REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasitelkus įvairius mokslinius tyrimus buvo įrodyta, jog vyresnio amžiaus žmonės, kasdien suvalgę po vieną obuolį, išvengia ne tik dažnų vizitų pas gydytojus, bet ir sumažina ankstyvos mirties riziką beveik trečdaliu. Be to, ypatingai moterys, kurios per dieną suvalgo bent po mažą obuolį, tikėtinai padidina savo gyvenimo trukmę, nei tos, kurios šių vaisių atsisako..

Pasitelkus įvairius mokslinius tyrimus buvo įrodyta, jog vyresnio amžiaus žmonės, kasdien suvalgę po vieną obuolį, išvengia ne tik dažnų vizitų pas gydytojus, bet ir sumažina ankstyvos mirties riziką beveik trečdaliu. Be to, ypatingai moterys, kurios per dieną suvalgo bent po mažą obuolį, tikėtinai padidina savo gyvenimo trukmę, nei tos, kurios šių vaisių atsisako..

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai yra Vakarų Australijos Universiteto mokslininkų išvada, kurie stebėjo 1456 pensininkus nuo 70 iki 85 metų. Taigi, tyrimo dalyviai 15 metų nuolatos atsakinėdavo į klausimus apie jų kasdienę mitybą.

REKLAMA

Daktaras Jonathan Hodgson iš Vakarų Australijos Universiteto sako, jog obuolio žievelėje yra didelės koncentracijos skaidulų ir flavonoidų. Taigi, įsidėmėkite, kad prieš valgant obuolius jokiu būdu nenulupkite jų žievelės.

Flavonoidai yra augalų junginiai, randami vaisiuose bei daržovėse, kaip obuoliai, uogos, kriaušės, braškės, ridikai. Šie junginiai padeda organizmui apsaugoti ląsteles nuo sužalojimų. Ypatingai obuolio žievė turi didelius kiekius augalų junginių - flavonoidų. Jie ne tik veikia saugodami ląsteles nuo pažeidimų, bet taip pat padeda palaikyti tinkamą svorį.

REKLAMA
REKLAMA

Obuolių ypatinga nauda moterims

„Dar anksčia mes įrodėme, jog flavonoidai iš obuolių žievės pagerina arterijų atpalaidavimą. Visgi, dabar įrodyta dar viena tiesa apie ypatingą obuolių naudą vyresnio amžiaus moterims, jog suvartojamų obuolių kiekis yra susijęs su mažesne mirties rizika nuo įvairių sveikatos sutrikimų ir vėžinių susirgimų“, – teigė daktaras Jonathan Hodgson.

Mokslininkai išskyrė obuolius, kadangi šie yra itin populiarus vaisius, valgomas beveik visur. Dideli kiekiai skaidulų randami obuoliuose buvo susieti su žemesniu cholesterolio kiekiu, mažesniu kraujo spaudimu ir sumažėjusia vėžio susirgimo rizika. Šie vaisiai taip pat yra magnio, kalio, vitamino C šaltinis. Taip pat obuoliai sumažina įsisavinamas kalorijas iš cukraus, kuris absorbuojamas iš maisto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų