REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini pareiškė, kad dabartinė šalies vyriausybė nerengs jokio referendumo dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

Suomijos užsienio reikalų ministras Timo Soini pareiškė, kad dabartinė šalies vyriausybė nerengs jokio referendumo dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Referendumas, jeigu jis ir vyks, gali būti paskelbtas tik vyriausybės sprendimu. Be vyriausybės organizuoti nieko negalima. Dabartinės vyriausybės pozicija tokia, kad toks referendumas nebus skelbiamas. Tai yra įrašyta vyriausybės programoje, ir vyriausybė jos laikosi“, – pareiškė politikas Rusijos naujienų agentūrai TASS.

REKLAMA

TASS pažymi, kad Suomijos užsienio reikalų ministras yra ir valdančiojoje daugumoje esančios „Tikrieji suomiai“ partijos pirmininkas, kurios jaunimo organizacijos vadovas pradėjo rinkti parašus dėl referendumo organizavimo. Per savaitę jiems pavyko surinkti 21 tūkst. parašų, o pagal įstatymus, kad klausimas būtų svarstomas, prireiks surinkti bent 50 tūkst. Prieš kelis metus bandymas surinkti parašus dėl atsiskyrimo nuo ES referendumo Suomijoje patyrė fiasko.

REKLAMA
REKLAMA

Po „Brexit“ sėkmės Didžiojoje Britanijoje pasipylė pranešimai apie galimus ir kitų Europos Sąjungos valstybių referendumus. Tačiau kol kas rimtesnių nerimo signalų, atrodo, teks palaukti.

Prancūzijoje mąstytų apie referendumą, tačiau skirtis su ES nepageidauja

Tyrimai, kuriuos Prancūzijoje atliko „TNS Sofres“ leidiniams RTL OnePoint, „Le Figaro“ ir LCI, parodė, kad 45 proc. prancūzų pasisakytų už referendumo dėl pasitraukimo iš ES rengimo, o 44 proc. piliečių yra prieš tokią iniciatyvą.

Tačiau balsuojant pačiame referendume 45 proc. apklaustųjų pasisakytų už pasilikimą ES, už „Frexitą“ balsuotų 33 proc., o 22 proc. dar neapsisprendė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atitinkamai 46 proc. prancūzų yra nepatenkinti „Brexit“ rezultatais, o 36 proc. – patenkinti. Daugelis prancūzų – 58 proc. – nenustebo dėl tokio britų sprendimo.

Prancūzai taip pat norėtų permainų ES. 55 proc. apklaustųjų norėtų daugiau autonomijos šalims ir tik 25 proc. tikisi sustiprėsiančios ES integracijos.

Vokietijoje euroskeptikų nedaug

„Gerxit“ referendumo rengimą pasisakytų vos 29 proc. apklaustųjų, skelbia dw.com. Dauguma vokiečių (63 proc.) negatyviai vertina Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš ES, kuris nusimato po to, kai birželio 23-ąją britai referendume atitinkamai nubalsavo.

REKLAMA

Vokietijoje, anot tyrimą atlikusio „Emnid“ instituto, Didžiosios Britanijos pasitraukimą iš ES palaiko vos 11 proc. apklaustųjų. Tačiau, kaip ir prancūzų atveju, dauguma apklaustųjų mano, kad Europos Sąjungai yra būtinos reformos. Su tuo, kad ES turėtų likti tokia, kokia yra dabar, sutinka vos 21 proc. apklaustųjų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų