REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eligijui Masiuliui pareikšti įtarimai

Skirta kardomoji priemonė

Buvusiam Seimo nariui Eligijui Masiuliui antradienį pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

Buvusiam Seimo nariui Eligijui Masiuliui antradienį pateikti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo, pranešė Generalinė prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokurorų, ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia pagrįstai įtarti, kad būdamas Seimo nariu bei Liberalų sąjūdžio vadovu E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

REKLAMA

Pranešime apie įtarimą taip pat nurodoma, kad, turimais duomenimis, E.Masiulis galimai yra žadėjęs veikti dėl šių naudingų koncernui sprendimų pats bei paveikti tai daryti kitus asmenis. Generalinė prokuratūra pažymi, kad E.Masiulio galimai priimta suma 11 kartų viršija teisės aktuose nurodytą didelės vertės kyšio (250 MGL arba šiuo metu 9415 eurų) dydį.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas atsižvelgiant į tai, kad atliktos kratos metu E.Masiulio namuose buvo rasta didelė pinigų suma – apie 250 tūkst. eurų, kuri, kaip įtariama šiuo metu, negalėjo būti įgyta teisėtai.

REKLAMA
REKLAMA

Po apklausos E.Masiuliui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Baudžiamasis kodeksas už didesnės negu 250 MGL vertės kyšio priėmimą numato nuo dvejų iki aštuonerų metų nelaisvės, o tas, kas turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų. 

Su kaltinimais nesutinka

Buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis nesutinka su jam pareikštais įtarimais dėl prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš dabar nenoriu komentuoti detaliai, bet su pareikštais įtarimais nesutinku“, - žurnalistams antradienį po apklausos Generalinėje prokuratūroje sakė buvęs parlamentaras.

„Ką tik įtarimai pareikšti, supraskime, kad reikia iš tikrųjų dabar tai atidžiai perskaityti. Ne tik perskaityti, bet ir pasigilinti, išanalizuoti ir, aišku, kad pozicija, argumentai bus išsakyti“, - kalbėjo E.Masiulis

Jis pabrėžė ketinantis toliau bendradarbiauti su teisėsauga ir detaliau nekomentavo jam pareikštų įtarimų, motyvuodamas, kad prokurorai jį įpareigojo neatskleisti ikiteisminio tyrimo duomenų.

REKLAMA

Susidariusią situaciją E.Masiulis pavadino „smūgiu visai politinei sistemai ir pasitikėjimo krize“.

„Jaučiuosi dėl to iš tikrųjų atsakingas ir labai, labai, labai dėl šito atsiprašau“, - kalbėjo politikas.

„Beje, naudodamasis proga aš tikrai pirmiausia kreipiuosi į Lietuvos žmones ir visus buvusius bendražygius, savo artimuosius. Aš tikrai žmogiškąja prasme labai išgyvenu ir labai apgailestauju dėl to, kas yra įvykę, dėl to, kad, būdamas viešas asmuo, sukėliau tokį didelį rezonansą, patekdamas į tokias kontraversiškas istorijas“, - teigė jis.

REKLAMA

Įtarimai dėl prekybos poveikiu ir neteisėto praturtėjimo E.Masiuliui buvo pareikšti antradienį.

 

---------

Tuo tarpu papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi įtariamas koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis yra suimtas 20-čiai dienų, suėmimas baigiasi gegužės 30 dieną. Verslininkas kaltės nepripažįsta.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų