REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus valdžia ir Vyriausybė kol kas nesutaria dėl nacionalinio stadiono projekto, sako premjero patarėja Jūratė Juozaitienė.

Vilniaus valdžia ir Vyriausybė kol kas nesutaria dėl nacionalinio stadiono projekto, sako premjero patarėja Jūratė Juozaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, premjeras Algirdas Butkevičius, miesto meras Remigijus Šimašius ir administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė praėjusią savaitę buvo sutarę dėl supaprastinto projekto pasiūlymų, antradienį vykusiame bendrame komisijos posėdyje savivaldybės atstovai nedalyvavo ir joks sprendimas dėl tolesnio projekto likimo nebuvo priimtas.

REKLAMA

„Žinau, kad nebuvo priimtas joks sprendimas, nes komisijai nebuvo aišku, ar savivaldybė įsipareigoja ir išlaikyti, ir naudoti vaikų sporto aikštynus prie to vadinamojo bliūdo, ar įrengiama visa sporto infrastruktūra po tribūninėmis patalpomis. Atsakymų rengėjai negalėjo duoti (...). Man toks įspūdis, kad savivaldybė nerimtai pažiūrėjo į šią komisiją“, – BNS sakė J.Juozaitienė.

Anot premjero patarėjos, savivaldybei siekiant keisti Nacionalinio stadiono statybos modelį, Centrinė projektų valdymo agentūra ragina savivaldybę patikslinti projektą, tuo metu jai atstovaujanti advokatų kontora „Valiūnas Ellex“ mano, jog to daryti nereikia.

REKLAMA
REKLAMA

Tikimasi diskusijas pratęsti kitą savaitę.

Anksčiau Vilniaus savivaldybė planavo jau suderintą projektą pateikti tarybai kitą savaitę. Savivaldybės atstovai negalėjo pasakyti, ar tai bus padaryta.

Vilniaus savivaldybė nacionalinio stadiono koncesijos projektui, pagal kurį planuotos 79 mln. eurų investicijos, pritarė pernai lapkritį. Šių metų vasarį taryba iš esmės pritarė, kad projektas būtų įgyvendinamas koncesijos būdu. Pagal ligšiolinius planus, Vyriausybės investicijos neturėtų viršyti 53,39 mln. eurų. Valstybės partnerystė turėjo apimti 15 tūkst. stacionarių vietų stadiono ir iki 1,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto sporto muziejaus patalpų sukūrimą, jų valdymą ir priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybė gegužės pabaigoje nusprendė atsisakyti idėjos leisti greta būsimo nacionalinio stadiono šalia „Akropolio“ statyti gyvenamuosius namus, be to, siūloma keisti projekto finansavimo modelį. J.Juozaitienė tuomet užsiminė, jog savivaldybės sprendimui įtakos galėjo turėti ir politinės korupcijos skandalas, kuriame figūruoja buvęs liberalų vadovas Eligijus Masiulis bei koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis. Anot jos, „buvo išsigąsta, kad yra tik kelios įmonės“, kurios pagal konkurso sąlygas galėjo pretenduoti jame dalyvauti, tarp jų - ir „MG Baltic“ valdoma statybų įmonė „Mitnija“.

REKLAMA

Savivaldybę konsultuojantys „Valiunas Ellex“ yra parengę tris skirtingus galimus stadiono statybų ir valdymo variantus, tačiau nė viename jų neminima galimybė šalia komplekso vystyti gyvenamąją statybą.

Stadionas šalia Vilniaus „Akropolio" buvo pradėtas statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuoti jau pastatyti pamatai bei laikančiosios konstrukcijos. 2008 metais į objektą investavus dar 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų