REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Europos futbolo čempionato pusfinalį tikrai žengs Belgijos ir Prancūzijos rinktinės. Kokios dvi kitos komandos pateks tarp keturių geriausiųjų, nuspėti neįmanoma.

Į Europos futbolo čempionato pusfinalį tikrai žengs Belgijos ir Prancūzijos rinktinės. Kokios dvi kitos komandos pateks tarp keturių geriausiųjų, nuspėti neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip portalui tv3.lt tvirtino buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas, žemyno pirmenybių kovas komentuojantis Žydrūnas Grudzinskas. Ketvirtfinalio etapas prasidės jau rytoj. Ž. Grudzinskas paanalizavo čempionate likusių ekipų galimybes.

REKLAMA

Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio porosInfographic

Lenkija – Portugalija

Spėju, kad per pagrindinį rungtynių laiką rinktinės santykių neišsiaiškins – prireiks pratęsimo ar 11 metrų baudinių serijos. Tai apylygės komandos. Ir lenkai, ir portugalai turėtų žaisti gynybinį futbolą, atviro žaidimo tikriausiai nepamatysime. Ši taktika Portugalijos rinktinei atnešė sėkmę aštuntfinalio mače su Kroatija. Pastebėjau, kad portugalai žaidžia solidžiau, kai Cristiano Ronaldo imasi mažiau iniciatyvos. Ta atrodo kaip paradoksas, bet ši žvaigždė čempionato pradžioje per daug piktnaudžiavo individualiais veiksmais, pavyzdžiui, smūgiuodavo iš itin nepatogių padėčių. Kai Ronaldo žaidžia komandai, Portugalijos rinktinė pavojingesnė varžovams.

REKLAMA
REKLAMA

Lenkai demonstruoja brandų, drausmingą futbolą. Kol kas nesiseka jų lyderiui Robertui Lewandowskiui, bet jis turėjo keletą puikių progų šiose pirmenybėse – taigi dar gali iššauti. Lewandowskis Miuncheno „Bayern“ klube muša daugiau įvarčių, nes Vokietijos komandoje yra daugiau aukštesnio lygio saugų nei Lenkijos rinktinėje.

Velsas – Belgija

Prognozuoju, kad belgai laimės per pagrindinį dvikovos laiką. Tai, kad valai pateko į ketvirtfinalį, nėra didelė staigmena. Juk jie turi ne tik Garethą Bale‘ą, bet ir kitų aukščiausios klasės žaidėjų – Aaroną Ramsey, Joe Alleną. Daug Velso rinktinės narių vaidina svarbius vaidmenis Anglijos „Premier“ lygos klubuose. Tačiau belgai dabar pagerino savo žaidimą, įsivažiavo kaip reikiant. Fantastiškai rungtynėse su vengrais rungtyniavo Edenas Hazardas. Jis yra nuostabios sportinės formos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rimtas belgų ginklas, aišku, ir Kevinas de Bruyne. Taip, Belgijos komandoje dėl traumos nežaidžia pagrindinis gynėjas Vincentas Company, be to, dėl gautos antros geltonos kortelės negalės aikštėje pasirodyti kitas gynėjas Thomasas Vermaelenas, tačiau nemanau, kad dėl to belgai turėtų rimtų problemų.

Vokietija – Italija

Tai pati įdomiausia ketvirtfinalio pora. Manau, kad per pagrindinį rungtynių laiką nugalėtojas nepaaiškės. Jei Italijos futbolininkai žais taip kaip su ispanais aštuntfinalyje jie laimės. Tada italai gindamiesi kone idealiai naudojo pasaugojimo taktiką (laiku padėdavo vienas kitam), uždarydavo visas erdves. Be to, Italijos rinktinė puikiai kontratakavo.

REKLAMA

Vokiečiai gali turėti problemų, nes jų krašto gynėjai Jonas Hectoras ir Benediktas Howedesas nėra itin aukšto lygio. Tai silpnesnė Vokietijos komandos grandis. Pasaulio čempionams stinga ir po traumos neatsigavusio techniško saugo Marco Reuso. Nors vokiečiai aštuntfinalyje 3:0 nušlavė slovakus, iš šio mačo negalime spręsti apie tikrąjį Joachimo Lowo auklėtinių pajėgumą. Slovakijos rinktinė yra gerokai silpnesnė. Kita vertus, Vokietijos ekipa vis tiek labai galinga: žaidžia drausmingai, demonstruoja kokybišką pozicinį futbolą, kelia daug grėsmės oponentams esant standartinėms situacijoms.

REKLAMA

Prancūzija – Islandija

Pancūzai turėtų laimėti per 90 minučių. Daug kas galbūt norėtų, kad islandai sukurtų dar vieną stebuklą – kaip per dvikovą su anglais, bet, manau, kad šeimininkai bus maksimaliai gerai nusiteikę šioms rungtynėms. Kita vertus, neaišku, ar fiziškai atlaikys prancūzų veteranai – krašto gynėjai Pattrice‘as Evra ir Bacary Sagna. Jie čempionate tenka didžiulis krūvis. Ir centro gynėjai Prancūzijos komandoje nėra labai stiprus ginklas.

Anglų žaidime per akistatą su islandais pasigedau ugnelės, aistros, „užsivedimo“. Tuo tarpu islandai atidavė visą širdį ir kovėsi iš visų jėgų dėl kiekvieno kamuolio. Islandijos futbolininkai užtikrintai ginasi, jie fiziškai labai stiprūs, ištvermingi. Moka jie ir atakuoti. Islandų pliusas ir tas, kad jie turi Aaroną Gunnarsoną, kuris sugeba neįtikėtinai toli mesti kamuolį iš užribio. Islandijos rinktinė užčiaupė burnas tiems skeptikams, kurie teigė, kad 24 rinktinės Europos čempionate per daug. Juk gerai žaidė ir Šiaurės Airija, Vengrija, Albanija,

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų