REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
90
Parduotuvėje „Lidl“ (nuotr. Fotodiena.lt/Pauliaus Peleckio)

Pasižvalgius po „Lidl“ parduotuvę galima pamatyti nemažai Lietuvoje prieš tai nepardavinėtų prekės ženklų, o norintiems daugiau lietuviškos produkcijos teks apsilankyti alkoholio skyriuje.

90

Pasižvalgius po „Lidl“ parduotuvę galima pamatyti nemažai Lietuvoje prieš tai nepardavinėtų prekės ženklų, o norintiems daugiau lietuviškos produkcijos teks apsilankyti alkoholio skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lidl“ siūlys 1600 skirtingų prekių ženklų, apie 320 iš jų – lietuviški. Prekės bus tiekiamos iš Lietuvos, Vokietijos, Lenkijos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos bei kitų šalių. Dauguma produktų pažymėti privačiu prekės ženklu. Tai „Lidl“ užsakymu pagaminti maisto produktai ir ne maisto prekės.

REKLAMA

Pavyzdžiui, „Formil“ skalbimo priemonės, „Vitafit“ sultys, „Gelatelli“ ledai, „Pilos“ pieno produktai.

Kuriama speciali produkcija Lietuvai

Pirmojo pasižvalgymo po „Lidl“ parduotuvę metu atskleista, kad vokiečių gigantams teko kurti specialiai lietuvių mėgstamą produkciją. Kadangi artėja vasaros sezonas, bus siūloma įsigyti lietuvių pamėgtų šašlykų. Atsižvelgiant į Lietuvos rinką, kepyklėlėje taip pats bus siūlomi šakočiai ir kibinai.

REKLAMA
REKLAMA

Privačiu „Lidl“ prekės ženklu bus pažymėta gira bei 30 proc. riebumo grietinė. Šių produktų užsienio „Lidl“ parduotuvėse nebūdavo.

„Lidl Lietuva“ komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė informuoja, kad nemaža dalis pieno produktų yra pagaminta Lietuvoje, tačiau bus paženklinta vienu iš privačių „Lidl“ prekinių ženklų. Visgi visų tiekėjų atskleisti nenorima. Pasak A. Gaižauskienės, sutartys dar gali keistis: bus stebima ar gamintojai atitinka lūkesčius.

Mėsos produktai bus tiekiami iš Lenkijos, Lietuvos ir Vokietijos.

„Lidl“ išplatintame pranešime spaudai rašoma, kad daugeliu atvejų lietuviai galės rasti tas pačias prekes kaip ir užsienio parduotuvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Perkame centralizuotai ir paskirstome prekes į visas šalis. Tačiau kiekvienos valstybės „Lidl“ bendrovėje yra savarankiškai veikiantis pirkimų skyrius. Sudarant asortimentą, kiekvienoje šalyje atsižvelgiama į vietos gyventojų poreikius ir skonį“, - rašoma pranešime.

Daugiausia lietuviškų prekinių ženklų – alkoholio skyriuje

Pieno produktų skyriuje daugiausia matyti privataus ženklo „Pilos“ produkcija, tačiau bus siūloma ir „Rokiškio sūrio“, „Varėnos pienelio“, „Vilkyškių pieninės“ produkcijos.

REKLAMA

Lentynose taip pat matyti „Kėdainių konservų“ marinuoti pomidorai, „Kėdainių konservų“ pomidorų padažas, lietuviški prieskoniai „Saldva“, bulvių tarškučiai „Oho“, „Smetoniška gira“. Taip pat bus siūlomi lietuviams puikiai pažįstami latviški sausainiai „Selga“.

Didžiuliame mėsos skyriuje tarp privačių prekės ženklų matyti tik vienas lietuviškas vardas – „Biovelos“ šaltai rūkytas kumpis.

Didžiausias lietuviškų prekinių ženklų paradas – alkoholio skyriuje. Alų „Lidl“ parduotuvei tieks „Volfo Engelmano“, „Švyturio“ bei „Utenos“ daryklos.

REKLAMA

Stipriųjų gėrimų arsenalą sudaro „Lithuanian“, „Sobieski“, „Stumbro“ degtinių rūšys. Taip pat „Trejos devynerios“, „Alita“ brendis ir „Renaissance“ brendis.

„Lidl“ parduotuvėje taip pat parduodami „Bosca“ ir „Alita“ šampanai.

Lietuviško vyno „Lidl“ lentynose nėra.

Pasiūlymai bus agresyvūs

UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas Radostinas Roussevas-Peine teigia, kad šiuo metu „Lidl“ pasiūlymai ir kainos tikrai agresyvios ir tokias kainas bus stengiamasi palaikyti ne tik atidarymo ar akcijų metu, bet ir nustačius stabilią kainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, pagal atliktą apklausą 77 proc. lietuvių nurodė atvyksiantys atidarymo dieną į „Lidl“ parduotuvę, tačiau pats generalinis direktorius nesitiki, kad tikrai visi jie parduotuvėje apsilankys pačią pirmąją dieną.

Kokių galimų strategijų bei akcijų gali imtis konkurentai, Radostinas Roussevas-Peine nekomentuoja.

Šiais metais planuojama investuoti apie 60 mln. eurų ir pastatyti daugiau nei 20 parduotuvių.

„Lidl“ parduotuves atidarys birželio 2 dieną.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų