REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
61
MIKA koncertas Žalgirio arenoje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Melomanų savaitė startavo žaismingai – pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertą surengė ekstravagantiškasis atlikėjas MIKA. Ryškiausia Britanijos padangės žvaigždė Lietuvos sceną įtraukė į savo pasaulines gastroles, kurių metu pristatinėja naujausią albumą „No Place in Heaven“.

61

Melomanų savaitė startavo žaismingai – pirmadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertą surengė ekstravagantiškasis atlikėjas MIKA. Ryškiausia Britanijos padangės žvaigždė Lietuvos sceną įtraukė į savo pasaulines gastroles, kurių metu pristatinėja naujausią albumą „No Place in Heaven“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

20 val. prasidėjusiame koncerte vakaro žvaigždę apšildė ture jį lydintis duetas „XYLAROO“, kurį renginio svečiai, stovėję arčiausiai scenos esančioje šokių aikštelėje peikė už netinkamai pasirinktą sceninę aprangą.

REKLAMA

Kol iš Naujosios Gvinėjos kilę muzikantai publikai demonstravo išskirtinės kūrybos vaisius, grojo gitara ir liaupsino Kauną, už plačių užuolaidų slėpėsi spalvingos MIKA koncerto dekoracijos.

Lygiai 21 valandą ant scenos pasirodęs atlikėjas šou pradėjo bažnytiniais vargonų garsais ir kunigiška kalba. Nukritus užuolaidoms prasidėjo šėlsmas. MIKA šokinėjo nuo dėžės ant dėžės, o paskui užgrojo pianinu.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas MIKAInfographic

Odos plaukelius pasišiaušti privertė atlikėjo kreipimasis į gerbėjus: „Įsivaizduokite, kad esate vienintelis žmogus šioje planetoje ir stovite kažkur ant aukšto skardžio. Uždainuokite taip, tarsi niekas nesiklausytų."

Ką gi, žvaigždės prašymas – gerbėjams įsakymas. „Underwater" – dainavo ir mokantys dainuoti ir ne. Šis sceninis triukas visiškai papirko susirinkusiuosus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su žiūrovais bendrauja kaip lygus su lygiais

Ko gero, dar neteko matyti labiau su publika mokančio bendrauti atlikėjo. Jo nuoširdumas tiesiog paperka. Šiam dainininkui esant ant scenos išties ima atrodyti, tarsi jis kur gilioj miško tankmėj dainuotų pats vienas.

„Žinote, man neatrodo, kad aš koncertuoju. Čia ne koncertas, mes tiesiog linksminamės“, – tarytum ne tik savo, bet ir publikos nuomonę garsiai išsakė MIKA.

Labiausiai nuskilo išprotėjusiu vaikinu atlikėjo pavadintam ir į sceną pakviestam lietuvaičiui. Dainininkas jį kaip reikiant apdovanojo dėmesiu. Paprašęs į lietuvių kalbą išversti frazę „jis nori šokti, o aš nenoriu šokti“, ją įpynė į smagią dainą, kurios metu du vyrukai tiesiog nusiaubė sceną. 

REKLAMA

Išpopuliarėjo žaibišku greičiu

Tai – ne pirmas pasaulinio garso žvaigždės vizitas Lietuvoje. Pirmą kartą MIKA čia lankėsi 2010 m. Tąkart pasirodymą surengė Klaipėdos kruizinių laivų terminale vykusios Jūros šventės metu. Tuomet buvo praėję vos keli metai nuo MIKOS karjeros starto. Mat bene didžiausią sėkmę jam atnešė 2006 metų singlas „Relax Take it Easy“.

Praėjus dar metams atlikėjas išleido dar vieną „bombą“ – hitu tapusią dainą „Grace Kelly“. Šis kūrinys libaniečių kilmės atlikėjui užtvirtino sėkmę. Dainos įrašų kopijos greitai buvo parduotos 3 milijonų egzempliorių tiražu. Neatsiliko ir debiutinis dainininko albumas – „LIFE IN CARTOON MOTION“ žaibiškai tapo perkamiausiu ne tik Britanijoje, bet ir daugelyje kitų šalių.

REKLAMA

Antrasis studijinis albumas „The Boy Who Knew Too Much“ pateko į dešimtukus daugelyje šalių, o trečiajame „The Origin of Love“ Mika bendradarbiavo su tokiomis žvaigždėmis kaip Pharrel Williams, Ariana Grande, Nick Littlemore, ir kitais. Vaizdo klipas „The Popular Song“ duete su Ariana Grande, Amerikos „Nickelodeon“ sensacija, internete jau yra peržiūrėtas daugiau kaip 118 milijonų kartų. Naujausias, jau ketvirtas, studijinis dainininko albumas „No Place in Heaven“ pasirodė 2015 m. birželio 15 d., daugelyje šalių iškart pateko į hitų „Top – 10“, o Italijoje jau tapo auksiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas ne kartą nominuotas svarbiausiems muzikos apdovanojimams, kurių ne vieną laimėjo – tai „World Music Awards“, „Grammy“, „MTV Awards“ Europoje, Azijoje, Australijoje ir Japonijoje, „Capital Radio Awards“, „Vodafone“, „Virgin Media“, „Q Magazine“, Britų muzikos apdovanojimai, „Ivor Novello“ premija ir daugelis kitų. Taip pat dainininkas yra apdovanotas ir bene svarbiausiu prancūzišku apdovanojimu. Jam skirtas Literatūros ir menų ordinas.

Jau ilgus metus populiarus atlikėjas gavo progą atsisėsti į jaukią britiškojo „X Faktoriaus“ kėdę. Čia, kaip ir kiti komisijos nariai, jis ieško talentų. Ryškiaspalvei asmenybei tai – vieni juokai. Už puikius aktorinius sugebėjimus vertinamas atlikėjas jau yra pardavęs daugiau kaip 10 milijonų įrašų kopijų 32 pasaulio šalyse.

REKLAMA

Į Lietuvą atlydėjo mama

MIKA į Lietuvą atvyko pirmadienį po pietų. Čia jis atskrido su savo mama. Štai jo keturiasdešimties žmonių muzikantų ir techninio personalo kolektyvas mūsų šalyje pasirodė ankstų pirmadienio rytą. Grupė atkeliavo miegamaisiais autobusais, juos lydėjo ir sunkvežimiai su visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo įranga. Čia jie atskubėjo po vakarykščio koncerto Rygoje.

Ypatingų pageidavimų organizatoriams atlikėjo vadyba nepateikė, tik prašė parūpinti 80 rankšluosčių, į persirengimo kambarius patiekti ekologiškų vaisių ir daržovių, humuso, alkoholinių ir gaiviųjų gėrimų, o taip pat kramtomosios gumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų