REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Laimės pradžia – sveikas kūnas! Tikriausiai jau visiems puikiai žinoma, kad subalansuotas rėžimas bei požiūris yra itin svarbus, kuomet kalbama apie sveiką mitybą. Ar pagalvojote, kaip būtų nuostabu jei galėtumėte kovoti su pasirinktomis probleminėmis kūno vietomis vien sveikai maitindamiesi? Pavyzdžiui, jei jūsų oda problematiška, į savo mitybą reikėtų įtraukti ar kaip prevencinę priemonę valgymui pasirinkti daugiau uogų, avokadų bei moliūgo sėklų.

Laimės pradžia – sveikas kūnas! Tikriausiai jau visiems puikiai žinoma, kad subalansuotas rėžimas bei požiūris yra itin svarbus, kuomet kalbama apie sveiką mitybą. Ar pagalvojote, kaip būtų nuostabu jei galėtumėte kovoti su pasirinktomis probleminėmis kūno vietomis vien sveikai maitindamiesi? Pavyzdžiui, jei jūsų oda problematiška, į savo mitybą reikėtų įtraukti ar kaip prevencinę priemonę valgymui pasirinkti daugiau uogų, avokadų bei moliūgo sėklų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Maistas protui

Jei jums sunkiai sekasi sukoncentruoti dėmesį, dažnai pamirštate įvairius dalykus, o aiškiai dėlioti mintis darosi gana sudėtinga – įtraukite į savo mitybos racioną mėlynių, lašišos, riešutų, sėklų bei avokadų. Omega-3 riebalų rūgštys –ypatingai svarbi medžiaga, reikalinga smegenų funkcijoms palaikyti ir turinti priešuždegiminių medžiagų.

REKLAMA

2. Maistas odai

Oda svarbu svarbu rūpintis ne vien iš išorės. Ypatingai svarbu skirti dėmesį pasirenkant odos būklę gerinančius ir vitaminų odai suteikiančius maisto produktus. Specialistai rekomenduoja valgyti daugiau uogų, kuriose gausu vitamino C ir pagerina odos kolageno produkciją, taip pat avokadų (vitaminas E), kurie gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus ir moliūgo sėklas (gausu cinko), kurios padeda pagerinti odos būklę bei balansuoja riebalų išsiskyrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Primename, jog į sveiką mitybą įeina ir pakankamas vandens vartojimas. Vanduo padeda apsisaugoti nuo odos sausumo, ankstyvo senėjimo ir kitų su senėjimu susijusių problemų.

3. Maistas akims

Atlikti moksliniai tyrimai gerai akių būklei ir akių stiprinimui rekomenduoja maistą, kuris praturtintas cinku, vitaminais C, E bei omega-3 riebalų rūgštimis. Įtraukite į savo mitybą morkų, žalialapių daržovių, citrusinių vaisių, uogų bei migdolų.

4. Dantų sveikata

Odontologai teigia, jog didžiausia problema tarp apsilankančių pacientų – sveikos mitybos trūkumas ir per didelis gazuotų gėrimų bei greito maisto vartojimas. Mityba, kurioje gausu cukraus bei rūgščių, gali priversti danties emalį neatstatomai sunykti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistai rekomenduoja valgyti kuo daugiau daržovių, žuvies, riešutų bei grūdinių kultūrų: rudieji ryžiai, ankštiniai augalai bei miežiai.

5. Širdies sveikata

Širdis – pati svarbiausia kūno dalis ir nusipelno geriausio maitinimo, kokį tik galite suteikti! Širdies sveikatai sportas turi išties didelę įtaką. Taip pat labai svarbu aprūpinti organizmą omega-3 riebalų rūgštimis, valgant lašišą bei tuną. Vaisiai ir daržovės, kuriuose gausu antioksidantų, padeda apsisaugoti nuo įvarių ligų, o arbata (žalioji, juodoji) teigiamai veikia kraujotaką.

REKLAMA

6. Padėkite savo kepenims

Kepenys nuolatos kenčia dėl perdirbto, aliejuje kepto bei riebaus maisto. Puiku tai, kad kepenis galima reguliariai valyti maistu. Tam tinka česnakai, greipfrutai, burokėliai, žalia arbata, žalialapės salotos, avokadai, obuoliai, alyvuogių aliejus, bolivinės balandos sėklos, soros, citrinos, laimai, kopūstai ir kt.

7. Pasirūpinkite inkstais

Mokslininkai įrodė, kad supermaistas padeda sumažinti susirgimo inkstų ligomis riziką ir padeda palaikyti juos sveikus bei laimingus. Svarbiausia, jog šiame maiste yra ypač skanių produktų: mėlynių, aviečių, braškių, spanguolių, vyšnių bei raudonųjų vynuogių. Maksimaliam rezultatui pasiekti gausiai vartokite obuolius, kopūstus bei svogūnus.

REKLAMA

8. Pagerinkite plaukų ir nagų būklę

Joks produktas ar didelis jo kiekis nepadės jūsų plaukams ar nagams, jei jūsų mityboje gausu maisto, kuris sukelia ląstelių uždegimą, naikina kolageną, keratiną bei elastiną – pagrindinius nagų ir plaukų elementus. Vietoje perdirbtų maisto produktų, užkandžiaukite avižomis, žaliomis salotomis, žaliais migdolų riešutais, saldžiomis bulvėmis, moliūgais bei moliūgų sėklomis.

Tuomet stebėkite, kaip po keleto mėnesių (priklausomai nuo organizmo) jūsų plaukų ir nagų būklė akivaizdžiai pagerės!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

9. Pilvo pūtimas

Specialistai teigia, kad moterų organai yra suspausti kartu su reprodukciniais organais į mažesnę pilvo ertmę. Tai reiškia, kad moterų virškinamieji organai neturi daug vietos, kai yra pripildomi dujomis, oru ar maistu. Todėl moterys jaučia pilvo pūtimą dažniau nei vyrai.

Pabandykite šią problemą išspręsti valgant daugiau skaidulų ir antioksidantų turinčio maisto: žalialapės daržovės, citrusiniai vaisiai, špinatai, morkos, pupelės, brokoliai, grūdinis maistas, spanguolių sultys, česnakas, rauginti kopūstai bei svogūnai.

REKLAMA

10. Išvalykite savo organizmą

Organizmo valymas – visuomet reikalingas ir naudingas. Šioje situacijoje jums puikiai pasitarnaus vanduo, taigi visą dieną jį gurkšnokite! Specialistai rekomenduoja vartoti žalias daržoves, kurios suteiktų virškinamųjų fermentų, skaidulų, kurios stimuliuotų žarnyno veiklą, bei probiotikų, kaip rauginti kopūstai ir miso sriuba, kad padėtų išlaikyti sveiką ir švarų organizmą.

Sveikas žmogus – tai ne vien stiprus ir raumeningas kūnas, bet ir stabilus emocinis pasaulis, vidinis sąmoningumas, ramus protas ir minčių skaidrumas, užsidegimas siekti savo tikslų bei turtingas dvasinis pasaulis. Viskas prasideda nuo minčių ir noro gyventi sveikai bei laimingai.

REKLAMA

Sąmoninga mityba reiškia jūsų norą bei valią valgyti ir laikytis subalansuotos mitybos plano vadovaujantis ne užgaidomis ir norais, o vidiniu balsu ir noru tobulėti, ugdant sveikos mitybos įprotį. Nusiteikimas padės ugdyti jūsų mitybos įprotį valgyti saikingai, net ir tada, kai esate labai alkanas ir nesigriebti bet kokio nesveiko maisto, o susikoncentruoti į sveiką maistą jūsų lėkštėje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų