėje negadino. Per tuos metus, kai žaidė Graikijos antrojoje lygoje, sustiprėjo fiziškai, ėmė geriau valdyti kamuolį dešine ranka. Solidžiai „skaitė“ žaidimą, įrodė, kad gali perduoti kamuolį į bet kurią aikštės vietą. Kita vertus, Achilo kulnas lieka metimas – nepataikė visų keturių baudų. Per 17 min. beveik nežiūrėjo į krepšį, jautėsi, kad kompleksuoja mesti tritaškius.

Rokas Giedraitis (6). Niekuo ypatingu neišsiskyrė. Šiuo metu jo šansai patekti į galutinį 12-tuką minimalūs. Verkiant reikia stiprinti kojas ir gerinti gynybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų