REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Valdančiosios koalicijos partijų posėdis dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų maisto produktams vyks antradienį, pranešė premjero Algirdo Butkevičiaus patarėja.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Su koalicijos partneriais suderinta ir atsižvelgus į premjero darbotvarkę, politinės tarybos posėdis vyks antradienį 14 val.“, - BNS sakė premjero patarėja Auksė Kontrimienė.

REKLAMA

Koalicinės tarybos posėdyje taip pat numatoma aptarti iniciatyvą sudaryti parlamentinę komisiją dėl slaptų pažymų, minimalios algos ir neapmokestinamųjų pajamų didinimą.

Naują valdančiosios koalicijos partijų lyderių pasitarimą šaukti skubino „darbiečiai“ - jų lyderis Valentinas Mazuronis su premjeru Algirdu Butkevičiumi pirmadienį aptarė politinės tarybos likimą.

„Su premjeru sutarėme, kad koalicinė taryba turėtų dirbti žymiai aktyviau ir periodiškiau. Sutarėme, kad politinė taryba vyks artimiausiu metu, nelaukiant ketvirtadienio“, - Seime surengtoje spaudos konferencijoje po susitikimo su premjeru teigė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, artimiausioje politinėje taryboje koalicijos partneriai - socialdemokratai, „tvarkiečiai“ ir „darbiečiai“ - nustatyti reguliarų politinės tarybos posėdžių laiką.

„Darbiečių“ frakcijos Seime vadovas Kęstutis Daukšys sakė, kad priimant sprendimus dėl PVM, delsti nebegalima.

„Turime aiškiai apsispręsti, kaip valdančioji dauguma, kokiems produktams ir kokio dydžio lengvatas taikysime. (...) Liko šeši posėdžiai (iki Seimo atostogų - BNS), o kaip žinia nuo mokestinių įstatymų priėmimo iki jų įsigaliojimo turi praeiti mažiausiai šeši mėnesiai“, - spaudos konferencijoje teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Premjeras Algirdas Butkevičius yra pareiškęs, kad jei lengvatinis PVM tarifas šviežiai ir atšaldytai mėsai nepaskatins mėsos produktų kainų mažėjimo, ši lengvata bus atšaukta.

Dabar 5 proc. lengvatinis PVM tarifas taikomas kompensuojamiems vaistams, o 9 proc. - keleivių vežimui, spaudai, knygoms ir neperiodiniams informaciniams leidiniams, viešbučiams, centralizuotam šildymui. Įprastas PVM tarifas šiuo metu yra 21 proc., jis galioja nuo 2009 metų rudens.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų