REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Ugnė Rukuižaitė (nuotr. facebook.com)

Policija jau kelias savaites ieško iš Vilniaus dingusios septyniolikmetės Ugnės Rukuižaitės. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialisto Pauliaus Radvilavičiaus teigimu, U. Rukuižaitė iš namų išėjo savo noru.

34

Policija jau kelias savaites ieško iš Vilniaus dingusios septyniolikmetės Ugnės Rukuižaitės. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialisto Pauliaus Radvilavičiaus teigimu, U. Rukuižaitė iš namų išėjo savo noru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gegužės 14 d. dingusios Ugnės Rukuižaitės (gim. 1998 m.) paieškos tęsiamos, nuolat atliekami įvairūs paieškos veiksmai. Tikrinamos galimos dingimo versijos, tačiau iš jų visų mažiausiai įtikinama atrodo ta, kad mergina tapo nusikaltimo auka. Turimomis žiniomis, iš namų ji išėjo savo noru, dėl emocinių priežasčių.

REKLAMA

Vakar vilniečių dėmesio susilaukė aktyvūs policijos, į pagalbą pasitelkusios Viešojo saugumo tarnybos pareigūnus, paieškos veiksmai tikrinant tam tikrą miesto teritoriją. Ji rezultatų nedavė, todėl jokių naujų žinių visuomenei pranešti negalime. Planingai dirbama bus ir toliau, taikant visas reikiamas paieškos priemones“, – laiške tv3.lt teigė P. Radvilavičius.

Paskutinį kartą su moksleive tėvai buvo susisiekę 2016-05-14 apie 12.37 val. ir žinoma buvimo vieta Vilniuje, S. Stanevičiaus g. Ieškoma moksleivė yra apie 162 cm. ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, ilgų tamsių plaukų, akys mėlynos.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo apsirengusi juoda sportine striuke, mėlynais džinsais, mėlynais sportbačiais su rožiniais intarpais, galėjo su savimi turėti šviesiai pilką odinį rankinuką. Ką nors žinančius apie moksleivės buvimo vietą prašoma, nedelsiant pranešti Vilniaus aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriui tel. Nr. (8 5) 2716007,271 6008 arba pranešti Bendrojo pagalbos centro Tel. Nr. 112.

Mama netiki pabėgimo versija

Trečiadienį susisiekus su dingusios merginos mama Skirmante, ji patikino, kad netiki tokia versija.

„Negalima taip primityviai sakyti. Aš netikiu pabėgimo versija. Nebuvo jokio reikalo, nebuvo jokio konflikto. Dar kartą kartoju, kad nebuvo jokio konflikto. Su manimi tai tikrai nebuvo, o su kitais irgi. Klasiokai apklausti, mokytojai, draugai irgi kalba, mes su jais kalbėjome. Asmeniškai kalbėjausi su auklėtoja. Visada linksma, pareiginga, renginius organizuoja, idėjų pilna, visada su šypsena Ugnė. Tai kaip apie tokį žmogų sakyti, kad konfliktų kažkokių buvo. Aišku, kad mes 100 procentu nieko negalime teigti, bet aš sakau, kad ne, nepabėgo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Niekas nieko neprisimena, jokių ypatingų požymių ar dar kažko. Jokios kažkokios keistos detalės, kuri galėtų užkliūti. Nieko nebuvo.

Taip, o pareigūnai kelia visokias versijas. Kaip ir mes patys. Čia šimtą versijų mes galime sugalvoti. Bet tai yra tik versija, kaip ir kitokia versija, kurią galime iškelti, kad kažkas į mašiną įsisodino. Bet čia irgi yra versija. Bet kol niekas nieko nematė, kol niekas nežino tai ir lieka tik versijomis.

Perkračiau viską savo pačios mintyse. Nieko nebuvo tokio paskutinėmis dienomis, kad kažkas užkliūtų ar būtų neįprasta. Mes gi labai norime ir tikimės, kad ji atsirastų“, - naujienų portalui tv3.lt sakė dingusios merginos mama Skirmantė.

REKLAMA

Greičiausiai pabėgo

Dingusių žmonių šeimų paramos centro direktorė Natalija Kurčinskaja į šią istoriją žvelgia viltingai – turimos žinios jai leidžia daryti prielaidą, kad mergaitė greičiausiai pabėgo.

„Tokių dalykų mes negalime atspėti ir išvis apie tai negalima kalbėti, bet po pokalbio su mergaitės mama ir paaiškėjus tam tikriems faktams, kurių negaliu atskleisti, man tai labiausiai panašu į pabėgimą. Aišku, man labai sunku spėlioti, nes nežinau mamos ir dukros santykio.

Tai yra jautri tema. Visada, kai dingsta vaikas, norisi save kaltinti ir nebūtais dalykais. Aišku, kad ne šiaip sau mergaitė išėjo, čia nebūtų tas pagrobimas vidury dienos, o telefonas galėjo būti išjungtas jau ir namuose“,– nurodė N. Kurčinskaja.

REKLAMA

Skaičiai auga

N. Kurčinskajos žiniomis, Lietuvoje per metus dingsta 2000-2500 žmonių, o nepilnamečių dalis visuose dingusiuose nuolat auga.

„2015 metais dingo 3241 žmogus, iš jų nepilnamečiai sudarė 2048 – virš 60 proc. visų dingusiųjų. Vaikų dingimas yra didėjanti problema visame pasaulyje. 2013 metais dingę be žinios vaikai sudarė virš 40 proc. visų dingusiųjų, 2014 metais – virš 48, o 2015 metais – virš 60 proc. Švietimo ir mokslo ministerijos Informacijos centro duomenimis, 2015-2016 m. Lietuvoje nelankančių mokyklos, nesimokančių ir nežinia, kur esančių vaikų iki 16 metų, buvo 1842. Mes, kaip nevyriausybinė organizacija, sakome, kad visa ši dingusių vaikų statistika yra kraupi“, – kalbėjo Centro direktorė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų