REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Vilniuje ieškoma dingusi paauglė / tv3.lt koliažas

Dingusios Ugnės Rukuižaitės mama apie dukros paieškas: galime kelti šimtą versijų

Pareigūnai pasitelkia stipresnes pajėgas

Vilniuje prieš kelias savaites be žinios dingo 17-metė moksleivė Ugnė Rukuižaitė. Jos ieško gausios policijos pajėgos. Kaip naujienų portalą tv3.lt informavo pareigūnai, paieška vis dar vykdoma, į pagalbą pasitelkiami kinologai. 

34

Vilniuje prieš kelias savaites be žinios dingo 17-metė moksleivė Ugnė Rukuižaitė. Jos ieško gausios policijos pajėgos. Kaip naujienų portalą tv3.lt informavo pareigūnai, paieška vis dar vykdoma, į pagalbą pasitelkiami kinologai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu spėjama, kad Ugnė galėjo pabėgti iš namų.

„Yra vykdoma paieška pasitelkiant kinologus. Paieška visada vyksta. Dingusių be žinios žmonių paieška vykdoma yra lygiai taip pat kaip galimai padariusių nusikalstamą veiką. Dėl to žmonių paieškos informacija yra riboto naudojimo dokumentas.

REKLAMA

Policijos veikla asmenų paieškos nėra vieša. Kaip jau minėjau anksčiau, vakar visuomenės dėmesį atkreipė merginos vykdomų paieškų operacija“, - naujienų portalui tv3.lt sakė policijos pareigūnas Paulius Radvilavičius. 

Mama netiki pabėgimo versija

Trečiadienį susisiekus su dingusios merginos mama Skirmante, ji patikino, kad netiki tokia versija.

„Negalima taip primityviai sakyti. Aš netikiu pabėgimo versija. Nebuvo jokio reikalo, nebuvo jokio konflikto. Dar kartą kartoju, kad nebuvo jokio konflikto. Su manimi tai tikrai nebuvo, o su kitais irgi. Klasiokai apklausti, mokytojai, draugai irgi kalba, mes su jais kalbėjome. Asmeniškai kalbėjausi su auklėtoja. Visada linksma, pareiginga, renginius organizuoja, idėjų pilna, visada su šypsena Ugnė. Tai kaip apie tokį žmogų sakyti, kad konfliktų kažkokių buvo. Aišku, kad mes 100 procentu nieko negalime teigti, bet aš sakau, kad ne, nepabėgo.

REKLAMA
REKLAMA

Niekas nieko neprisimena, jokių ypatingų požymių ar dar kažko. Jokios kažkokios keistos detalės, kuri galėtų užkliūti. Nieko nebuvo.

Taip, o pareigūnai kelia visokias versijas. Kaip ir mes patys. Čia šimtą versijų mes galime sugalvoti. Bet tai yra tik versija, kaip ir kitokia versija, kurią galime iškelti, kad kažkas į mašiną įsisodino. Bet čia irgi yra versija. Bet kol niekas nieko nematė, kol niekas nežino tai ir lieka tik versijomis.

Perkračiau viską savo pačios mintyse. Nieko nebuvo tokio paskutinėmis dienomis, kad kažkas užkliūtų ar būtų neįprasta. Mes gi labai norime ir tikimės, kad ji atsirastų“, - naujienų portalui tv3.lt sakė dingusios merginos mama Skirmantė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dingusios merginos požymiai

Vilniaus policija ieško dingusios be žinios moksleivės Ugnės Rukuižaitės, gimusios 1998 m.

Paskutinį kartą su moksleive tėvai buvo susisiekę 2016-05-14 apie 12.37 val. ir žinoma buvimo vieta Vilniuje, S. Stanevičiaus g. Ieškoma moksleivė yra apie 162 cm. ūgio, smulkaus kūno sudėjimo, ilgų tamsių plaukų, akys mėlynos.

Buvo apsirengusi juoda sportine striuke, mėlynais džinsais, mėlynais sportbačiais su rožiniais intarpais, galėjo su savimi turėti šviesiai pilką odinį rankinuką. Ką nors žinančius apie moksleivės buvimo vietą prašoma, nedelsiant pranešti Vilniaus aps. VPK Operatyvaus valdymo skyriui tel. Nr. (8 5) 2716007,271 6008 arba pranešti Bendrojo pagalbos centro Tel. Nr. 112.  

REKLAMA

Išplatino viešą laišką

Praėjusią savaitę širdį suvirpinančia žinute socialiniame tinkle pasidalino Ugnės mama, kuri nepraranda vilties ir prašo savo dukters grįžti.

Pateikiame neredaguotą laišką: ,,… TIKIU, ŽINAU, JAUČIU, SVAJOJU, MATAU, KVĖPUOJU, GYVENU TAVIMI, MANO MYLIMOJI… Širdis negali manęs apgauti, nes aš jaučiu Tave ir žinau , kad jau greit Tave apkabinsiu ir išbučiuosiu kiekvieną Tavo kūno ir sielos ląstelę…Niekas neatims iš manęs MEILĖS TAU, niekas neatims Tavęs iš Močiutes, Tėtės, Senelių, Šarūno, Gabijos, Indrės, mažojo Dominyko ir visų, kurie MYLI IR LAUKIA TAVĘS, širdies… NĖRA TOKIOS JĖGOS, UGNELE, kuri galėtų tai padaryti…Nėra tokių žmogiškų klaidų, kurių negalima atleisti ir su kuriomis negalima gyventi…Mes tik žmonės, kuriuose gyvena GYVENIMIŠKAS chaosas…

REKLAMA

Mano Mylimoji, mano išsiilgtoji ir išsvajotoji - APKABINK MANE, PRAŠAU…Apkabink mano plyštančią širdį, apkabink mano išverktas akis, apkabink mano smegenis ir visa besąlygišką MEILĘ TAU…Sušildyk mane savo rankomis, akimis ir širdimi, nes nieko BRANGIAU IR SVARBIAU UŽ TAVE MAN (MUMS) NĖRA!!! ATLEISK MAN, MANO BRANGIAUSIOJI!!! ATLEISK MAN, KAD ĮVYKO TAI, KAS ĮVYKO…Aš esu kalta, kad laiku kažko nepastebėjau, kad, galbūt, kažkuriuo, Tau svarbiu momentu, nebuvau šalia…leisk man, maldauju, išpirkti savo kaltę!!! SUGRĮŽK! SUGRĮŽK!!! MALDAUJU!!!'' Šeimos artimieji nori užtikrinti, kad nebūtų netinkamų teksto interpretacijų, todėl pabrėžia, kad dingimo dieną nebuvo jokių konfliktų.  „Visi artimieji laukia Ugnės gyvos! Visi supranta, kad kažkas atsitiko, kad jos vis dar nėra, tačiau šią mįslę bando įminti daug pastangų dedanti policija, bandome mes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešas atsiprašymas – ne reklama, ir nėra jame jokios užslėptos potekstės, o bandymas pasiekti vaiką, jei kartais ji ėmė ir išėjo savo noru iš namų. Galbūt tik šiuo atveju ji pamatys, paskaitys ir pajaus, o tada gausime atsakymą: „Kodėl“, „Kas galėjo nutikti““, - dėkodama visiems už pagalbą, skambučius, tikėjimą, maldas ir gerus žodžius rašė artima šeimos draugė Renata.

Šiurpi statistika

Dingusių žmonių šeimų paramos centras skelbia liūdną žinią – Lietuvoje daugėja be žinios dingusių žmonių.

REKLAMA

Daugiausiai jų – nepilnamečiai. O štai pilnametystės sulaukę taip susižavi užsieniu, kad kartais nenori turėti jokių ryšių su artimaisiais, paskelbusiais jų paiešką. Ir Lietuvos įstatymai tokį jų norą gerbia, namiškiams belieka tik lieti ašaras.

Tiesa, netrūksta ir kur kas liūdnesnių istorijų, kai vienas ar kitas žmogus dingsta itin mįslingomis aplinkybėmis be jokių pėdsakų.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų