REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Cameron Russell (nuotr. Instagram)

29-erių metų pasaulinio lygio modelis Cameron Russell podiumu žygiuoja jau dešimt metų. Ir nors daugeliui tai gali atrodyti svajonių darbas, tačiau manekenė atskleidžia ir kitą šio grožio verslo pusę – tą, apie kurią garsiai niekas nešneka.

14

29-erių metų pasaulinio lygio modelis Cameron Russell podiumu žygiuoja jau dešimt metų. Ir nors daugeliui tai gali atrodyti svajonių darbas, tačiau manekenė atskleidžia ir kitą šio grožio verslo pusę – tą, apie kurią garsiai niekas nešneka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinau, kad man labai pasisekė dėl savo išvaizdos: esu aukšta ir graži mergina. Vaizdas turi labai didelę galią, tačiau vaizdas taip pat yra paviršutiniškas. Aš galiu persirengti savo mini suknelę į ilgą sijoną ir megztuką, ir jūs pakeisite nuomonę apie mane per 6 sekundes“, – kalbėjoTED pokalbiuose, ant scenos užsisegusi ilgą sijoną moteris.

REKLAMA

Realus gyvenimas ir fotografija

C. Russell pasakoja, kad, kuomet pozavo intymioje nuotraukoje su vyru, realiame gyvenime ji dar net nebuvo turėjusi vaikino.

„Aš jaučiausi visiškai nepatogiai, o fotografas man sakė išriesti nugarą ir ranka sučiupti už to vaikino plaukų. Mes nesmarkiai galime pakeisti savo išvaizdą, ir nors mūsų išvaizda yra paviršutiniška ir didžiąja dalimi nekintama, ji turi didžiulę įtaką mūsų gyvenimams“, – nurodė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Tikrieji atsakymai

C. Russell pasakoja, kad, būdama jau dešimtmetį grožio industrijoje, drąsa jai tapo nuoširdumas. Ir modelis, kaip ji sako, būdama graži, baltaodė moteris – kas grožio industrijoje vadinama „seksualia mergina“ – šįkart į visų nuolat užduodamus klausimus pasiryžo atsakyti ne šabloniškai, o nuoširdžiai.

„Tad, kaip gi aš tapau modeliu? Aš visada atsakau, kad aš tiesiog buvau pastebėta, bet tai nieko nereiškia. Tiesa yra ta, kad aš laimėjau genetinėje loterijoje. Pastaruosius keletą šimtmečių grožį apibrėžėme ne tik kaip sveikatą, jaunystę ir simetriją, biologiškai užprogramuotą žavėjimuisi, bet ir aukštas, lieknas figūras. Šis paveldas buvo man padovanotas, ir aš jį išnaudojau“, – nurodo modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

C. Russell teigia, kad 2007 m. buvo atliktas tyrimas, per kurį paaiškėjo, kad iš 677 podiumu žygiuojančių modelių tik 27 (arba mažiau nei 4 proc.) buvo ne baltaodės – ir šiuos faktus pateikti jai kaip baltaodei gražuolei buvo nelengva.

Būti modeliu, kai užaugs

Kitas dalykas, ko žmonės nuolat klausia C. Russell, yra: „ar aš galėsiu būti modelis, kai užaugsiu?“. Gražuolė atsako, jog ji nežino, nes ne ji priima šiuos sprendimus.

„Toms mažoms mergaitėms taip pat noriu pasakyti: „Kodėl? Jūs galite būti bet kas. Tu gali būti USA prezidentė arba naujojo interneto išradėja ar išvis bet kas!“. Jeigu po to jos vis tiek sako norinčios būti modeliais, aš joms patariu būti mano bosu, nes aš nesu atsakinga už nieką.

REKLAMA

Žinot, pasakyti, kad „noriu būti modelis, kai užaugsiu“ yra tas pats kas pasakyti „kai užaugsiu, noriu laimėti loterijoje“. Tai nėra tai, ką galėtum kontroliuoti, tai yra nuostabu ir tai nėra karjeros kelias“, – nurodo ji.

Nuotraukų realybė

Kitas klausimas, ko C. Russell nuolat klausia žmonės, yra ar nuotraukos būna apdirbtos fotošopu.

„Taip, jos būna apdirbtos, bet tai tėra mažutis komponentas to, kas vyksta. Šios nuotraukos nėra mano nuotraukos, tai yra grupės profesionalų (stilistų, kirpėjų, visažistų, fotografų ir t.t.) konstrukcija. Pavyzdžiui, pirmoji mano nuotrauka buvo ir pirmasis kartas, kai dėvėjau bikini. Man dar net nebuvo prasidėjusios mėnesinės“, – pasakoja C. Russell.

REKLAMA

Nemokami daiktai

Žmonės taip pat visados jos klausia, ar per savo darbą ji gauna nemokamų dalykų. C. Russell linksmai atsako, kad ji turi tikrai per daug aukštakulnių, kuriuos gavo nemokamai, tačiau niekada jų taip ir neužsidėjo. Tikrieji nemokami dalykai, kuriuos gauna modeliai, sako gražuolė, vyksta realiame gyvenime, ir apie tai jos nenori kalbėti.

„Aš užaugau Kembridže. Kartą ėjau į parduotuvę ir pamiršau pinigus, tad jie man davė suknelę už dyką. Kai buvau paauglė, važiavau su siaubingai vairuojančia drauge, pervažiavusią per raudoną šviesoforo signalą. Mus sustabdė policija. Mes tiesiog pasakėme „atsiprašau, pareigūne“, ir jau galėjome toliau sėkmingai keliauti. Šituos dalykus gaunu dėl savo išvaizdos, o ne dėl to, kas aš esu“, – kalbėjo modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

C. Russell sako, kad išvaizda lemia labai, labai daug.

„Aš gyvenu Niujorke. Iš 140 tūkst. paauglių, kurie buvo sustabdyti ir apieškoti, 86 proc. jų buvo juodaodžiai ar lotynų amerikiečiai, daugiausiai – jauni vyrai. Iš viso yra tik 177 tūkst. juodaodžių ir lotynų amerikiečių vyrų Niujorke. Jiems nėra klausimo, ar jie bus sulaikyti. Jiems yra klausimas: kiek kartų aš būsiu sulaikytas ir kada? 53 proc. 13-mečių JAV mergaičių nemėgsta savo kūno. Tai išauga iki 78 proc. iki to laiko, kai joms sueina 17-ka“, – aštrią tiesą dėsto modelis.

REKLAMA

Jaučiasi nesaugi

Galiausiai žmonės C. Russell klausia, kaip ji jaučiasi būdama modeliu. Nors dažniausiai ji atsako, kad yra nuostabu keliauti, dirbti su puikiais, savo darbą mylinčiais žmonėmis, bet tai tėra dalis tiesos.

„Dalykas, ko aš niekada nepasakiau viešai, yra tai, kad aš jaučiuosi nesaugi, nes turiu kasdien mąstyti apie tai, kaip atrodau.

Jei galvoji, kad turėdama plonesnes kojas ir labiau spindinčius plaukus, būtum laimingesnė, klysti: tu tiesiog atrodytum kaip modelis, nes jos turi ploniausias kojas, labiausiai spindinčius plaukus ir pačius populiariausius drabužius, bet jos yra turbūt pačios fiziškai nesaugiausios moterys planetoje“, – nurodė ji.

REKLAMA

C. Russell pripažįsta, kad jai buvo labai sunku ateiti ir pasakyti, kiek ji gavo naudos iš gyvenimo, ir kita vertus atskleisti, kad tai ne visada ją daro laiminga.

„Sunkiausia buvo pasisakyti apie rasinį ir lytinį engimą, nes aš esu didžiausių laimingųjų pusėje. Tikiuosi dabar, po šių mano žodžių, visi jausimės patogiau įsisąmoninant išvaizdos galią mūsų suvokiamose sėkmėse ir nesėkmėse“, – reziumavo modelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų