REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Dainos „Šėtone, prašau“ autorių teismas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Skandalingoji daina „Šėtone, prašau“ dienos šviesą išvydo dar 2014-ųjų spalio 19-ąją. Tačiau... Net ir praėjus tiek laiko, jos palikti randai iki šiol niekaip nesugeba užgyti.

22

Skandalingoji daina „Šėtone, prašau“ dienos šviesą išvydo dar 2014-ųjų spalio 19-ąją. Tačiau... Net ir praėjus tiek laiko, jos palikti randai iki šiol niekaip nesugeba užgyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaizdas vis atveria niekaip nesibaigiantis teismo procesas, kurio epicentre atsidūrė trys anykštėnai Vaidotas ir Mantas Grincevičiai bei jų pusbrolis Giedrius Sasnauskas.

REKLAMA

Vienas iš dainos žodžių autorių bei ją atlikusį personažą Whydotą įkūnijęs V. Grincevičius kiek netikėtai prabilo ir apie dainos „Šėtone, prašau“ reikšmę nagrinėjant socialinį Lietuvos paveikslą.

Kaltina tėvus

Jau eiliniu tapusiame teismo posėdyje V. Grincevičius pasiūlė bylą nagrinėjančiai teisėjai ir kaltinimą palaikančiai prokurorei į susiklosčiusią situaciją pažvelgti šiek tiek kitu kampu.

„Byloje yra teigiama, kad daina esą kursto smurtauti prieš vaikus, taip pat aiškinamasi, kas sukūrė žodžius, kas filmavo, kas patalpino vaizdo įrašą į „Youtube“ kanalą. Bet pamirštas vienas svarbus dalykas. Kanale „Youtube“ šiai dainai buvo nustatytas amžiaus cenzas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai reiškia, kad tik pilnamečiai galėjo tą vaizdo įrašą matyti ir girdėti. Todėl, pirmiausia, jei dainoje yra įžvelgiamas smurtas prieš vaikus, tai ne mus, o tėvus reikėtų kaltinti, kad šie leidžia vaikams matyti tik pilnamečiams skirtą turinį“, - savo poziciją dėstė V. Grincevičius.

V. Grincevičius užtikrino, kad nėra priešiškai nusiteikęs vaikų atžvilgiu. „Ta daina yra humoras. Man buvo juokinga. Bet dabar jau atsibodo. Nieko prieš vaikus neturiu. Yra giminėje mažų vaikų, tai nei manęs su broliu, nei Giedriaus nebijodavo prie jų prileisti“, - pabrėžė V. Grincevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menkas uždarbis

V. Grincevičius patvirtino, kad daina „Šėtone, prašau“ buvo peržiūrėta 2 mln. kartų. Bet, anot jo, „Youtube“ labai mažai moka, todėl uždirbti pavyko viso labo 220 dolerių.

„Pasidalijome pinigus. Giedriui daviau centą kitą (juokiasi – aut. past.). Bet kodėl dabar kalbame apie pinigus? Absurdas kažkoks. Girdėjau, kad žmonių man suaukotus pinigus, kuriuos vėliau atidaviau gyvūnų globos namams teismas irgi gali įvertinti, kaip uždarbį. Absurdas, nieko čia daugiau nepasakysi“, - tv3.lt pasakojo V. Grincevičius.

Paklaustas, ar nepaprasčiau būtų buvę sumokėti dar 2015 m. balandžio mėnesį jam ir broliui skirtas baudas (Vaidotui – 452 eurų, Mantui – 339 eurų baudos, o Giedrius Sasnauskas tąkart atsipirko laisvės apribojimu), Vaidotas buvo lakoniškas: „Būtų paprasčiau, bet... Principai!“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų