REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasara - smagiausias metų laikas švęsti jungtuves. Daugelis savaitgalių kaimo turizmo sodybose, poilsio kompleksuose, viešbučiuose ir restoranuose jau seniai rezervuoti.

Vasara - smagiausias metų laikas švęsti jungtuves. Daugelis savaitgalių kaimo turizmo sodybose, poilsio kompleksuose, viešbučiuose ir restoranuose jau seniai rezervuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto vis daugiau porų puotai renkasi pavasarį ar ankstyvą rudenį: „Viskas priklauso nuo šventės vizijos: jeigu planuojama daug laiko praleisti gamtoje - vasara geriausias pasirinkimas.

REKLAMA

Tačiau dažnai tariamės dėl renginio eigos ir matome, kad darbotvarkėje nėra numatyta laiko pasivaikščiojimams gamtoje, vandens pramogoms. Tokiu atveju, tinka ir vėsesni orai”, - sako Širvintų rajone esančios sodybos įkūrėjai. 

Ko gero visi vestuvių planuotojai sutiks, kad svarbiausias šventės dalykas - tinkamai pasirinkta renginio vieta. Nuo to priklauso daugybė kitų detalių - nuo poros ir svečių aprangos iki puotos trukmės ir siūlomų pramogų. Švenčių organizatoriai primygtinai siūlo renkantis patalpas atkreipti dėmesį į 7 svarbiausius aspektus:

REKLAMA
REKLAMA

1. Svečiai. Pirmas žingsnis - svečių sąrašas. Tik žinodami tikslų dalyvių skaičių, galite pradėti ieškoti šventės vietos. Visuomet atkreipkite dėmesį į tai, kad skaičius gali šiek tiek kisti tiek į vieną, tiek į kitą pusę, todėl, jeigu išsirinktoje sodyboje daugiausiai telpa tik tiek svečių, kiek yra jūsų sąraše - geriau paieškokite erdvesnių patalpų.

2. Finansai. Iš anksto numatykite, kiek galite skirti patalpų nuomai, maistui. Jeigu to nepadarysite, rizikuojate priimti desperatišką sprendimą ir rezervuoti per brangią vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokiu atveju teks atsisakyti kitų ne mažiau svarbių dalykų ir šventės planavimas apkars. Patalpoms ir maistui galite numatyti, pavyzdžiui, apie 50% visos ketinamos išleisti sumos.

3. Vizija. Iš anksto pagalvokite, kokia tai turėtų būti šventė: ar norite prabangos įspūdžio (tuomet atkreipkite dėmesį į patalpų baldus, užuolaidas, aplinkos detales, indus), ar paprastos, jaukios šventės (tuomet galbūt tiks kiemas su veja, mediniai stalai su suolais), ar modernaus pokylio su minimalistiniu salės interjeru.

Pagalvokite ir apie svajonių suknelę, juk pavyzdžiui, švenčiant lauke, ant žolės, nebus patogu apsivilkus prabangų žemę siekiantį apdarą ir aukštakulnius - tokiu atveju geriau rinktis trinkelėmis grįstą kiemą.

REKLAMA

4. Erdvės. Kokių ir kiek šventės erdvių jums reikės? Galbūt ten pat ketinate suorganizuoti jungtuvių ceremoniją? Planuojate svečiams parodyti ypatingą šokį? Ar užteks jam vietos? Pasikviesite atlikėjus, kurie atvyks su įranga? Kur bus jų vieta?

Galbūt jų pasirodymui reikės scenos, ar patalpose ji tilps? Jeigu planuojate šventę lauke, pagalvokite apie blogą orą ir ar tokiu atveju pakaks erdvės viduje. Apsvarstykite ir paprastesnių užsiėmimų vietas - kur susodinsite svečių vaikus, ar bus vietos jiems žaisti? Kur bus rūkomasis, ar jo numatyta vieta netrukdys nerūkantiems svečiams? Kur patieksite kavą ir desertus?

REKLAMA

5. Trukmė. Jeigu norite tradicinės dviejų dienų puotos, nepamirškite, kad turėsite svečiams pasiūlyti nakvynės vietą. Tokiu atveju galbūt patogu organizuoti šventę viešbutyje ar kaimo turizmo sodyboje? Būtinai apie tai pasikalbėkite su patalpų savininkais - ne visi turi galimybę nakčiai priimti tiek svečių, kiek telpa salėje.

Apsilankykite siūlomuose kambariuose, apžiūrėkite lovas, palieskite patalynę, pasidomėkite, ar kambariai turi atskirus vonios kambarius, jeigu ne - pasiteiraukite keliems svečiams reikės dalintis vienu dušu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Nuotraukos. Taip, renkantis patalpas reikia galvoti apie nuotraukas! Iš karto apsižvalgykite po numatomą puotos vietą ir jos apylinkes, paklausinėkite vietinių gyventojų ar sodybos savininkų - galbūt netoliese yra gražus parkas, dvaras, galbūt vaizdingas ežeras.

Būkite originalūs, rinkitės netradicines vietas fotosesijai, pavyzdžiui, ar žinojote, kad Bartuškio kaime yra išlikusi XIX a. pradžios dvaro sodyba su rūmais, dideliu parku, tvenkiniu, ūkiniais pastatais ir mūriniais vartais? Tokių “perliukų” rastumėte daugelyje Lietuvos vietovių.

7. Data. Pasirinkite šventės datą ir iš karto rezervuokite pasirinktą vietą - juk jeigu pasispręsite dėl šiltojo metų laiko, reikia paskubėti. Įprastai šventėms tinkamos patalpos laisvesnės (ir pigesnės!) šaltuoju metų laiku, todėl apsvarstykite ir šį variantą!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų