REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmose LKL finalo serijos rungtynės Kauno „Žalgiris“ nepaliko vilčių svečiams iš Klaipėdos. Trečiadienį namie Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai užtikrintai 83:72 (16:17, 25:13, 19:16, 23:26) nugalėjo „Neptūną“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Antrąsias rungtynes komandos žais šeštadienį uostamiestyje.

Pirmose LKL finalo serijos rungtynės Kauno „Žalgiris“ nepaliko vilčių svečiams iš Klaipėdos. Trečiadienį namie Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai užtikrintai 83:72 (16:17, 25:13, 19:16, 23:26) nugalėjo „Neptūną“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 1:0. Antrąsias rungtynes komandos žais šeštadienį uostamiestyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkakliai ir nervingai prasidėjusiose rungtynėse Kauno „Žalgiris“ iniciatyvą perėmė tik antrojo kėlinio pabaigoje, kai susikrovė dviženklę persvarą, o ją iki 15 taškų padidino jau po didžiosios petraukos. „Neptūnas“ nerado priešnuodžių prieš fantastiškai žaidusį ir dvigubą dublį pelniusį Paulių Jankūną. Žaliai baltų kapitonas jau per du kėlinius surinko 16 taškų, antroje dvikovos dalyje jam puikiai talkino legionierius J. Randle‘as.

REKLAMA

Rezultatyviausi žaidėjai:

„Žalgiris“: P. Jankūnas - 29 (11 atk.k.), J. Randle‘as - 20, B. Motumas - 8, R. Seibutis - 7, E. Ulanovas ir I. Vougioukas - po 6, M. Pocius - 4, V. Lipkevičius - 2, R. Javtokas - 1, L. Lekavičius - 0.  

„Neptūnas“: M. Girdžiūnas - 17, A. Brandtas - 16, V. Šarakauskas - 9, M. Mažeika ir D. Ewingas po 8, A. Šikšnius - 5, T. Plaistedas - 4, A. Butkevičius - 2.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Po nervingos pradžios ir netaiklių metimų pirmąjį tašką nuo baudų metimo linijos pelno po traumos pirmąkart į aikštę grįžęs Robertas Javtokas. Vidurio puolėjas apypilnę „Žalgirio“ areną sužavi nauja milžiniška dešinės rankos tatuiruote. Įpusėjus kėliniui rezultatas lygus 8:8.

REKLAMA
REKLAMA

Sutankinę gynybą po krepšiu mėlynieji klampina aikštės šeimininkų puolimą. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai patys sėkmingai atakuoja iš vidutinio nuotolio ir trijų taškų linijos, bet dažnai klysta. D. Ewingas pataiko fantastišką metimą paskutinę ketvirčio sekundę – metimas neįskaitytas, tačiau „Neptūnas“ pirmauja po 10 minučių 17:16.

Antras kėlinys

Abu treneriai išnaudoja beveik visus savo žaidėjus – rotacija didelė. Po D. Ewingo tritaškio klaipėdiečiai išsiveržia į priekį 22:18, tačiau P. Jankūnas ir J. Randle’as sugrąžina žalgiriečių pranašumą. Itin sėkmingai antrojo kėlinio paskutines minutes sužaidę kauniečiai spurtuoja 10:2 ir įpusėjus rungtynėms jau pirmauja 41:30. „Žalgirio“ komandoje nesustabdomas kapitonas P. Jankūnas. Jo sąskaitoje 16 taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečias kėlinys

Po pertraukos „Neptūnas“ išnaudoja aikštės šeimininkų taškų badą ir mažina skirtumą, tačiau žaliai balti priartėti neleidžia. Įpusėjus kėliniui išlieka 10 taškų skirtumas – 51:41. Po svečiams galvos skausmu virtusio P. Jankūno tritaškio „Žalgiris“ išsiveržia į priekį 15 taškų – 56:41. R. Seibutis per 15 sek. prasižengia triskart ir sodinamas ant suolo. Likus žaisti 10 minučių Š. Jasikevičiaus auklėtiniai priekyje 60:46. Ar paskutinis kėlinys tik formalumas?

Ketvirtas kėlinys

Komandos pradeda karščiuotis – iš pradžių P. Jankūnas susistumdo, paskui ir L. Lekavičius alkūne kepšteli varžovui per galvą. „Žalgiris“ mėgaujasi žaidimu – P. Jankūnas perima kamuolį, o po juvelyrinio J. Randle‘o perdavimo lengvai pelno taškus iš po krepšio – 64:49. Emocingai į kiekvieną prisilietimą reaguoja ir abu treneriai. P. Jankūno siautėja ir toliau. Jo sąskaitoje – dvigubas dublis. „Žalgiris“ iškovoja pergalę ir ruošiasi antrajai dvikovai Klaipėdoje.

REKLAMA

Situacija prieš dvikovą

Į LKL finalą Dainiaus Adomaičio auklėtiniai prasibrovė po itin atkaklios kovos – serijoje 3:2 įveikė favorite laikytą Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipą. „Neptūnas“ taip perrašė istoriją – tapo pirmąja komanda po Kauno „Žalgirio“ užtvėrusia sostinės krepšininkams kelią į finalą.

Jei „Neptūnas“ turėjo vos pora dienų atsikvėpti iki finalo, tai Kauno „Žalgiris“ „elementus krovė“ kiek daugiau nei savaitę. Gegužės 16 dieną titulą ginantys kauniečiai trečiose pusfinalio rungtynėse įveikė Utenos „Juventus“ ir seriją baigė sausu rezultatu 3:0.

REKLAMA

Tarpusavio rungtynių santykis reguliariajame sezone nepalankus uostamiesčio ekipai. Klaipėdiečiai pralaimėjo visas keturias dvikovas Kauno „Žalgiriui“ – 71:81 (Kaune), 73:82 (Klaipėdoje), 57:89 (Kaune), 70:78 (Klaipėdoje). Tiesa, pats Šarūnas Jasikevičius nelinkęs iš to daryti skubotas išvadas.

Statistikoje – „Žalgirio“ pranašumas

Statistika taip nėra palanki D. Adomaičio auklėtiniams. Visose ketveriose rungtynėse su Kauno ekipa klaipėdiečiai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių, trejose prasčiau metė tritaškius (viename mače pataikymo procentas buvo vienodas). Be to, „Neptūnas“ trijose dvikovose dažniau klydo ir blogiau metė baudas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ - „Neptūno“ statistikos vidurkių palyginimasInfographic

Š. Jasikevičius ruošiasi, D. Adomaitis nori titulo

Kauno „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius turi galimybę iškovoti pirmąjį savo trofėjų kaip vyriausiasis treneris. Tiesa, apie titulo gynimą ar iškovojimą garsiai patyręs krepšinio vilkas nekalbėjo. Atvirkščiai – nepamiršo ditirambų būsimiems varžovams.

REKLAMA

„Dabar klaipėdiečiai yra puikios sportinės formos, žaidžia aukščiausio lygio krepšinį ir yra kovotojų komanda. Bus labai sunki serija, tad atsakingai jai ruošiamės“, – prognozavo „Žalgirio“ vairininkas.

Teigiamų emocijų ir fizinio nuovargio spaudimą išgyvenančio „Neptūno“ strategas Dainius Adomaitis atvirai kalbėjo apie LKL karūną. „Nuėjus tokį ilgą kelią būtų juokinga nekelti sau tikslo tapti čempionais. Apie serijos rezultatą negalvojame, nes tokiu atveju būsime nubausti. Reikia koncentruotis tik vienam būsimam mačui ir taip toliau. Tapti LKL čempionais mūsų svajonė. Reikia tuo tikėti. Padėjau mūsų vyrams patikėti, kad jie ne prastesni už „Lietuvos ryto“ krepšininkus.“

REKLAMA

Krepšinio eksperto Sergejus Jovaiša:

„Esu nusivylęs finalo partneriais. „Neptūnas“ ir „Žalgiris“ – ne tokia dvikova, kokios galėjau tikėtis, jei žaistų kauniečiais su vilniečiais. Nepaisant to, atskirose rungtynėse intrigų gali būti. „Žalgiris“ nėra blizganti komanda, kuri turėtų visus nušluoti.

Manau, kad Klaipėdoje, atstatę emocines ir fizines jėgas „Neptūno“ krepšininkai galėtų mesti iššūkį, bet ne visoje serijoje. Mes prognozuojame vienaip, kartais atitinka kitaip. Negirdėjau nė vieno, kuris sakė, kad klaipėdiečiai pusfinalyje paties „Lietuvos rytą“, bet taip atsitiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finalo serija – ilgesnė, o „Neptūnas“ emociškai ir fiziškai žemesniame lygyje. Prognozuoju baigtį pakankamai aiškią. Klausimas, kiek kartų klaipėdiečiai galės įkąsti ir ar iš viso įkąs? Čempionu matau Kauno „Žalgirį“.

Matysime agresyvų, šviežesnį „Žalgirį“. Jis nekartos „Lietuvos ryto“ klaidos – žaisti lėtai ir parankiai „Neptūnui“. Dėmesys Danieliui Ewingui bus skirtas nemažas, jis bus pavargęs. Svarbu, kaip žais nuo suolo pakilę „Neptūno“ krepšininkai. Niekada nereikia sakyti, kad bus lengva, bet pranašumo turi daugiau „Žalgiris“ ir tai puikiai išnaudos.“

REKLAMA

LKL aukso žieduos – užuomina?

Naujiesiems LKL žiedams buvo naudojamas 585 ir 750 prabos auksas, jie sveria apie 12-14 gramų. Naudojomas naujasis LKL logotipas, taip pat pakeistas žiedų fonas į mėlyną spalvą. Žiedų šonuose galima išvysti mažus lašelius, kurie imituoja sunkaus krepšininkų darbo metu išlietą prakaitą. Idėjas žiedams pasiūlė laikmetis, vykstančios kovos bei vyraujančios nuotaikos.

Tikras LKL čempionų „žiedų valdovas“ yra Paulius Jankūnas, kurių turi net devynis. 7 savo kolekcijoje yra sukaupęs Robertas Javtokas, 4 – Vytenis Lipkevičius. Savo čempionų turi ir Klaipėdos „Neptūnas“ – Trentas Plaistedas aukso žiedą iškovojo su tuo pačiu „Žalgiriu“ (2011 m.), o Donatas Zavackas su Vilniaus „Lietuvos rytu“ nukovė žalgiriečius 2009 ir 2010 metais.

REKLAMA

TAIP PAT SKAITYKITE:

 „Žalgirio“ koziriai stipresni, bet ne vieną jų turi ir „Neptūnas“

Penkios LKL finalo intrigos

Ant naujųjų LKL čempionų žiedų – pranašiškas ženklas?

Arvydas Sabonis LKL finalui apibūdinti pasitelkė Kurtinaičio žodžius: krepšinis – ne seksas...

„Žalgiris“ žino, kaip LKL finalo serijoje greičiausiai sudoroti „Neptūną“

Dainius Adomaitis: mūsų tikslas – tapti LKL čempionais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų