REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
ŠU neakademinė veikla (nuotr. Z. Ripinskio)

Neakademinė veikla universitete gali suteikti ne ką mažesnės naudos, kaip studijuojama profesija. Papildomi įgūdžiai, skirtingų gebėjimų tobulinimas, naujų pomėgių atradimas visada gali praversti tiek ateityje siekiant karjeros aukštumų, tiek norint atsipalaiduoti nuo studijų ir užsiimti kitokio pobūdžio veikla.

11

Neakademinė veikla universitete gali suteikti ne ką mažesnės naudos, kaip studijuojama profesija. Papildomi įgūdžiai, skirtingų gebėjimų tobulinimas, naujų pomėgių atradimas visada gali praversti tiek ateityje siekiant karjeros aukštumų, tiek norint atsipalaiduoti nuo studijų ir užsiimti kitokio pobūdžio veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiaulių universitete studijuojantys studentai turi galimybę aktyviai dalyvauti ir realizuoti save studentiškose veiklose. Čia papildomos veiklos ras dainuojantys, šokantys, muzikuojantys, sportuojantys studentai. Universitete yra daug puikių meno kolektyvų, kurie yra gerai žinomi tiek Lietuvoje, tiek ir užsienyje.

REKLAMA

Tikriausiai žinomiausias yra liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“, kuris vienas iš pirmųjų Lietuvoje buvo apdovanotas „Aukso paukšte“, per pastaruosius metus koncertavęs Brazilijoje, Kinijoje, Italijoje, Kolumbijoje, JAV ir kitose šalyse. Mėgstančius dainuoti kviečia merginų choras „Pavasaris“, mišrus choras „Studium“, taip pat veikia kamerinis orkestras, folkloro ansamblis „Vaiguva“, pučiamųjų instrumentų orkestras“, – apie neakademinės veiklos galimybes pasakoja Šiaulių universiteto Komunikacijos, rinkodaros ir neakademinės veiklos tarnybos alumnų koordinatorė.

REKLAMA
REKLAMA

Įsitraukimas į veiklas - nemokamas

Mėgstantys fizinį aktyvumą studentai Šiaulių universitete gali naudotis universalia sporto ir atletinės gimnastikos sale, dalyvauti ritminės gimnastikos sveikatingumo grupėje. Aukštesnį sportinį meistriškumą pasiekę studentai turi galimybę dalyvauti įvairiose sporto sekcijose, universiteto komandose. Reikia pažymėti, kad Šiaulių universitetą garsina merginų futbolo, žolės riedulio, krepšinio, vaikinų tinklinio, krepšinio ir regbio komandos.

„Įsitraukimas į minėtas veiklas yra nemokamas. Svarbiausia – noras prasmingai praleisti studijų metus. Studentai gali įsitraukti ir į įvairių studentiškų organizacijų veiklą, dalyvauti įvairiuose renginiuose bei stovyklose. Be to, skaitlingiausia studentiška organizacija – Šiaulių universiteto studentų atstovybė“, – kalba specialistė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studentų atstovybė – galimybė save realizuoti

Šiaulių universiteto studentų atstovybė (ŠUSA) –18-us metus veikianti nevyriausybinė organizacija, atstovaujanti Šiaulių universiteto studentams. Pagrindinis šios organizacijos tikslas – ginti studentų teises ir interesus Šiaulių universitete.

ŠUSA yra jungtis tarp studentų ir universiteto administracijos sprendžiant studentų akademines, socialines ir kitas problemas. Būrys intelektualių, veiklių ir perspektyvių studentų organizuoja veiklas, studijų kokybės gerinimo iniciatyvas, prisideda ir organizuoja įvairius jaunatviškus renginius ne tik universitete, bet ir už jo ribų.

REKLAMA

Šiaulių universiteto studentų atstovybės nariai – jauni, veržlūs ir aktyvią veiklą mėgstantys studentai. Todėl prisijungti gali bet kuris Šiaulių universiteto studentas!

Stovyklos būsimiems studentams

Pasak neakademinės veiklos koordinatorės, kasmet rugpjūčio mėnesio pabaigoje Šiaulių universiteto studentų atstovybė organizuoja Fux‘ų stovyklą, kuri trunka tris dienas ir yra skirta Šiaulių universiteto pirmakursiams.

„Stovyklos metu naujieji studentai supažindinami su Šiaulių universiteto struktūra, veiklomis po paskaitų, charizmatiški lektoriai veda mokymus įvairiomis temomis, organizuojami susipažinimo žaidimai, teminiai vakarai, o svarbiausiu ir įsimintiniausiu įvykiu dažniausiai tampa Išlikimo rungtis. Stovyklos vadovais tampa patys studentų atstovybės nariai, todėl visus lydi gera nuotaika, smagus laikas ir puikūs įspūdžiai!

REKLAMA

Kodėl neakademinė veikla tokia svarbi?

Pagrindinė jauno žmogaus savybė – noras realizuoti save. Dalyvavimas studentų atstovybės veiklose – galimybė ieškoti savęs, atrasti savo sugebėjimus. Tai tarsi mokykla, kurioje mokomasi dirbti komandoje arba lyderiauti.

Organizacijai priklausantys studentai veikia tam tikrose veiklose: jeigu geriausiai sekasi komunikuoti su žmonėmis, socialiniuose tinkluose tai narys gali veikti viešųjų ryšių srityje, jeigu studentas kūrybiškas, meniškas jis gali rengti reklaminius plakatus, skrajutes, vaizdo ar fotoreportažus, organizuoti ir vesti renginius, turintys kritiškesnį ir racionalesnį mąstymą gali prisidėti sprendžiant akademinių, socialinių sričių problemas ir kt. Visada svarbu prisiminti, kad kiekviena patirtis yra naudinga siekiant karjeros ir tobulėjant kaip asmenybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Studentų atstovybė bendradarbiauja su įvairiomis organizacijomis, įmonėmis, rengia mokymus, o tai suteikia galimybę užmegzti naudingas pažintis ir pristatyti, parodyti save. Kuo daugiau patirties gyvenime tuo geriau suvokiame, ko norime ir ką ištiktųjų sugebame.

Studentų neakademinė veikla – tai vienas iš Šiaulių universiteto patrauklumo aspektų. Studentams čia sudaromos puikios sąlygos ne tik studijuoti, bet kartu ir ugdyti savo sugebėjimus, prasmingai, įdomiai ir naudingai praleisti savo studijų metus. Tereikia tik norėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų