REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Roy Hodgsonas (nuotr. SCANPIX)

Anglijos nacionalinės futbolo ekipos treneris 68 metų Roy Hodgsonas paskelbė, kad po pralaimėjimo 1:2 islandams Europos čempionato aštuntfinalyje palieka savo postą.

34

Anglijos nacionalinės futbolo ekipos treneris 68 metų Roy Hodgsonas paskelbė, kad po pralaimėjimo 1:2 islandams Europos čempionato aštuntfinalyje palieka savo postą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po Wayne‘o Rooney realizuoto 11 m baudinio anglai įgijo pranašumą, tačiau jį išlaikė neilgai. Islandijos vyrai po akimirkos išlygino rezultatą – taip padarė Ragnar Sigurdssonas – o vėliau ir persvėrė savo naudai po Kolbeinno Sigthorssono smūgio ir vartininko Joe Harto klaidos.

REKLAMA

R. Hodgsono kontraktas po turnyro turėjo pasibaigti ir jis patvirtino, kad traukiasi kartu su savo asistentais Ray Lewingtonu ir Gary Neville‘u.

„Žinojau, kad kontraktas pasibaigs po Europos čempionato. Dabar laikas kažkam perimti šią jauną, alkaną ir nepaprastai talentingą grupę žaidėjų, - kalbėjo jis spaudos konferencijoje. – Jie buvo fantastiški ir darė viską, ko prašiau. Kai atvykau, man sakė, kad žaidėjams trūksta noro žaisti už savo šalį, tačiau to nemačiau. Šie žaidėjai nepaprastai laimingi, kad gali žaisti už tėvyne. Jų elgesys šiuo klausimu net nesvarstomas.“

REKLAMA
REKLAMA

Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio porosInfographic

R. Hodgsonas padėjo visam rinktinės personalui, futbolo federacijai ir sirgaliams. „Tai buvo fantastiška kelionė šiuos ketverius metus ir į juos žvelgiu su pasididžiavimu. Gaila, kad ji baigėsi būtent taip – dar vienu ankstyvu išėjimu iš turnyro, tačiau taip nutinka. Viskas, ką galiu, tai palinkėti sėkmės ir tikiuosi labai greitai pamatyti anglus žaidžiančius tokių turnyrų finale.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Hodgsonui vadovaujant anglai sužaidė 56-erias rungtynes, per kurias iškovojo 33 pergales, patyrė 8 pralaimėjimus bei 15-a dvikovų baigė lygiosiomis.

Stojęs prie rinktinės vairo 2012-ųjų gegužę R. Hodgsonas Europos čempionate su Anglijos rinktine nukeliavo iki ketvirtfinalio, kur tik baudinių serijoje nusileido Senojo žemyno vicečempionais tapusiems italams, tačiau jau po dvejų metų pasaulio futbolo čempionato finaliniame etape Brazilijoje anglai patyrė dvi nesėkmes, vieną susitikimą baigė lygiosiomis ir neįveikė grupės varžybų etapo.

Tai buvo pats prasčiausias Anglijos futbolininkų pasirodymas planetos pirmenybėse nuo 1958 metų, kai jie grupės varžybose taip pat neiškovojo pergalės (trejos lygiosios), o dėl vietos atkrintamosiose varžybose 0:1 nusileido SSSR ekipai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų