REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Courtney Grimshaw (nuotr. facebook.com)

Amerikietė Courtney Grimshaw dietos laikytis ėmė sulaukusi vos 12 metų. Dabar, būdama 24-erių, mergina pripažįsta – troškimas sulieknėti užvaldė dėl pavydo keleriais metais vyresnei seseriai, mat ši buvo kur kas lieknesnė ir populiaresnė.

22

Amerikietė Courtney Grimshaw dietos laikytis ėmė sulaukusi vos 12 metų. Dabar, būdama 24-erių, mergina pripažįsta – troškimas sulieknėti užvaldė dėl pavydo keleriais metais vyresnei seseriai, mat ši buvo kur kas lieknesnė ir populiaresnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne gana to, vyresnėlė Rebecca seserį neretai patraukdavo per dantį – vadindavo ją riebaus pasturgalio savininke ir stora kiaule. Paauglei tai įvarė kompleksą, kurio atsikratyti ji panoro laikydamasi dietų. Per pirmus metus ji atsikratė 21 kilogramo, o sulaukusi 15 metų ji jau atrodė kaip skeletas.

REKLAMA

Pasirodo, seserys ėmė varžytis tarpusavyje – abi stengdavosi suvartoti vos 350 kalorijas per dieną, kuomet vidutiniškai per dieną turėdavo suvartoti 1800. Taip pat dvi merginos neatsisakydavo ir sporto, plušėdavo ištisas dienas.

„Planavau atsikratyti 31 kilogramo, tačiau kažkaip priartėjome prie to etapo, kuomet mudvi su Rebecka išvis nieko nevalgydavome. Mes abi varžėmės norėdamos pelnyti lieknosios sesers vardą. Becky laiku suprato, kad tai yra labai pavojinga, tačiau aš net neketinau sustoti. Viskas, apie ką galvojau – kaip numesti daugiau svorio“, – pasakojo Courtney, kuri prieš visas dietas svėrė 57 kilogramus, o jos ūgis buvo 1,57 m.

REKLAMA
REKLAMA

Pavydėjo sesei

„Visuomet norėjau būti kaip ji. Ji buvo tikrai labai graži, apie ją sukiodavosi visi dailiausi berniukai. Visi mano bičiuliai ją mėgdavo, sakydavo, kad ji kieta. Ji buvo man tarsi įkvėpimo šaltinis“, – atviravo mergina.

Courtney taip pat atskleidė, kad juodvi su sese kasdien bent 6 valandas galėdavo žaisti tenisą. Ši veikla jas taip išvargindavo, kad vakare į lovas krisdavo visiškai bejėgės. Kasdien seserys apsiribodavo pakramsnodamos dribsnių bei duonos, tačiau ir šiuos menkus kąsnelius lėkdavo „išprakaituoti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastebėjusi, kad ne tik atrodo, bet ir jaučiasi serganti, Rebecka sugebėjo sustoti, o jos jaunėlė sesuo „lenktynes laimėjo“. Courtney jau nebegalėjo sustoti lieknėti.

„Žiūrėdavau į veidrodį ir viskas, ką matydavau – storulė. Bjaurėjausi savo kūnu. Retai kada valgydavome visi kartu su šeima, todėl tėvai nė neįtarė, kad tai vyksta. O mano sesuo matydavo, kad situacija eina blogyn ir suprasdavo, kad tai jos kaltė. Pamenu, tuo laikotarpiu naktis leisdavo mano lovoje tikrindama, ar dar kvėpuoju. Iš manęs buvo likę tik kaulai ir mėsa“, – prisimena mergina. 

REKLAMA

2007-aisiais apie kritinę dukros būklę tėvams pranešė mokyklos darbuotojai. Tėvų jie paprašė Courtney kuo skubiau pristatyti į ligoninę, jei ši atsisakys valgyti. Būtent taip jie ir padarė. Tik su medikų pagalba jų dukra ėmė sveikti ir priaugo svorio.

Priklausomybė svaigalams

Tačiau tuomet prasidėjo kitos problemos. Courtney jautėsi praradusi savigarbą. Tai ją privedė prie priklausomybės alkoholiui.

„Prieš tai niekuomet nevartodavau alkoholio, nes šis gėrimas labai kaloringas. Tačiau kartą nusprendžiau priimti bičiulių pasiūlymą pasivaišinti alkoholiu, taip viskas ir prasidėjo“, – atviravo mergina.

REKLAMA

Įnikusi į alkoholį ji prisivirė bėdų – kartą išgėrusi degtinės sudaužė tėvų automobilį. Tuomet vos 17 metų sulaukusią dukrą tėvai išsiuntė į priklausomybių centrą.

Dabar mergina dėkoja Dievui, kad profesionalai sugebėjo ją ištraukti iš kritinės padėties. Apie 50 kilogramų sverianti mergina šia istorija dalijasi tikėdamasi, kad taip pagelbės su tokiomis pačiomis problemomis susiduriančioms merginoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų