REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
171
„Lidl“ atidarymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nors Lietuvos pirkėjai džiaugiasi mažomis „Lidl“ kainomis, ekspertai įsitikinę, kad tai tik laikina. Pažvelgus į šio tinklo kainų skirtumus skirtingose šalyse matyti, kad nors kai kurie produktai jau siūlomi Vokietijos kainomis, kiti – daug pigesni.

171

Nors Lietuvos pirkėjai džiaugiasi mažomis „Lidl“ kainomis, ekspertai įsitikinę, kad tai tik laikina. Pažvelgus į šio tinklo kainų skirtumus skirtingose šalyse matyti, kad nors kai kurie produktai jau siūlomi Vokietijos kainomis, kiti – daug pigesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažmeninės prekybos ekspertas Justas Gavėnas įsitikinęs, kad prekės „Lidl“ Lietuvoje šiuo metu dirbtinos, nes norima sudaryti pigaus prekybininko įvaizdį. Vasarai baigiantis vaizdas gali pasikeisti.

REKLAMA

„Manau, kad pusantro mėnesio nėra prasmės lyginti kainų, nes jos yra dirbtinai padarytos tokios, kokios reikia. Aš pats vakar pasižiūrėjau bananų kainą Vokietijoje Miuncheno mieste, kainavo 1,26 eurų. Tai beveik du kartus daugiau. Matyti, kad Lietuvoje dempinguojamos kategorijos, kad pritrauktų vartotojų srautą į tam tikras prekių grupes, o vėliau jis susidaryti tą prekių krepšelį, kuris išlygintų skiriamas nuolaidas ir bendroje sumoje prekybos centras gautų pelno“, – sako J. Gavėnas.

Kainos panašės į Vokietijos

J. Gavėno nuomone, kainos turėtų išlikti panašios į Vokietijoje esančias.

„Viskas priklauso nuo to, kokie kiekiai bus išperkami. Tą patį gali padaryti bet kuris kitas Lietuvos tinklas, jei užsipirktų penkis kartus daugiau produktų nei reikia rinkai. Tuomet pusiau dovanų išdalintų tuos varškės sūrelius tikėdamasis, kad gyventojai prisipirks skalbimo miltelių ir visa tai atpirks prekes parduodamas su nuolaida“, – teigia J. Gavėnas.

Produktų kainų skirtumai Vokietijoje ir LietuvojeInfographic

Verta pastebėti, kad Lietuvoje parduodami tos pačios rūšies makaronai tik su nuolaida prilygsta Vokietijos kainoms – 0,49 euro. Taip pat Vokietijoje siūloma daugiau pigaus vyno rūšių.

Visgi dauguma palygintų prekių Lietuvoje pigesnės. Kiauliena pigesnė 33 centais ir kainuoja 5,66 eurus už kilogramą, o vištiena pigesnė 1,81 euru, kainuoja 4,18 eurus. Daržovės pas mus taip pat siūlomos pigiau.

J. Gavėno teigimu, stabilias kainas išvysime po pusantro mėnesio.

„Dabar įsitvirtinimui reikia stipriai užkalti pozicijas, kad įsitvirtintų kaip žemų kainų žaidėjas. Suduoti pora nokdauno smūgių, kad žmonės įsimintų. Galima visada vienas kainas padidinti, kitas sumažinti. Gal makaronai ir brangesni čia, bet kitos prekės pigesnės. Galutiniame rezultate svarbus bendras pirkinių krepšelis, tai kiek vidutiniškai žmogus išleido toje parduotuvėje“, – įsitikinęs J. Gavėnas.


Taip pat skaitykite:

Kainos „Lidl“ parduotuvėje: agresyvi konkurencija prasidėjo


„Lidl“ Komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė komentuoja, kad jų tikslas, kiekvienoje rinkoje pasiūlyti geriausią kainos ir kokybės santykį.

„Skirtingų rinkų palyginimas nėra įmanomas, nes kiekvienoje šalyje konkurencinė situacija, daranti įtaką pardavimo kainoms, yra skirtinga“, – teigia ji.

Šiuo metu „Lidl“ yra 27 šalyse, šiais metais planuojama plėtra į Serbiją ir JAV.

Per praeitus metus „Lidl“ pasiekė 59 mlrd. eurų apyvartą. „Lidl“ valdo 10 000 parduotuvių, daugiau nei 140 logistikos centrų, o šioje kompanijoje dirba 200 000 darbuotojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų