REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Naglis Puteikis prašo parlamentinės komisijos siūlyti, kad Seimas panaikintų jo neliečiamybę ir jis galėtų ginčą dėl garbės ir orumo įžeidimo baigti teisme.

Mišrios Seimo narių grupės atstovas Naglis Puteikis prašo parlamentinės komisijos siūlyti, kad Seimas panaikintų jo neliečiamybę ir jis galėtų ginčą dėl garbės ir orumo įžeidimo baigti teisme.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino nesakęs žodžių, dėl kurių buvo paduotas į teismą, ir visą situaciją vadino nesusipratimu.

REKLAMA

„Nelabai suprantu, kaip ta frazė galėjo atsirasti tame laikraštyje. Mano praktikoje yra buvę, kad davęs interviu po to rasdavau tekste tai, ko nebuvau sakęs“, – sakė N.Puteikis.

„Manau, kad būtų racionalu, jei ginčas baigtųsi teisme, todėl aš prašyčiau leisti man baigti ginčą teisme“, – pabrėžė parlamentaras.

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Sergejus Stulginskis posėdyje sakė, kad N.Puteikį šmeižtu kaltinanti pareiškėja Kristina Apanavičiūtė–Sulikienė iš parlamentaro siekia prisiteisti 15 tūkst eurų neturtinės žalos.

REKLAMA
REKLAMA

„Esmė ta, kad Vilniaus apygardos teisme yra inicijuotas privataus kaltinimo procesas, iniciatorė yra Kristina Apanavičiūtė–Sulikienė, kuri pateikė privataus kaltinimo skundą, kuriuo prašo pripažinti N.Puteikį kaltu padarius nusikalstamą veiką, šmeižimą arba tikrovės neatitinkančios informacijos paskelbimą per visuomenės informavimo priemones, ir skirti kaltininkui sankcijoje numatytą bausmę bei priteisti 15 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimą“, – sakė prokuroras.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis prašo Seimo panaikinti N.Puteikio teisinį imunitetą, kad jis galėtų būti teisiamas dėl šmeižto privataus kaltinimo tvarka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokuroro, kadangi už šio nusikaltimo padarymą numatytos tokios alternatyvios bausmės kaip bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, be Seimo sutikimo panaikinti parlamentaro neliečiamybę privataus kaltinimo skundo nagrinėjimas teisminiame posėdyje yra neįmanomas.

Kaltinimai N. Puteikiui

Privataus kaltinimo tvarka skundą dėl N.Puteikio pateikusi pareiškėja Kristina Apanavičiūtė–Sulikienė nurodo, kad parlamentaras savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją, sudarė klaidingą įspūdį apie jos šeimą, dėl kurių nukentėjo ir ji, ir jos šeimos nariai.

REKLAMA

Įstatymas numato, kad tokiu atveju nukentėjusysis ir nusikaltimu kaltinamas asmuo šaukiami pas teisėją sutaikinti. Jeigu suinteresuoti asmenys susitaiko, procesas dėl skundo nutraukiamas. Balandžio 15 dieną Vilniaus apygardos teisme vykusio taikomojo posėdžio metu šie asmenys nesusitaikė, todėl priimta nutartis nukentėjusiosios skundą perduoti nagrinėti teisiamajame posėdyje.

K.Apanavičiūtė–Sulikienė ją šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje „Laisvas laikraštis“ publikuotame straipsnyje „N.Venckienė žlugdo prezidentę ir Lietuvos politinę sistemą“ išsakytus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“; taip pat, kad laikraštis „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtakojamas Valstybės saugumo departamento.

N.Puteikis neigia savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų