REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
„Lidl“ logistikos centro atidarymas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Gegužės 20 d. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete buvo įteikti išskirtiniai Vokiečių kapitalo įmonės „Lidl“ remiamų kalbos kursų pažymėjimai. Prekybos tinklas, siekdamas, kad būsimieji profesionalai į verslą ateitų kuo geriau pasiruošę, nusprendė investuoti į ISM studentus ir finansuoti verslo vokiečių kalbos kursus.

9

Gegužės 20 d. ISM Vadybos ir ekonomikos universitete buvo įteikti išskirtiniai Vokiečių kapitalo įmonės „Lidl“ remiamų kalbos kursų pažymėjimai. Prekybos tinklas, siekdamas, kad būsimieji profesionalai į verslą ateitų kuo geriau pasiruošę, nusprendė investuoti į ISM studentus ir finansuoti verslo vokiečių kalbos kursus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ISM rektoriaus Alfredo Chmieliausko teigimu, ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas jau kelerius metus puoselėja šiltus ir draugiškus santykius su Vokietijos įmone „Lidl“ ir šio sėkmingo bendradarbiavimo dėka jau antra kurso karta turėjo galimybę mokytis verslo vokiečių kalbos ir komunikacijos.

REKLAMA

„ISM universitetas džiaugiasi galimybe bendradarbiauti su tokia didele kompanija kaip „Lidl“, ypač džiugu, kad kompanija ne pirmus metus investuoja į ISM studentus, tikiuosi, kad ši sėkminga partnerystė turės tęstinumą ir taps tradicija“, – sakė rektorius.

Išskirtinis dėmesys studijuojantiems

Kompanijos „Lidl“ kartu su Vokietijos ambasada Lietuvoje inicijuotos vokiečių kalbos paskaitos – pasirenkamasis dalykas, ISM studentams siūlomas jau antrus metus iš eilės. Paskaitos trunka devynis mėnesius su galimybe pratęsti studijas.

ISM universiteto vokiečių kalbos dėstytojo docento dr. Daumanto Katino teigimu, šiais metais verslo vokiečių kalbos ir komunikacijos galėjo mokytis ne tik ISM universiteto studentai, tačiau ir Vilniaus Jėzuitų gimnazijos moksleiviai bei universiteto darbuotojai.

„Tai tik įrodo, kad vokiečių kalba įdomi visų kartų atstovams, ji yra naudinga ir suteikia gerų ateities perspektyvų“, – sakė ISM dėstytojas.

Kaip teigė bendrovės „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius Radostinas Roussevas-Peine, šios programos tikslas – skatinti vokiečių kalbos sklaidą, supažindinti studentus su vokiečių verslo kultūra.

„Turiu pripažinti, kad ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas jau seniai patraukė mūsų įmonės dėmesį savo lankstumu, dinamišku požiūriu, sėkminga tarptautine patirtimi, kryptingu žvelgimu į ateitį, tikslų turėjimu bei sėkmingu jų įgyvendinimu. Todėl kartu su universiteto darbuotojais buvo atnaujinta verslo vokiečių kalbos programa, kuri, mano manymu, turi nemažai perspektyvų. Mums rūpi ateities lyderiai. Investuojame ne tik į savo darbuotojų ugdymą, bet ir į jaunus potencialius ateities kūrėjus. Mūsų įmonės komanda nuolat auga, tad žmonių, mokančių vokiečių kalbą, reikia ir mums patiems“, – teigė Radostinas Roussevas-Peine, bendrovės „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius.

Vadovo teigimu, ateityje šios studijos bei įgyti pažymėjimai suteiks nemažai pranašumų, nes į Lietuvą atkeliauja vis daugiau užsienio kapitalo įmonių, kurioms labai svarbu, kad jų darbuotojai mokėtų kuo daugiau užsienio kalbų bei gerai perprastų jų šalies verslo ypatumus.

ISM studentai, sėkmingai baigę „Lidl“ remiamą verslo vokiečių kalbos programą „Business Deutsch, gesponsert von Lidl“, anot įmonės atstovų, turės daugiau galimybių įsidarbinti „Lidl“ įmonėse Lietuvoje ir kitose šalyse.

Parduotuvių atidarymas jau netrukus

tv3.lt primena, kad maisto produktų gamintojai jau turi sutartis su Vokietijos mažmeninės prekybos tinklu „Lidl“, o pirmąsias prekes turi patiekti gegužės 25 dieną, tad atidarymo laukiama birželio pradžioje.

Naujienų portalo tv3.lt žurnalistų žiniomis, atidarymas turėtų įvykti birželio 2 dieną.

Sutartis „Lidl“ jau pasirašė su pieno perdirbimo bendrove Vilkyškių pieninė, vaisių ir daržovių prekybininkėmis „Citma“, „Kietaviškių gausa“, mėsos perdirbėja Klaipėdos mėsine. tv3.lt fotografui logistikos centre taip pat pavyko užfiksuoti „Kėdainių konservų fabriko“ marinuotus pomidorus ir „Biok“ firmos produktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų